› פורומים › שימוש במערכת › מלאי
- This topic has 14 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 10 חודשים by רחלי מלול.
- דצמבר 27, 2016 בשעה 12:11 am
שלום, יש לי שאלה…
יש לי מחסן ראשי המנפק למפעל כל מיני מוצרים ביום.
במפעל החלוקה מתבצעת ב 4 משמרות תמורת תלושים.
תעודת משלוח מונפקת בטיוטה עפ"י צפי ורק למחרת אני מעדכנת את הנתונים עפ"י ספירת התלושים וסוגרת אותה.
השאלה:
האם ניתן לבצע מעקב מלאי על המוצרים בפריורטי באופן הבא:
1. סה"כ כמות ממוצר מסויים שנשלח
2. סה"כ תלושים / מכירה שהייתה
3. יתרה למשמרת הבאהוחוזר שוב 4 פעמים
בסיום, הכמות פיזית שנספרה עפ"י התלושים תעודכן בתעודת משלוח. והיתרה שנותרה במפעל תהיה לצורך בקרה.בניתי דוח כזה באקסל הוא נורא מסובך ואפילו שם אינני מצליחה לשים את הנוסחאות הנכונות בגלל החישוב.
- Replies
-
- דצמבר 27, 2016 בשעה 1:12 am
האם ניתן לבצע מעקב מלאי על המוצרים בפריורטי באופן הבא
את מתכוונת האם אפשר לנתח?
נשמע שאת רוצה לעשות את הניתוח הזה כדי להכניס את הנתונים הנכונים למערכת
אבל היינו משתמשים בנתונים שבמערכת כדי לבצע את הניתוח
נשמע כאילו את כבר מכניסה את הנתונים הנכונים למערכת בסופו של דברתוכלי בבקשה להבהיר שוב איך את רוצה לעבוד ואיך זה שונה ממה שאת עושה היום?
אני מתנצל אם מה שכתוב כן ברור לאחרים ולא היה צורך לשאול
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 27, 2016 בשעה 1:37 am
ערב טוב
אנסה להסביר יותר טוב
בכל יום המחסן מכין את המוצרים שינופקו למחרת למפעל
על האספקה הזו ישנה הזמנה וכן תעודת משלוח טיוטא
למחרת בשעה 6:30 במפעל המוצרים נמכרים תמורת תלושים
ונשלח אליי דוח ספירת מלאי במפעל נכונה לסיום משמרת הבוקר.
במידה והמפעל זקוק להשלמות הן מנופקות
ושוב בשעה 15 יש ניפוק ובערב ובליילה
סהכ 4 משמרות
מה שבעצם אני רוצה
1. מעקב על מה נופק מהמפעל כולל ההשלמות וכולל היתרה של יום קודם
2 לקלוט את היתרה במפעל נכון לסיום המשמרת (4 פעמים)
3 לקלוט סהכ תלושים פיזית שנספרו
4 לקבל סהכ הפרש
5 לקבל עדכון של ההזמנה ותעודת המשלוח על סמך הנתונים בפועל ולא כצפי כפי שאני עושה יום לפניאנסה לתת כדוגמא אוליי זה יהיה יותר מובן:
1/1/16 יתרה במפעל 50 חלב
2/1/16 נופק 20 חלב
2/1/16 משמרת בוקר ספירת מלאי – 10 חלב
2/1/16 הושלם – 50 חלב
2/1/16 משמרת צהריים ספירת מלאי 20 חלב
2/1/16 משמרת ערב ספירת מלאי 10 חלב
2/1/16 משמרת ליילה ספירת מלאי 2 חלב
סהכ חלב שנופק : 120
סהכ מכירה חלב: 118
סהכ יתרה : 2- דצמבר 28, 2016 בשעה 9:49 am
- דצמבר 28, 2016 בשעה 11:08 am
אני חוזר על מה שכתבתי קודם כי לא התייחסת לזה (לא ניסחתי כשאלה)נשמע שאת רוצה לעשות את הניתוח הזה כדי להכניס את הנתונים הנכונים למערכת
זה נכון?
את רוצה תהליך שתתן לך למלא את תעודת המשלוח וגם רמת מלאי שתשווי מול המערכת לאחר דיווח המשלוח?[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 1, 2017 בשעה 8:02 pm
כן, לזה בדיוק הכוונה, ולצערי אני לא מצליחה למצוא פתרון במערכת.- ינואר 1, 2017 בשעה 11:03 pm
אני חושב שאתם צריכים לערב כאן מיישם.כנראה יש לכם תהליך מאוד ספציפי ששונה די הרבה מתהליכים לוגיסטים מקובלים. ולכן אין בפריוריטי כלים להתמודד עם הדרישה הזאת. בעצם את צריכה מעין משטח עבודה שגם עושה חישובים.
זה לא בלתי אפשרי לגשר פער במצב כזה אבל צריכים לחשוב טוב איך.
בהרבה מקרים הפתרון המתאים ביותר זה להתאים את התהליכים לצורת המחשבה של המערכת. לא כל תהליך במפעל וכו' קדוש; סביר להניח שזה עובד ככה כי לא ראו שדרך אחרת יכולה לעבוד, ולא בגלל שסיכמו שרק דרך זו יכולה לעבוד. ולכן אני הייתי מתחיל בלבחון טוב את התהליך הקיים. האם באמת צריכים את תעודת המשלוח הצפי? אני רק שואל את זה כי תהליך של אוטומציה עשוי לעבוד יותר טוב אם ממלאים תעודה פעם אחת כשיודעים איך ולא עושים משהו זמני ואז צריכים לאתר איזו תעודה יש לעדכן ולעדכן אותו.
יכול להיות שתגלו תוך כדי הבחינה הזאת שאם מורידים את כל השיטות המיוחדות (הידניות), יש למערכת כלים לעזור לכם אילו הייתם עובדים ממש *עם* המערכת.
אני מתנצל אם חלק ממה שכתבתי לא רלוונטי אבל אני די עיוור כאן ורק חש ששאלה זאת חוספת רק חלק מתמונה גדולה ומורכבת עוד יותר.
בהצלחה
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 1, 2017 בשעה 11:25 pm
שלום רב,
יש לנו מיישמת, אולם גם לה אין פתרון וזו הסיבה שכתבתי כאן , חשבתי אוליי לנסות ולקבל רעיון אחר.
המערכת יודעת לפתוח הזמנות לכל החודש ללקוח, ההזמנות נכנסות לסטטוס שמוגדר כצפי, מהסיבה הפשוטה, ללקוח יש ביום אחד (כל יום למעשה) כ – 15 סלי מוצרים, כל סל מורכב מהמון פריטים.
את כל ההרכבה חייבים להכין יום לפני!!!
המשלוח כל בוקר בשעה מאוד מוקדמת, הנהג מחוייב לשאת ת"מ וזו הסיבה שת"מ מופקת ע"ס כל המנות שנשלחו! אולם זה לא נכון לגבי הלקוח כי למעשה את הלקוח יש לחייב עפ"י ספירה פיזית של התלושים.
ולכן רק ביום שאחרי מועד האספקה ברגע שאני מקבלת את כל התלושים של יום לפני אני למעשה מעדכנת הן את ההזמנה ואת הת"מ.
דווקא מה שכתבת לגבי המשטח עבודה אני הצעתי אבל המתכנתת טוענת שבגלל המשמרות ישנה בעיה.
כי:
1. המשטח צריך לתת את כמות הניפוקים לאותו היום, ואז לקלוט את ספירת התלושים והבעיה היא לעשות את ההתאמה בין ספירת המלאי הפיזית במפעל לבין הניפוק והתלושים, ואז נוצרת לה בעיה עם היתרות.בכל אופן תודה על הניסיון לסייע, כנראה שאצטרך להמשיך לעבוד עם האקסל עד למציאת פתרון יעיל
- ינואר 2, 2017 בשעה 1:48 pm
אני יציע לך את התהליך הבא,במידה והוא לא עונה על הצרכים תפרטי מה בדיוק לא מתאים ומה היית רוצה שיהיה במקום.1.מקימים הזמנת לקוח במערכת שמכילה את המוצרים והכמויות שהלקוח צפוי לקבל.
2.מפיקים ת.משלוח על סמך ההזמנה,ההזמנה נסגרת,מעבירים לסטטוס סופית את תעודת המשלוח ומדפיסים.
3.כאשר מקבלים חזרה אינדיקציה מה הלקוח קיבל בפועל(על סמך תלושים),מפיקים תעודת החזרה ומקשרים אליה את תעודת המשלוח,בתעודת ההחזרה רושמים את ההפרש בין הכמות בתעודה לבין הכמות שהלקוח קיבל בפועל,בשלב זה שורות ההזמנה יפתחו ותישאר יתרה למשלוח בהזמנה,אם לא רוצים ששורות ההזמנה יפתחו אז ישנו קבוע לוגיסטיקה שניתן לעדכן.
4.כאשר מכינים חשבונית מרכזת בעזרת התוכנית הכנת חשבוניות, המערכת תצרף לחשבונית את ת.המשלוח ות.ההחזרה ולכן הלקוח יחוייב על הכמויות שקיבל בפועל.תוצאות:
בתעודת המשלוח ניתן לראות מה הכמות המקורית שנשלחה.בתעודת ההחזרה ניתן לראות מה הוחזר,פעולת חיסור בין הכמות בת.משלוח לבין הכמות בהחזרה תציג את הכמות שהלקוח קיבל בפועל.- ינואר 3, 2017 בשעה 9:15 pm
וואוו, לא חשבתי על זה!אבל, דבר אחד לדעתי הוא בעייתי.
יש לי פרוצדורה אשר פותחת ללקוח ההזמנות עפ"י סלי מוצרים (בכל יום הם משתנים)
האם זה יכול להוות בעיה?
ושאלה נוספת, האם בזמן הכנת החשבונית ניתן יהיה להציג אך ורק את הכמות לחיוב מבלי תעודת ההחזרה? כי זה דבר שיכול לייצר לי בעיה מול הלקוח בהנה"ח.תודה רבה רבה.
- ינואר 3, 2017 בשעה 9:51 pm
אזרוק תשובה ראשונית עד שיאיר יתייחס לעומק.הזמנה זאת הזמנה ולא צריך להיות משמעותי זה שאת מחוללת אותם ע"י פרוצדורה.
בקשר להחזרה – כן – לפי מה שיאיר הציע נראה לי שהיית צריכה לחייב את הלקוח על כל המשלוחים ולזכות את ההחזרות. אם אפשר לכלול את ההחזרות ביחד עם המשלוחים בחשבונית חיוב מרכזת אני לא יודע בלי לבדוק, זה היה נותן לקזז ולחייב רק את הסכום הנכון בלי זיכוי נפרד.
אני לא חשבתי כל הדרך אם אפשר ליישם שיטה כזאת אבל אולי אפשר לעשות משהו שמבוסס על מנגנון הקונסיגנציה…? יאיר, מה דעתך?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 3, 2017 בשעה 10:22 pm
אני חושב כמו יצחק שלא חשוב על סמך מה ואיך נפתחת ההזמנה,התהליך שהוצע הוא מרגע שיש הזמנת לקוח במערכת.לגבי הצגת החשבונית ללקוח ללא שורות ההחזרה,תבדקי אם יש איזשהו פורמט הדפסה שכבר קיים בתוכנית הדפסת חשבונית מרכזת,ויכול להציג סיכומים,היות ושורות ההחזרה מיוצגות בחשבונית ע"י כמות שלילית,אז סיכום של שורות הפריט במשלוח וההחזרה יציג את הכמות שסופקה ללקוח בפועל.
אם לא קיים פורמט הדפסה כזה בסטנדרט,אפשר די בקלות להוסיף פורמט הדפסה פרטי שיציג סיכומים לפריט,והלקוח יקבל חשבונית עם הכמויות הרלוונטיות, ללא הצגת שורות ההחזרה.
- ינואר 3, 2017 בשעה 10:26 pm
זו בדיוק הבעיה, אני לא יכולה להציג בחשבונית ללקוח את הזיכוי כי מבחינת הלקוח זה לא נכון!
אותם זה ממש לא מעניין כמה סחורה הבאתי למפעל.
הם מבחינתם צריכים לראות בחשבונית אך ורק את הפריט המרכז שהם צרכו באותו חודש.האם ישנה אפשרות בתוכנה לבנות משטח / טבלה שניתן לבצע בה חישובים?
לדוגמא:
4 עמודות שכוללות:
מלאי יום קודם
כמות שנופקה
סה"כ תלושים במינוס
סה"כ מלאי למשמרתואז, ברגע שאעדכן את הנתונים, המערכת תדע לעדכן את ההזמנה / תעודת המשלוח?
והכי חשוב שאוכל לקבל בסוף יום דוח שמרכז למעשה 4 משמרות ?
סורי אם השאלות שלי חוזרות על עצמן, אני לא מתכנתת.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.