מסך בן – שינוי שדה לקריאה בלבד

פורומים שימוש במערכת מסך בן – שינוי שדה לקריאה בלבד

משתתף
    איך משנים במסך בן שדה – לקריאה בלבד
    והאם הפיכתו לקריאה בלבד למשתמש
    אומר שגם המערכת שבאה לשנות שדה ע"י תהליך אוטומטי / מחולל נתונים שהוגדר לשדה
    גם לא יכולה להזין בשדה נתונים – כי הוא הפך לקריאה בלבד?

תודה…

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    אם אתה חושש להסתבך, אז אפשר להגדיר במסך ההרשאות את השדה כקריאה בלבד למשתמש מסוים בעוד לאחרים השדה יהיה נגיש.

ממשקים והפעלות מתעלמות מההגדרות של כתיבה/קריאה.

Interlligent
    משתתף
    אני לא בטוח שממשקים מתעלמים משדה לקריאה בלבד,
    אם בממשק מוגדר להכניס ערך לשדה, והוא לקריאה בלבד, איך הממש יכניס את הערך?
    דרך פרוצדורה אני בטוח שאין בעיה עם זה, אבל ממשק?

הרי (ותקן אותי אם אני טועה) הממשק "עובד כמו משתמש", לא?

אלמוני
    אורח
    ניתן להגדיר בממשק שדה שהוא לקריאה בלבד ואפילו נסתר. מקבלים הודעת אזהרה אך ניתן להמשיך. דווקא אחד הדברים הטובים בממשקים.

להלן דוגמא: נניח שרוצים לעדכן שדה כלשהו במסך שורות הזמנת לקוח. לממשק כזה יהיו שני מסכים: ORDERS ו-ORDERITEMS. ניתן להעביר את מספר ההזמנה החיצוני לתוך השדה ORDNAME וניתן להעביר את המספר הפנימי של ההזמנה לתוך השדה ORD, למרות שהוא נסתר במסך כלפי משתמשים.

Interlligent
    משתתף
    נעם, אתה צודק ב 100% – אבל אתה מדבר על הפרוצדורה שמריצה את הממשק.
    אם תבנה ממשק (לדוגמה שלוקח נתונים מאקסל ושופך למערכת) בלי פרוצדורה שמכילה SQL , אני לא בטוח שאתה יכול לרשום בתוך שדות שבמסך הם לקריאה בלבד.

ואני חושב שגם מחולל נתונים שהוגדר לא יוכל לעבוד על שדה לקריאה בלבד.

שוב, יכול להיות שאני טועה ידידי, לא ממש נסיתי לבצע דבר כזה, פשוט ההיגיון אומר לי שזה לא אפשרי.

אלמוני
    אורח
    אינני מרבה להשתמש בממשקים שקוראים קובץ ישירות, אבל בדיקה קצרה גילתה שממשק כזה – שבעצם זהה לממשק שמתבסס על GENERALLOAD או טבלה אחרת) – מתיחס לשדות נסתרים ושדות לקריאה בלבד.

בניתי קובץ TAB עם שתי שורות: הראשונה הכילה את מספר ההזמנה הפנימי (לכן התחבר ל-ORDERS.ORD), השורה השניה הכילה את הערכים עבור ORDI (חשוב מאד כי אחרת הממשק יוסיף שורה!) ועבור שדה פרטי שהוא לקריאה בלבד. הרצתי את הממשק וההזמנה התעדכנה.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.