יחידות מידה שונות לקניה ולמכירה

פורומים שימוש במערכת יחידות מידה שונות לקניה ולמכירה

משתתף
    שלום
    יש לי ספק שמוכר לי ברגים ביחידות.
    1- היחידות מול הספק הן ביחידות של ברגים. ללקוחות אני מוכרת בשקיות של 100 (כפי שהספק אורז ושולח אלי)
    כלומר 1 יחידה של שקית שאני מוכרת ללקוח מכילה 100 יחידות ברגים ביחידות שאני קונה.
    נאמר לי שאין אפשרות לנהל יחידות קניה שונות לקניה ומכירה. יש למישהו רעיון יצירתי שאינו כולל הרכבות?

2- מורכבות נוספת לאחרונה, היא שהספק ממשיך למכור לי ביחידות ואני ממשיכה למכור בשקיות של 100 יחידות.
    אלא שהספק התחיל לשולח אלי את הסחורה בשקיות של 1000 יחידות המחולקות פנימית ל- 10 שקיות של 100 כ"א.
    למחסן אני קולטת את הסחורה כשקית (כמו שאני מוכרת).
    עד כה השקית היתה של 100 ולא היתה בעיה לקלוט כשקית כי היתה התאמה בין יחידות המידה של המכירה והקליטה.
    אלא שעכשיו השקית היא של 1000 יחידות וצריכה לעבור הפרדה שהמחסן אפילו לא מודע אליה. המחסן מכיר "שקית" ומבחינתו הוא קולט שקית אחת כשבפועל הוא אמור לקלוט 10 שקיות.
    הצעות לנושא זה?

תודה מראש לעונים

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • Replies
    123
    משתתף
    האם ניסית לעבוד עם יחידות מוצר לספק ? לכל מקט של ספק ניתן להגדיר את יחידות המוצר אצל בספק ספציפי.
    YairM
    משתתף
    את צריכה להקים יחידת מידה חדשה שתיקרא שק'=שקית

לאחר מכן להקים מק"ט ל-בורג XXXX (ארוז בשקיות של 100 יח"),ביחידות קניה /מכירה תגדירי יח",ביחידות מפעל תגדירי שק",בשדה שעור המרה תגדירי 0.01.

לאחר מכן במחירון הבסיס ו/או בכל מחירון ללקוח שהבורג הנ"ל מופיע בו, תשני את יחידת המידה לשק",ותגדירי מחיר לשקית  100 יח".

כאשר תוציאי הזמנה לספק הוא יראה בהזמנה 10,000 יח" ומחיר ליחידה,כאשר המחסנאי יקלוט את הסחורה בתעודת קבלה,על סמך ההזמנה,הוא יקלוט 10,000 יח",והמערכת תתרגם את הכמות ביחידות מפעל ל-100 שקיות,כך שזה פותר לך את הבעיה בשאלה השניה.

עדיין המחסנאי צריך להבין שהוא צריך לנפק/לקלוט בשקיות של 100 יח" לפי יחידת המפעל,ולא בשקית שמאגדת 10 שקיות של 100 יח",אם זה מורכב מידיי עבורו,תוכלי להקפיץ הודעת אזהרה בחוק עסקי עבור פריט זה בתעודות רלוונטיות,שיתריעו למחסנאי לנפק/לקלוט לפי שקית של 100 יח".

Dana
    משתתף
    אתם מעולים!
    אבדוק את ההצעות
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.