› פורומים › שימוש במערכת › מלאי זמין -בין הרכבה לבין תעודת משלוח ללקוח
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים, 6 חודשים by
YairM.
- ינואר 5, 2016 בשעה 12:02 am
שלום,
אשמח מאוד לקבל את עזרת הפורום!אנחנו עובדים ב ZOOM.
הגדרתי בקבוע לוגיסטיקה SParentAvail את הערך 1:
ערך קבוע זה מגדיר האם יילקחו בחשבון הזמנות לקוח פתוחות בחישוב הזמינות של מוצר עבור מוצרי בן.
– כדי להתחשב בהזמנות לקוח פתוחות.*ז"א שכשאני פותח הזמנת לקוח על שולחן 1, המערכת מחשבת בזמינות מוצר גם פלטה 1, 4 רגליים ו 16 ברגים.
הנוהל אצלנו הוא: פתיחת הזמנה > פתיחת הרכבה על סמך הזמנה > משלוח ללקוח.
הבעיה שלי היא הזמן שבין הרכבה לבין תעודת המשלוח:
לאחר שדיווחתי הרכבה, וכל עוד שורת הזמנת הלקוח פתוחה, יש לי "שקר" ב'מלאי צפוי' של מוצרי הבן. מכיוון שמוצרי הבן ירדו מהמלאי בדיווח ההרכבה, אבל עדיין נכללים בחישוב הזמנות לקוח.
כך שלמרות שהרכבתי את שורת ההזמנה ולמרות שהיא דווחה כבר -המערכת עדיין מכלילה את מוצרי הבן.לדוגמא,
נניח שלפני הרכבה היו לי 4 רגליים במלאי, לאחר ההרכבה יש לי 0 רגליים המלאי: בשלב זה אני אראה במלאי צפוי 4- רגליים: מה שלא נכון בכלל.תודה על הקריאה והמון תודה על כל מחשבה שתשקיעו כדי לענות 🙂
- Replies
-
- ינואר 5, 2016 בשעה 11:23 pm
אתה עושה ניפוק בהרכבה ? מסך בן של דיווח הרכבה)
הניפוק מוריד מהמלאי- ינואר 6, 2016 בשעה 12:50 am
היי רוני,
בוודאי שפעולת ההרכבה מנפקת את מוצרי הבן וכפועל יוצא -יורד מלאי.
אבל כל עוד לא סיפקתי את המוצר המורכב ללקוח בתעודה או חשבונית, זמינות המוצר עדיין מתחשבת ב'דרישת' מוצרי הבן להזמנה. מכיוון שמסומן בקבוע לוגיסטיקה שיש נפתחת שורה למוצר האב -המערכת מחשבת גם את בזמינות של מוצרי הבן שלו.
מה שאומר שמוצרי הבן ירדו מהמלאי אבל עדיין נדרשים להיות במלאי כדי לממש את אותה שורה שכבר הורכבה.
יש לך רעיון? - ינואר 10, 2016 בשעה 5:11 pm
- ינואר 10, 2016 בשעה 5:33 pm
שוגי שלום ותודה על תשומת הלב.
הבעיה שלי היא עם זמינות מוצרי הבן, ולא עם זמינות המוצר המורכב.
מכיוון שאני רוצה מעקב זמינות על מוצרי בן, הגדרתי בקבוע לוגיסטיקה SParentAvail את הערך 1.
ואז שורת הזמנת לקוח על מוצר אב, דורשת לזמינות גם את הבנים שלו.
אבל ה'דרישה' הזו למוצרי הבן עדיין קיימת כל עוד לא נסגרה שורת ההזמנה על מוצר האב.רעיון? 🙂
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.