חקר איטיות במערכת

פורומים שימוש במערכת חקר איטיות במערכת

משתתף
    שלום,

אני רוצה לחקור פעילות פריוריטי ביום ושעה מסוימים שבהם המשתמשים התלוננו על איטיות כדי להבין מה רץ במערכת שעלול היה להכביד ולגרום לאיטיות. האם הדרך היחידה שלי לעשות זאת היא דרך מסך "תהליכים בביצוע"? או שיש עוד דרך שאני לא מכירה?

תודה מראש.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    "תהליכים בביצוע" לא יתן תשובה מלאה – בכלל לא. אם אני לא מבלבל עם דברים אחרים, רשימה זאת כוללת רק תוכנות מסוימות שבית התוכנה בחרה לרשום ברשימה.

בכל מקרה לא פשוט לקבל תמונה מלאה של מה שיכול לגרום לאיטיות.

נתחיל מהפחות יתכן אבל לא בלתי יתכן – יכול להיות בעיות ברשת (גם אם מדובר ביום ושעה מסוימת – אי אפשר לשלול הפרעות סביבתיות שישפיעו על ציוד רשת).

ועוד יכול להיות שהדטהבייס של הפריוריטי שלכם יושב על אותה מכונה עם דטהבייסים אחרים ויש שם שאילתאות כבדות שמעמיסות על השרת וגורמות לו לא לענות לשאילתאות שלכם מהר. או אולי יש תוכנות אחרות בשרת הדטהבייס שחונקות אותו.

וגם אם מדובר בפריוריטי יכול להיות שמישהו מריץ משהו כבד מול פריוריטי מתחנה וזה מריץ הרבה שאילתאות.

יש כלים כמו הפרופיילר של SQL Server שיכולים לעזור לאתר פעילות כבדה של פריוריטי אבל איך להפעיל אותם ואיך להבין את תוצאות זה לא דבר שאפשר להסביר כאן על רגל אחת.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    אנחנו מחוייבים להעסיק DBA כדי שיבדוק כל הזמן ששרת SQL פועל תקין. פנה אליו בבקשה לבדוק אלו שאילתות דורשות משאבים רבים.

תלוי בתשתית שלכם: אצלנו הגישה לאינטרנט נעשית באמצעות אותה תשתית כמו הגישה לפריוריטי, לכן הביצועים נפגעים אם מישהו מוריד קובץ כבד מהאינטרנט.

החברה התומכת אצלנו אמרה לי פעם לא לסמוך על "תהליכים בביצוע" בכלל.

Ofer Hoffman
    משתתף
    באותו עניין,
    אצלי מצאתי בדוח "תהליכים בביצוע" משימות בנות 3,4 ו-5 ימים שלא הסתיימו (הדפסת חשבונית, חלפת סיסמא )

מה התקלה ? מדוע התהליך לא הסתיים ?

איך אני יכול להרוג את התהליכים הללו ? מה הכלים שיש לי בפריוריטי ? או בכלל ?

ובכלל, איך אפשר לגביל את זמן ריצת פרוצדורות, כך שתהליך מעל X שעות, יופסק אוטומאטית.

תודה מראש,

עופר

אלמוני
    אורח
    פעם אמרו לי לא לסמוך על "תהליכים בביצוע".
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.