› פורומים › שימוש במערכת › עבודה עם סניפים
- This topic has 4 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים, חודש 1 by YairM.
- ספטמבר 14, 2014 בשעה 11:20 pm
שלום,מוגדרים אצלנו מספר סניפים במערכת.
סניף 1 הוא בעצם המרכז הלוגיסטי של החברה.
פרט אליו מוגדרים מספר סניפים ולכל אחד מהם מוגדר מחסן קונסיגנציה שאליו הוא מקבל סחורה וממנו הוא מספק סחורה ללקוחות (מספר הלקוח ללקוחות מזדמנים של הסניף מוגדר כלקוח הקונסיגנציה של אותו מחסן).
כאשר אחד הסניפים רוצה להזמין סחורה אליו הוא בעצם ממלא הזמנה למספר הלקוח המזדמן של אותו הסניף והמרכז הלוגיסטי דרך מסך משלוחים ללקוח מפיק תעודת משלוח לסניף זה בעזרת שליפת ההזמנה שהסניף הפיק.
בעת הקלדת מספר הלקוח הנ"ל המחסנים מסודרים כפי שצריך להיות. הבעיה היא שלאחר שליפת ההזמנה שהפיק אותו הסניף, מספר הסניף בתעודת המשלוח משתנה למספר הסניף שהפיק את ההזמנה ובעקבותיו גם המחסן השולח בתעודת המשלוח משתנה למחסן של אותו הסניף במקום שהמחסן השולח יהיה המחסן של המרכז הלוגיסטי.
כיצד עלינו להגדיר את מחסני הסניפים על מנת שהמחסנים ינוהלו בצורה נכונה?
תודה רבה.
- Replies
-
- ספטמבר 15, 2014 בשעה 3:46 pm
היי כפיר,
אם הבנתי נכון זו בעייה שניתן עקרונית לפתור על ידי 'חינוך' כך שכל פעם לאחר שליפת הזמנה פנימית לתעודת משלוח מחליפים את מספר הסניף לסניף הראשי.
לפי זה הרי שחוקים חדשים במחולל נתונים על מסך תעודות משלוח שמכניסים את מספר הסניף הראשי לשדה מספר סניף במקרה שמעודכן מספר הזמנה ומספר לקוח שווה לאחד מהלקוחות הפנימיים. לחילופין אפשר אולי אם מעודכן מספר לקוח, אני רק לא בטוח שהמנגנון האוטומטי מפעיל את החוקים של מחולל הנתונים.בהצלחה
אורן
- ספטמבר 15, 2014 בשעה 6:32 pm
שלום כפיר
לפי התאור שלך נראה לי שבהזמנה שהסניף המזמין פתח, בשדה מחסן שולח הוגדר המחסן של הסניף המזמין,במקום המחסן שהוגדר לסניף של המרכז הלוגיסטי,
לכן כאשר אתה מקשר את ההזמנה לתעודת המשלוח, המחסן השולח בתעודת המשלוח משתנה למחסן השולח כפי שהוגדר בהזמנה, ולכן משתנה גם מספר הסניף לפי מספר הסניף שמקושר לאותו המחסן.ההירארכיה להגדרת סניף בתעודה היא: לפי הסניף שמקושר לספק/לקוח , לפי המשתמש שמקושר לסניף , לפי המחסן שמקושר לסניף.
יאיר
- ספטמבר 15, 2014 בשעה 6:49 pm
היי יאיר,מה שכתבת לא נכון, המחסן בהזמנה לא הוגדר כלל.
תקרא טוב מה שכתבתי, התהליך הוא כזה:
1. הסניף ממלא הזמנה, נרשם מספר הסניף בהזמנה.
2. המרכז הלוגיסטי פותח תעודת משלוח.
3. המרכז הלוגיסטי ממלא מספר הזמנה.
3. הסניף בתעודת המשלוח נשלף מההזמנה.
4. המחסן השולח משתנה בגלל שינוי הסניף בתעודת המשלוח.יכול להיות שאנחנו מתנהלים בצורה לא טובה, בגלל זה אני שואל.
כפיר
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.