› פורומים › שימוש במערכת › מודול ייצור וקבלני משנה
- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 11 חודשים by
YairM.
- יולי 20, 2017 בשעה 10:12 am
שלום רב
אני מייצר מוצר בתהליך עם 2 פעולות, אחת אצל הקבמ"ש והשניה אצלי.
איך נכון להגדיר ולעשות ?
מוצרי הבן מתקבלים כבר אל מחסן שלי שנמצא אצל קבלן המשנה. את הפעולה של הקבמ"ש אני מגדיר במרכז העבודה שהוא מקושר אל המחסן הנ"ל שאליו מתקבלים מוצרי הבן.
אני פותח פק"ע ואח"כ הזמנת רכש למוצרי האב ובשורות מכניס את הפעולה של הקבמ"ש והפק"ע שפתחתי.
מכאן אני קצת מסתבך ואולי גם עד כאן משהו לא תקין.
האם צריך לנפק בפקע או שמכיון שהמוצרים אצל הקבמ"ש אין צורך ?
האם צריך לעשות הורדת זווד או העברה בין מחסנים או שמכיוון שזה אצלו אפשר כבר ישר לעשות קבלת סחורה על מוצר האב על בסיס הז הרכש שקושרה לפק"ע ?
משום מה כשאני עוקף את 2 אלה ומקבל סחורה מספק על מוצר האב, ההגדרות של המחסנים והפעולות בשורות תץ הקבלה לא נכונות. בעיקר הוא כותב בכל שורה שזה מפעולה 1 שהיעא הפעולה של הקבמ"ש לפעולה 1 שהיא אותה פעולה, אני מצפה שהוא יגיד לי שזה הולך הלאה לפעולה 2 שהיא הפעולה האחרונה שאותה אני מייצר אצלי אחרי קבלת הסחורה מהקבמ"ש.
מה עם כל הנ"ל אם אני מנפק גם מוצרי באלק ?
מעבר לכך, כשאני מקבל את האב מהספק מתעדכן לי בפקע בהתקדמות הפק"ע דיווח על פעולת הקבמ"ש אבל לא כתוב כמות בתקינים שזה בד"כ מייצג את הכמות של מה שדווח (אם הכל תקין) רק בהמשך השורה כתוב הכמות עם קבס"פ ורק כשאני מדווח ייצור על הפעולה הבאה יש כמות.
בבקשה עזרתכם רבותי המלומדים.
- Replies
-
- יולי 20, 2017 בשעה 1:01 pm
בגדול אתה דיי מבין ויודע את התהליך,בכל זאת מומלץ לקרא את אשף מידול יצור ואשף עבודה עם קבלני משנה.לגבי השאלות שלך:
תוודא שהפעולה שמבוצעת אצל הקב"מ מוגדרת כ-T בשדה ניהול מלאי/תמחיר,או שמרכז העבודה שבו מתבצעת הפעולה מוגדר כ-T בשדה ניהול מלאי/תמחיר.
(במידה ולא,לאחר עדכון השדה ובמידה ויש כבר פק"עות פתוחות,יש לעדכן שדה זה גם בפק"עות אלו במסך תהליך.)אם ברשימת הזווד לפק"ע המוצרים מוגדרים כמנופקים לרשימת זווד,אתה חייב לנפק אותם בפק"ע ולאחר מכן להפיק תעודת משלוח לקב"מ/הורדת זווד.
לגבי הפעולה בת.קבלה זה בסדר שבשני השדות יש את אותה פעולה,ברגע שתבצע דווח יצור המערכת תפנה אותך ישר לפעולה שאחרי הפעולה שמתבצעת אצל הקב"מ.
כמות תקינים במסך התקדמות הפק"ע מתייחסת רק לדווחי יצור,לקבלת סחורה מספק זה בסדר מה שאתה רואה.
- יולי 20, 2017 בשעה 2:12 pm
תודה וגם על המחמאה
אני מודע ל T שצריך לסמן בפעולה ובמרכז העבודה.למה אני חייב לנפק ? אני לא רואה הבדל בתגובת המערכת אם ניפקתי או שלא וכנ"ל לגבי הורדת זווד.
האם בכלל כדאי לי להגדיר את המוצריפ כמנופקי זווד במקרה כזה ?
ולמה באמת תעודת קבלת הסחורה לא מביאה 'לפעולה' הנכונה ?
- יולי 20, 2017 בשעה 6:16 pm
בוודאי שיש הבדל,אחרת למה צריך אפשרות כזו בכלל…האם קבוע היצור שלך TakeNonKit מוגדר כ-0 ?
האם בדקת שלא נוצר מלאי לא מקוזז של חומרי הגלם ברצפה?
האם הרצת תמחיר ובדקת האם עלויות חומרי הגלם נכללו בתמחיר?
אם לעבוד בשיטת ניפוק לזווד או Bulk או גם וגם ,זה תלוי בתהליכים , ובצרכים שלכם בלבד.
לגבי הפעולה בת.קבלה,נראה לי בגלל שיש לך פעולה אחת אצל הקב"מ,אבל למה זה חשוב לך לראות את הפעולה בת.קבלה?
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.