לשונית תיאור משלוח בקבלת סחורה מספק

פורומים שימוש במערכת לשונית תיאור משלוח בקבלת סחורה מספק

משתתף
    שלום לכולם,
    אני משתמשת חדשה במערכת ואני מקווה שהשאלות שלי לא יתבררו כבעלות תשובות ברורות, אודה לכם על כל עזרה!

רציתי לדעת האם תוכלו לתת לי הסבר כללי על הלשונית ובעצם מה התהליך שהיא מתארת.

אני אתאר את המצב הקיים על מנת שתוכלו להמליץ האם זה המקום המתאים לתיעוד-
    כיום אנו משתמשים בקובץ אקסל כדי לתעד את המידע.

אני כרגע מתייחסת רק למשלוחים פנים ארציים-

במודול של קבלת סחורה מספק- יש לשונית משלוחים שבה נרצה לנהל את משלוחי הספקים.
    השדות שרלוונטים עבורנו- שם הספק (חברת המשלוחים), תאריך ושעה (שקיימים בתעודת הקבלה), יוזם המשלוח (זה שהוציא את הדרישה), מחיר (לפי עיר שמוגדרת לספק או אופציה לבחור מחיר קבוע), סוג השליחות (שדה בחירה- רגיל, דחוף, בהול, כשלכל שדה יש משמעות מבחינת המחיר), המתנה (תוספת מחיר לשליחות זה בערך של יחידות כאשר כל יחידה מתומחרת בעלות מסוימת), סוג המשלוח (שדה בחירה- קרטון, חבילה, מעטפה), משקל, אופן ההובלה (אופנוע, רכב).

ספקי המשלוח שאנו עובדים איתם לעיתים מתמחרים על פי מחיר קבוע לשליחות ויש כאלו שלפי ערים- אני מעוניינת מלכתחילה לתמחר את השליחות לפי עיר לפי הצעת המחיר שקיבלתי ובתעודת הקבלה לעדכן את כל התוספות למחיר כך שבסופו של דבר אוכל להוציא דוח מרוכז תקופתי שיסכם לי את סך עלויות המשלוח לתקופה.
    בנוסף יש ספקים שמתמחרים לפי סוג המשלוח (חבילה או קרטון או מעטפה) ולכל סוג תמחור שונה וכאלו שלפי משקל. את המשלוחים המתומחרים לפי משקל נוכל לעדכן רק במעמד קבלת החשבונית.
    בגדול, כל השדות האלו רלוונטים גם למשלוחים בתוך החברה- רק שאותם נרצה לנהל במודול העברות בין מחסנים.

אני עדיין לא מכירה מספיק את מודול המשלוחים ואני לא רוצה להוסיף שדות שבסוף יתבררו שקיימים לכן אני ממשיכה לקרוא ולבדוק מה אנו מקבלים למעשה מהמוצר מדף כפי שהוא.
    אבל זה מה שאני מצפה בסופו של דבר לקבל מהמערכת.

חשוב לי לומר שבעת הנפקת דו"ח אני כן ארצה שתהיה אופציה לצפות בכל משלוחי הפנים הארצי תחת טבלה אחת ולא רק בנפרד- למרות שהכנסת המידע תעשה ב-2 מודולים שונים.

בנוסף, קיימת הבעיה שלעיתים אנו מבצעים לאותה קבלה מספר משלוחים- משלוח מספק יכול להגיע לסניף 1 ולהיכנס למלאי ואז להישלח לניפוק בסניף 2 ומסניף 2 אפשר להוציא שוב את ההזמנה לספק ולהחזיר שנית לסיניף 1/2 וכו'- אינני יודעת האם יש לתעד תנועת מלאי כזו בכלל ואם כן באיזה אופן.

• יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.