› פורומים › שימוש במערכת › לפי איזה נתונים מופקת תוכנית העבודה וציר הגאנט
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים by
YairM.
- יולי 7, 2015 בשעה 4:58 pm
שלום,
יש לי מוצר שמוגדרת לו כל התשתית לייצור (מרכזי עבודה, זמן מכונה, זמן עובד , עלויות תקן וכו')
כשאני מפיק תוכנית עבודה על פעולה מקבלת אורך של 1 דקה, בעוד שלכל פעולה ישנו ערך במסך משתני פעולות.
האם תוכנית העבודה לא מתייחסת לערכים אלו ולוקחת את הנתונים רק ממסך האב משך ייצור ל MRP ? ובמידה וכן, כיצד אני יכול להגדיר זמן לפעולה שמתבצע על גודל מנה משתנה (כלומר – זמן מוגדר לפעולה ולא ישירות לפריט עצמו – תהליך ייבוש במכונה לכמות של 50 יחידות אורך 10 דקות וגם ייבוש של 10 יחידות אורך 10 דקות.)
תודה לעונים.
- Replies
-
- יולי 8, 2015 בשעה 5:20 pm
שלום ינאי
תוכנית העבודה לוקחת זמנים מהפעולות, כאשר מוגדרים ערכים במסך פעולות ,בשדות משך ייצור ל-MRP, וכמות יצור ל-MRP.
בהתאם לדוגמא שציינת אתה צריך לסמן דגל גם בעמודה זמן למנה ל-MRP?(בעזרה לעמודה זו יש הסבר מפורט על משמעותה) .- יולי 9, 2015 בשעה 11:22 am
תודה יאיר.
יש סתירה בין האשף של הmrp התעשייתי לבין העזרה לעמדות האלה. באשף מסבירים כי למי שעובד עם mrp ולא עם תכנון הייצור יש להגדיר לכל פעולה פרמטרים T E S. השאלה האם ההגדרה הזאת היא לצרכי תמחיר בלבד או שתוכנית העבודה יודעת לקחת את הנתונים האלה.שאלה נוספת בנושא דומה, האם נכון להגדיר מכונות שונות באותו מרכז עבודה? מכונות שעושות פעולות ייצור שונות אבל נמצאות בסביבה קרובה. במידה וכן, כיצד ה mrp יודע להבדיל בינהן היות ולכל מרכז עבודה רושמים רק מספר מכונות ולא את הפעולות שהם יכולות לבצע.
- יולי 9, 2015 בשעה 9:49 pm
היי
לא כל כך הבנתי את כוונתך בסעיף הראשון,מה לא מסתדר לך?
לגבי הסעיף השני,אם מדובר במכונות שמבצעות פעולות שונות יש להגדיר כל מכונה כמרכז עבודה נפרד,במידה והמכונות נמצאות בקרבה זו לזו ניתן להגדיר לכל מרכז עבודה/מכונה את אותו מחסן רצפה.הפעולות מקושרות למרכז העבודה במסך פעולות,ומשם ה-MRP יודע איזו פעולה מבוצעת בכל מרכז עבודה.
- יולי 10, 2015 בשעה 8:25 am
בסעיף הראשון התכוונתי לכך שאני מגדיר זמני תקן לביצוע במסך בן משתני פעולות. מדוע תוכנית העבודה לא גוזרת משם את הזמנים לתכנון ה MRP אלא צריכה הגדרה נוספת של זמנים במסך האב בשדות זמן MRP, כמות ל MRP.כלומר, אם הבנתי אותך נכון, כדי להגיע לערך זמן ל MRP אני צריך לבצע סכימה של זמני העובד+ זמני המכונה +סט-אפ העמסה ופריקה ולעדכן ידנית את השדה זמן ל MRP.
- יולי 12, 2015 בשעה 9:49 pm
על מנת שתוכל לייצר תוכנית עבודה,צריכים להיות ערכים בשדות משך ייצור MRP,כמות ייצור ל-MRP וסימון זמן למנה בהתאם לצורך,אם תגדיר זאת במסך פעולות,זמנים אלו יגיעו לתהליכים באופן אוטומאטי ומשם לפק"ע,אם לא תגדיר ערכים אלו במסך פעולות,תצטרך להגדיר אותם לכל פעולה בתהליך שתגדיר,אם לא תגדיר אותם גם בתהליך תצטרך להגדיר אותם לכל פק"ע בנפרד ורק אז תוכל להפיק תוכנית עבודה.הזמנים שאתה נדרש להגדיר במסך בן משתני פעולות אלו זמני תקן לצורך תמחיר בלבד ולא משפיעים על תוכנית העבודה,לאחר שחרור הפק"ע,זמנים אלו יופיעו במסך פק"עות,מסך בן תהליך לפק"ע בשדות דקות מכונה ליחידה ודקות עובד ליחידה .
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.