› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › ניהול כתובות לפי ערים ורחובות מתוך רשימה
- This topic has 5 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 4 חודשים by assaf.
- אפריל 12, 2017 בשעה 8:52 pm
שלום לחבריםאני מעוניין להפוך את כתיבת שדה כתובת (עיר רחוב מספר) משדה מחרוזת רגיל לשדה בחירה.
צורת ההצגה במסך תהיה:
עיר (מתוך בחירה)
רחוב (מתוך בחירה)
מספר (שדה נומרי חופשי)
כניסה/ דירה (שדה מחרוזת חופשי)
כתובת מלאה (STRCAT של כל השדות שלעיל. שדה לקריאה בלבד)המטרה היא להציג רחובות של אותה עיר בלבד לאחר שנבחרה עיר בשדה הראשון. יבוצע לפי SELECT של רחובות כאשר המזהה של העיר הוא המזהה של העיר שמופיעה בשדה עיר הנוכחי.
חשבתי לנהל זאת על ידי הקמת טבלת ערים
טבלת רחובות
טבלת קשר – רחובות של עריםכל הנתונים קיימים באתר רשות האוכלוסין. כך שיש רק לטעון אותם לטבלאות.
האם מישהו כבר בנה תשתית שכזו ויכול לשתף בצורת הבנייה שלו?
מה דעתכם באופן כללי על הרעיון?
- Replies
-
- אפריל 18, 2017 בשעה 10:45 am
לא ביצעתי דבר כזה, אבל אני יכול לתת רעיונות.
טבלת ערים צריכה להכיל שני שדות: מספר מזהה פנימי (A) ושם העיר (U).
טבלת הרחובות צריכה להכיל לפחות שני שדוח – פניה לטבלת הערים ושם הרחוב. שני השדות ביחד מרכיבים את מפתח ה-U של הטבלה.
מה עושים כאשר יש שני רחובות בעלי אותו שם באותה עיר? אם זה חשוב, אז צריך להוסיף שדה מיקוד לטבלה שגם השדה הזה יתווסף למפתח ה-U.
כמובן, לאחר בחירת הרחוב, המיקוד ייכנס לשדה המתאים במסך.
הפעלת ה-CHOOSE-FIELD לשם הרחוב צריכה לקחת בחשבון את שם העיר שנבחר – הווה אומר לא ניתן לבחור רחוב עד שאין עיר.- אפריל 19, 2017 בשעה 12:31 am
כדאי להכיר את התפריט
קשרי לקוחות > תחזוקת קשרי לקוחות > מיקודים ישראלומסך בן של מסך לקוחות בשם "מצא מיקוד ישראל"
אני מתאר לעצמי שאלה יכולים אולי לתת לכם מענה
אני לא יודע אם הדואר לוקח כסף על הרשימה ואם כן כמה. מצאתי שיש רשימת רחובות ממשלתית שאפשר להוריד מ- https://data.gov.il/dataset/321
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 2, 2017 בשעה 6:15 pm
בדואר לוקחים כסף (וגם לא מעט) על הקבצים האלו.אשמח לדעת אם מצאת פתרון לנושא הנ"ל?
- יולי 3, 2017 בשעה 10:32 am
אם לא צריכים מיקוד אולי אפשר להעזר בזה
https://data.gov.il/dataset/321אבל בטח יהיה צורך לעיבוד כדי להפוך אותו לצורה שמתאימה לטעינה לפריוריטי.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.