› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › לאיזה טבלה מקושר ה- TYPE של TRANSORDER?
- This topic has 9 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 4 שנים by yitzchok.
- נובמבר 9, 2020 בשעה 5:20 pm
לאיזה טבלה מקושר ה- TYPE של TRANSORDER?אני רוצה ליצור דו"ח (חיצוני ב-SQL) שמביא צובר פתיחה, תנועות בטווח התאריכים וצובר סגירה.
מאחר ויש אי התאמות אני סובר שיש לי מספר טעויות.
כרגע אני מתייחס לתנועות לפי CURDATE שיש להם DOC עם FINAL=Y
תודה
- Replies
-
- נובמבר 9, 2020 בשעה 11:39 pm
DOCTYPESבשורה האחרונה שלך הטעות בולטת
ל-FINAL בתעודה אין משמעות
כל תנועה ב-TRANSORDER חלה מיד. זאת טעות נפוצה שמשתמשי מערכת חושבים שצריכים להעביר תעודה לסופית כדי שתבא לידי ביטוי. ברגע ששומרים שורה עם כמות היא משפיעה. (הסתייגות – אם אני זוכר נכון בספירת מלאי זה נראה קצת אחרת אבל בגדול אותו כלל רלוונטי שם)
יותר מזה אם אתה חותך באופן קבוע עם DOCUMENTS אתה גם תשבש כי לא כל DOC ב-TRANSORDER פונה ל- DOC ב-DOCUMENTS, יש חיתוכים לטבלאות אחרות: INVOICES ועוד
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- נובמבר 10, 2020 בשעה 9:45 pm
הרבה תודה,אני מרגיש שאני יותר בכיוון, אבל עדיין לא מוצא איזון.
ייתכן וחלק מהתנועות נמדדות לפי UDATE וחלק לפי CURDATE?
- נובמבר 10, 2020 בשעה 10:10 pm
כדי שהשאלה תהיה ברורה יותר, הנה השאילתה:
<p style="text-align: left;">SELECT B.WARHS, QUANT, TQUANT, TQUANT-QUANT TRANS_BALANCE, BALANCE ACC_BALANCE,TQUANT-QUANT – BALANCE DELTA
FROM (
select WARHS
,SUM(BALANCE) BALANCE
from
[CAADE#bolmann].dbo.ACCBAL
WHERE CURDATE=16829280
GROUP BY WARHS
) B
FULL JOIN
(
SELECT T.TOWARHS,
SUM (T.TQUANT) TQUANT
FROM TRANSORDER T
left JOIN DOCUMENTS D ON D.DOC = T.DOC
LEFT JOIN DOCTYPES DT ON DT.TYPE = D.TYPE
WHERE T.CURDATE<=16829280
GROUP BY T.TOWARHS
) TOW ON TOW.TOWARHS = B.WARHS
FULL JOIN
(
SELECT T.WARHS
, SUM (T.QUANT) QUANT
FROM TRANSORDER T
left JOIN DOCUMENTS D ON D.DOC = T.DOC
LEFT JOIN DOCTYPES DT ON DT.TYPE = D.TYPE
WHERE T.CURDATE<=16829280
GROUP BY T.WARHS
) FW ON B.WARHS = FW.WARHS
ORDER BY B.WARHS</p>
אני משווה את הצובר הראשון שקרה בתאריך 16829280 עם כל התנועות מתחילת החברה.לכל מחסן אני מפחית את כל התנועות היוצאות מהתנועות הנכנסות ומשווה עם ה-ACC.
לחלק מהמחסנים יש איזון לאחרים סטייה קלה, אבל חלק ממש לא מתאימים.
אשמח לעזרה.
- נובמבר 11, 2020 בשעה 1:44 am
1. רק CURDATE. עמודת UDATE היא תאריך חתימה ולא רלוונטי2. מה שיכול להיות עיקר הבעיה – בצד אחד אתה לוקח את QUANT ובצד השני TQUANT. אתה צריך להיות עקבי, ולפי מה שנכנס ל-BALANCE, נראה לי QUANT, אני לא זוכר. אם יש לך מוצרים עם יחידות מפעל ויחידות מסחר שונים (לא זוכר את המונח הנכון עכשיו) אז הכמויות בחישוב שלך לא יהיו נכונות.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- נובמבר 12, 2020 בשעה 2:15 pm
TYPE ב TRANSORDER לא קשור לטבלה אלא קשור לסוג התעודה.לדוגמה:
אם זה משלוח 'TYPE = 'D
אם זה קבלת סחורה : 'TYPE = 'P
- נובמבר 12, 2020 בשעה 9:59 pm
ואת אלה ניתן למצוא ב-DOCTYPES…[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- נובמבר 12, 2020 בשעה 10:38 pm
יצחוק,
תסתכל שוב ב DOCTYPES…
במסך TRANSORDER של משלוחים
'D' מופיע בהרחבה של TYPE (ולא מקושר לשום טבלה)
- נובמבר 12, 2020 בשעה 11:38 pm
מה שאני אומר בא לידי ביטוי ללא ספק במסך LOGFILE (לוג תנועות מלאי) וזאת לדעתי התשובה לשאלה ששאל שמואל דב בהתחלה.שורות במסך TRANSORDER_D הן בהגדרה עם D ב-TYPE !
אותו D אחראי גם לסינון וגם לקביעת ערך ברשומה חדשה.
אין הרבה טעם לחתוך ל-DOCTYPES שם, כי היינו מביאים תמיד את אותם ערכים. אם אנחנו צריכים איזה ערך מהטבלה לפי אותו D נוכל לשלוף אותו פעם אחת בכניסה למסך.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
תגיות: SQL BI
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.