מוצר עם בנים

פורומים שימוש במערכת מוצר עם בנים

משתתף
    שלום,
    אני מנסה לבנות מוצר עם בנים,
    לדוגמא: שולחן צהוב
    בנים: 4 רגלים ו1 פלטה צהובה
    אני רוצה שבחשבונית/תעודת משלוח יופיע שולחן צהוב והמחיר ללא כל הבנים,
    אבל מבחינת מלאי ש ירדו רק הבנים מהמלאי.

האם הדבר אפשרי? מה סדר הפעולות הנכון, גם ביצירת הפריט וגם בתהליך התנועת מלאי (חשבונית/תעודת משלוח)

תודה מראש על העזרה,
    מוטי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    היי,
    אתה עם מודול ייצור אור רק מסחרית ?
    אם רק מסחרית אז תבצע לזה הרכבות המחסנים לפני המשלוח
    ואז יתקזזו הבנים
    Motti
    משתתף
    תודה על התגובה,
    האם אני חייב לעבור את המסלול "הזמנה->משלוח->חשבונית"?
    האם גם חשבונית מס אמורה להוריד את הבנים מהמלאי?

תודה,
    מוטי

yitzchok
    משתתף
    IL
    סדר הפעולות זה ככה: (אני פשוט מרחיב על התשובה של שוגי)

אתה מתחיל עם רגליים ופלטות (בצבעים שונים) במחסן.

מגיעה הזמנה; אתה רושם אותה במערכת, כזהמנה לשולחן צהוב אחד.

אין לך שולחנות צהובים במלאי.

אתה מרכיב שולחן מ-4 רגלים ופלטה צהובה.

אתה מדווח הרכבה של שולחן צהוב במסך הרכבה במחסנים (בהנחה שיש לך מערכת מסחרית – אם היית במערכת תעשייתית והיית צריך ליצור שולחנות היית פותח פקודת עבודה/פק"ע).

עכשיו יש לך במחסן 4 רגלים ופלטה פחות אבל מצד שני יש לך שולחן צהוב שלא היה לך לפני כן.

כאן יש לך שתי אופציות:

אתה יכול לרשום תעודת משלוח על בסיס הזמנה (שתסגור אותה) ואז חשבונית מרכזת שתחייב עבור הסחורה שבמשלוח (מתאים בעיקר למי שעושה הרבה משלוחים ומחייב באופן מרוכז, נגיד בסוף חודש).
      או אתה יכול לרשום חשבונית מס על בסיס ההזמנה. חשבונית מס מהווה תנועת מלאי (שולחן יוצא ללקוח) ותעודה כספית בבת אחת.

שתי הדרכים האלה מתייחסים לשולחן בלבד. מצד אחד כך אתה מבקש, מצד שני כך המערכת עובדת – אין דרך להפוך כמה דברים לדבר אחד וגם להעביר את הדבר ההוא החוצה הכל בתעודה אחת. קודם מרכיבים ואז מוסרים.

מקווה שעניתי על הכל עכשיו

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אוסיף עוד הערה:

האם לעבוד בתהליך "הזמנה->משלוח->חשבונית" כפי שאתה מתאר זה לגמרי החלטה שלך.
    אין זה קשר לצורך לרשום הרכבה.

אם אתה עובד בשיטת מזדמן, ואתה מרכיב שולחן על המקום כאשר לקוח נכנס אליך אבל בכל זאת אתה רוצה להוציא לו חשבונית רק על השולחן, היית יכול להרכיב את השולחן ולדווח על כך ולרשום לו חשבונית מס (אפילו חשבונית מס-קבלה בדוגמה שלי אם הוא גם משלם על המקום) ואין צורך בהזמנה.

הזמנה זו מעין רשימת נושאים לביצוע ואם אתה לא רוצה לעבוד בשיטה הזאת אתה לא חייב ואתה יכול לקפוץ ישר לתנועות המלאי. (הסתייגות אחת – אם אתה צריך להציג "הזמנתכם" – מספר הזמנת רכש של הלקוח – על תעודת המשלוח או החשבונית הדרך היחידה לעשות זאת בלי לשנות כותרות של שדות וכו' זה לרשום את הזמנת הרכש שלו כהזמנת לקוח אצל כולל המספר ואז המספר יוצג על תעודות המכירה בשדות שמיועדים לכך)

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.