› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › טעינת נתונים לפריוריטי מאקסל
- This topic has 4 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים, 3 חודשים by אלמוני.
- יולי 19, 2018 בשעה 3:19 pm
שלום וברכה,
אני מעוניינת לטעון נתונים לפריוירטי דרך אקסל.
יש לי קובץ אקסל שמכיל לקוחות וספקים : מספר לקוח/ספק + תיאור.
המזהה של הלקוחות – מספר לקוח מתחיל ב-8
המזהה של הספקים – מספר ספק מתחיל ב-9אני רוצה לעשות פרוצדורה שתקבל את קובץ האקסל,
תבדיל בין הלקוחות לספקים,
עבור הלקוחות שנשארו – תבדוק האם קיים לקוח כזה במערכת, במידה ולא – לפתוח לקוח
כנ"ל גם לגבי הספקים.אשמח לעזרה בנושא איך קוראים קובץ אקסל בפריוריטי
תודה !
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
- Replies
-
- יולי 20, 2018 בשעה 3:41 pm
הפרצדורה צריכה להיות בנויה בצורה הבאה:
1.קליטת קובץ באמצעות input ולאחר מכן הפעלת dbload.אפשר גם להפעיל dbload ישירות בלי קליטת קובץ במידה וממקמים את הקובץ בנתיב המוגדר מראש. את קובץ האקסל יש לשמור כ text מופרד טאבים.
את הנתונים שנקלטו מהקובץ אפשר לשמור בטבלה זמנית או טבלה קיימת בצורת משטח טעינה. (זאת במידה ורוצים להסתכל על הנתונים שנקלטו מהקובץ).
2.הפעלת הלוגיקה הרצויה – בדיקת הנתונים וזיהוי מספר לקוח / ספק בהתאם. בדיקה אל מול הנתונים הקיימים בבסיס נתונים. העברת כל הנתונים לטבלה מתאימה להפעלת ממשק מסכי.
אפשר טבלה אחת או שתיים בהתאם ללקוח/ספק.
3. הפעלת ממשק מסכי בהתאם למסך הרצוי. כאשר מוסרים לממשק את הטבלה ובה הנתונים שנקלטו מהקובץ לאחר סינון לוגי.
4. איסוף שגיאות והצגתן בהתאם בדוח/הודעות מסך.במידה ורוצים תוכנית שתרוץ אוטומטית לאורך עך התהליך ואין צורך במשטח טעינה לצפייה בנתונים, אפשר להכניס את הלוגיקה והבדיקה אל מול בסיס הנתונים כבר בשאליתה שמוגדרת ב-dbload.
- יולי 20, 2018 בשעה 5:44 pm
הסבר יפהרק להשלים פרט אחד:
כפי שצוין, DBLOAD לא יודעת לפתוח קובץ אקסל. אבל לצורך זה יש תוכנה של פריוריטי שיכולה להמיר את התוכן לטקסט:Converting an Excel File to a Tab-delimited Text File for DBLOAD
Use the EXL2TXT command (from a trigger or Step Query of an SQLI step) to
convert an .xlsx file to the tab-delimited text file required for table loads.
Example:
EXECUTE WINAPP 'p:\bin.95', '-w', 'EXL2TXT.exe', :F, :T;
(where p: represents the full path to bin.95)[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 23, 2018 בשעה 1:08 pm
היי, תודה רבה על התשובות המפורטות.יש דוגמא קיימת במערכת ? שאוכל להעזר בה ולבנות את הדוגמא שלי..
- יולי 23, 2018 בשעה 2:33 pm
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.