מחסן זווד

פורומים שימוש במערכת מחסן זווד

משתתף
    שלום
    רציתי להבין בצורה ברורה וחדה מה המשמעות של מחסן זווד.
    למה בעצם צריך את זה ? הרי גם הוא וגם מחסן הייצור של הספק הם מטיפוס F ולכן שניהם יופיעו או לא יופיעו בדוחו"ת מלאי וכדומה באותה צורה.
    אם אפשר קצת להרחיב אודה מאוד מראש.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    היי,
    מחסן זווד לא צריך להיות מחסן F אלא D .
    תפקידו של מחסן הזווד הוא לאחסן את החומר גלם ומשם תנפק את הסחורה להרכבות או לפקעו"ת
    ספק שיש לו מחסן הוא קבלן משנה ויש מולו התנהלות אחרת.
    YairM
    משתתף
    מחסן זווד חייב להיות מטיפוס F והוא בעצם מחסן ביניים שבו מאחסנים את המוצרים שנופקו ,עד להשלמת הניפוקים ו/או עד שרצפת היצור מוכנה לקבלם.

אני לא מכיר את האיפיון בחברה שלך,אבל בהחלט אפשר לשקול לדלג על שלב של ניפוק למחסן ביניים מחסן זווד,אך למעשה אם תנפק ישירות למחסן הרצפה ולאחר מכן תרצה להעביר את החומרים ע"י תעודת משלוח רשמית כמו משלוח לקבלן משנה/הורדת זווד,תצטרך לרשום בתעודה ממחסן קבלן המשנה למחסן קבלן המשנה ,וזו בעצם תעודה "פיקטיבית" כי כבר כל החומרים הועברו למחסן הקבלן ברגע הניפוק לרשימת הזווד בפק"ע

aviz
    משתתף
    וזה בדיוק מה שאני מנסה להבין גם באשכול הסמוך. אולי אפשר לוותר על הכפל הזו ועל התעודה הפיקטיבית ולנפק ישר למחסן הייצור של הספק ? אני שמעתי שיש קשר למלאי, דהיינו אם זה במחסן הייצור שלו אז לא במלאי אצלי במובנים מסויימים אבל אם רק ניפקתי לזווד אזי זה אצלי במלאי בכל מובן. דרוש מישהו שיודע טוב ושיסביר את זה חזק.
    תודה
    aviz
    משתתף
    יש למישהו תשובות ?
    תודה
    YairM
    משתתף
    קיבלת תשובה,אולי היא לא התשובה שאתה מצפה לה,אבל היא התשובה לשאלה שנשאלה.

אם תנפק ישירות למחסן קבלן המשנה,איך תשלח את חומרי הגלם לקבלן,אם איזו תעודה?

aviz
    משתתף
    כשם שניפוק לרשימת הזווד מעביר את המוצרים למלאי במחסן הזווד כך אני מצפה (או שמוגזם לצפות) שניפוק ישיר למחסן הייצור של הקבמ"ש יעביר את המלאי לשם.
    השאלה אם זה אכן עובר ?
    והאם זה תקין מבחינת דוחות מלאי וכאלה דברים ?
    YairM
    משתתף
    אם אתה מגדיר בניפוק לרשימת זווד את המחסן של קבלן המשנה במקום מחסן זווד,אז המלאי עובר למחסן קבלן המשנה בדיוק כמו שחשבת/ציפית.
    אבל לאחר שניפקת ישירות למחסן קבלן המשנה,איך אתה שולח את החומרים לקבלן,עם איזו תעודה?או שמא אתה מתכוון לשלוח ללא תעודה כלל….
    aviz
    משתתף
    מבין את שאלתך במקרה שאכן צריך תעודת משלוח ואני צריך שיחתמו לי ושזה יהיה מתועד וכו' וכו'. אבל מה במקרה שלא מענין אותי ת. משלוח, הסחורה נמצאת מהרגע שהגיעה אצל מחסן הספק בכפר יפה ליד ליברפול.. כל מה שאני רוצה זה לתעד במערכת שלי ברמלה הקטנה את הייצור שנעשה אצל הקבלן שלי באנגליה. אבל אני רוצה שהתיעוד יהיה טוב. האם במקרה זה אני יכול פשוט לתעד כביכול שהמוצרים הגיעו למחסן וירטואלי שלי אצל הספק והניפוק יהיה מיד ימין ליד שמאל למחסם הייצור של הספק. אני גם לא רוצה להעמיס על העובדים שלי עבודה מיותרת 'ניפוק לזווד' ואח"כ 'משלוח\הורדת זווד' ואו 'העברה בין מחסנים'.
    YairM
    משתתף
    כמו שכבר כתבתי לך,אם אין לך צורך בתעוד רשמי של העברת חומרי הגלם מהמחסן שלך למחסן קב"מ, אתה בהחלט יכול לבצע את המעבר הזה בזמן הניפוק,במסך ניפוק לרשימת זווד בפק"ע.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.