התייעצות לגבי חוק עסקי

פורומים שימוש במערכת התייעצות לגבי חוק עסקי

משתתף
    שלום,

אני רוצה להגדיר חוק עסקי שימנע ממשתמשים לשנות מספר לקוח ללקוח קיים, אבל שלא ימנע ממשתמשים להקים לקוח חדש. איך ניתן לעשות זאת?

תודה מראש.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    הודעת שגיאה כשמספר הלקוח משתנה וגם ערך הקודם של מספר הלקוח לא ריק
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    במקרה הספציפי הזה, אין צורך בחוק מפני שהתכנית לא תאפשר שינוי מספר לקוח ללקוח קיים. מספר לקוח יחודי לכן ממילא אי אפשר להגדיר שני לקוחות עם אותו מספר!
    levi
    משתתף
    מעולה עובד מצויין תודה רבה.
    yitzchok
    משתתף
    IL
    נעם-גלובל כתב:

במקרה הספציפי הזה, אין צורך בחוק מפני שהתכנית לא תאפשר שינוי מספר לקוח ללקוח קיים. מספר לקוח יחודי לכן ממילא אי אפשר להגדיר שני לקוחות עם אותו מספר!

נעם סליחה
    אני לא חושב שזה נכון
    כל עוד לא נותנים מספר שכבר קיים אפשר לקבוע כל מספר שלא ארוך מדי (ושלא מתחיל ב-T) אפילו המספר הבא שהמערכת היתה נותנת בספרור האוטומטי (היא תסתדר)

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    מה שכתבת אינו סותר את מה שאני כתבתי.
    1. לא ניתן לתת לשני לקוחות את אותו המספר
    2. ניתן לתת לקוח כל מספר אחר (אם כי רצוי להימנע מ"מספרים" שמתחילים ב-T, אם כי T + תוספת, כמו TA תקין לחלוטין)
    YairM
    משתתף
    הבהרה סמנטית.
    הכוונה של לוי היא שינוי בטעות של מספר לקוח ללקוח שכבר קיים במערכת ,ולא שינוי מספר לקוח למספר זהה ללקוח שכבר קיים.

קורה לפעמים שמעלים לקוח במסך לקוחות (או מק"ט,ספק,חשבון וכד' במסך הרלוונטי),ובטעות משנים/מוסיפים מספרים ותווים בשדה מספר לקוח,מלהט ההקלדה לא מתייחסים להודעת האזהרה על שינוי מפתח וממשיכים, ואז מספר הלקוח שכבר קיים משתנה למספר ששונה בטעות.

החוק העסקי שהציע יצחק פותר בעיה כזו,כאשר צריך לאפשר למשתמש את השדה לכתיבה אבל רוצים למנוע טעויות.

חג שמח.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.