› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › לוג שינויים לשורות של חשבוניות
- This topic has 8 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 11 חודשים by
דפנה.
-
- יולי 26, 2017 בשעה 3:25 pm
- יולי 26, 2017 בשעה 4:02 pm
היי נועם,מדובר כמובן בשינויים לפני שהחשבונית נסגרה.
ראיתי שאין מסך כזה. חשבתי שאולי יש רישום "סמוי"..מעניין מדוע יש לוג שינויים להזמנות לקוח, למשל, אך לא לחשבונית (לא סופית).
תודה,
דפנה
- יולי 26, 2017 בשעה 6:55 pm
אני הייתי מנחש שזה בגלל שיש הנחה שחשבונית נפתחה ונסגרה בזמן קצר (ולאחר הסגירה לא ניתנת לשינוי) ואם כן חשבוניות מסוימות לוקחות יותר זמן, שהן מוגנות משינויים ע"י אנשים שלא סומכים עליהם לעשות שינויים לא מתאימים.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 26, 2017 בשעה 7:09 pm
הנחה קצת בעייתית… אני אסביר:הצורך של הלקוח הוא בזיהוי מקרים של שינוי מחיר מקור, והצגתו מול המחיר שנרשם בשורת החשבונית.
מאחר ואין לוג שינויים, כדי ליצור דו"ח מתאים, אצטרך לעשות קישור למחירונים, שהיו בתוקף בעת עריכת החשבונית.
לא פשוט אבל אפשרי.אלא אם כן יש קיצור דרך…
תודה!
- יולי 26, 2017 בשעה 7:28 pm
קחי בחשבון שגם אם היה לוג שינויים, אם המחיר היה מאוכלס בעת הקלדת שורה באופן ידני, והמשתמש היה משנה את המחיר לפני שמירת השורה, זה לא היה נחשב שינוי שהיה נרשם בלוג שינויים.ובעצם עכשיו שהסברת את הדרישה אנחנו מבינים שאת לא חייבת לוג שינויים, אלא אפשרות להצביע על מחיר שלא מחיר ממחירון.
ואם כן הפתרון הוא אחר לגמרי.
במסך פירוט של כל סוג חשבונית יש עמודת "מקור מחיר". יש לבדוק אותו. אם ערכו "תעודת משלוח" ויכול להיות שמישהו שינה שם אז יש עמודה כזו גם שם. תבחרו אילו שילובים של מקור מחיר ישקפו מצב תקין ותעלו כל שורה אחרת בדו"ח.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 26, 2017 בשעה 7:45 pm
תודה על ההסבר וההנחיות.להבנתי, עדיין כדי להציג גם את מחיר המקור יהיה עלי לצלול ולאתר את המחירון המתאים, גם לפי התוקף. נכון?
- יולי 27, 2017 בשעה 2:10 pm
נכון אבל כפי שאני נוהג לדייק, כל עוד יכול להיות שמישהו גם עשה בינתיים שינויים למחירון קשה מאוד לדעת בדיוק מה היה המחיר שהיה לפני ששינו למחיר ידני.
במקרה הזה נשמע לי שהדרישה מצביעה על צורך לפתח לוג שינויים פרטי (לשדות שחשובים לכם) וזה כפי שאמרתי בצורה שתתפוס לא רק שינויים מגרסה אחת של השורה לאחרת אלא גם שינוי מחיר תוך כדי עריכה של שורה. הייתי עושה את זה ע"י מעקב אחרי השדה מקור מחיר וכשהוא משתנה ממשהו שלא "ידני" ל-"ידני" לשמור בצד (בעמודה מיוחדת ברשומה ממנה תעשה רשומות לוג לאחר מכן בשמירה) את הערך הקודם שהיית צריכה לתפוס לפני כן בהפעלת POST-FIELD על המחיר עצמו.
זה נשמע מורכב אבל גם חישוב המחיר האוטומטי מורכב ואני סובר שמה שאני מציע עשוי להיות יותר אמין בסה"כ (אם את בוחרת לחשוש משינויים במחירון ועוד דברים שיכולים לעשות את החישוב שלך של המחיר הקודם לא מדיוק)[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.