› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › עדכון מקסימום תאריך אך עם תנאי נוסף
- This topic has 48 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 5 חודשים by
yitzchok.
-
- ינואר 25, 2017 בשעה 1:00 am
לא מצ"ב
נסי שנית בבקשה[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 25, 2017 בשעה 5:28 pm
- ינואר 25, 2017 בשעה 5:37 pm
- ינואר 25, 2017 בשעה 5:50 pm
- ינואר 25, 2017 בשעה 9:03 pm
1. את הביטוי הוספתי בהמלצתכם אבל עכשיו הורדתי אותו כי הוא גם ככה לא עוזר
2. צודק, מחקתי
3. חיברתי
את TRANSORDER.ORDI = INVOICEITEMS.ORDI אני לא חושבת שאני צריכה להוסיף כי מה שאני מביאה זה תאריך מחשבונית אחרונה שנוצרה עם מוצר זה ללקוח זה, ז"א לתעודה זו לא מחוברת עדין חשבונית…הבקשה שלי בכל הנושא הזה הוא שתאריך החשבונית יהיה שווה או נמוך מתאריך תעודת ההחזרה.
המטרה היא להציג את התאריך האחרון שבו נמכר ללקוח המוצר לבין התאריך בו הוא מחזיר אותו.שוב תודה על העזרה!
- ינואר 25, 2017 בשעה 9:31 pm
אני שמחה לבשר שמצאתי סופסוף את הפתרון.
הורדתי את (MIN(TODOLIST.UDATE כביטוי וכך יכולתי לשים F בחישוב עמודה.
בעמודה INVOICEITEMS.IVDATE השארתי M בעמודת חישוב והוספתי לו ביטוי <= (#70) וכך זה הסתדר.
תודה רבה לכם!!!- ינואר 25, 2017 בשעה 10:04 pm
יש לי בעיה נוספת בדו"ח זה.
אני רוצה להוסיף שורת ביטוי החסירה את תאריך החשבונית בתאריך התעודה על מנת לקבל את הפרש הימים בין התאריכים.
ניסיתי לעשות
ATOI(DTOA(#70,'DDMMYY')) - ATOI(DTOA(#80,'DDMMYY'))
כמובן שזה לא עבד לי ועוד כמה ניסיונות משחק אחרים…
אודה שוב לעזרתכם:)- ינואר 26, 2017 בשעה 1:21 am
בדיוק לזה נועד F (במקביל ל-M ו-I)
אבל בגלל שהביטויים שלך ב-70 ו-80 לא כוללים פונקציות מינימום ומקסימום את צריכה לרשום MIN ו-MAX מסביב לקשרים לביטויים של עמודות אלה.
דהיינו:
ATOI(DTOA(MIN(#70),'DDMMYY')) - ATOI(DTOA(MAX(#80),'DDMMYY'))
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 26, 2017 בשעה 1:26 am
במחשבה שניה, אם הסינון עבד בגדול שווה #70 ולא גדול שווה (MIN(#70 אולי לא צריכים את ה-MIN ו-MAX.
אבל אני חושב שכן צריכים כי דווקא כשעושים F המטרה זה כדי לאפשר לשים את הפונקציות האלה בתוך הביטוי.
תראי מה יעבוד.בכל מקרה אני אשמח לראות את כל השאילתא שיוצא מתוך המחולל הזה כדי לראות שאכן התנאי יצא נכון.
תוכלי אולי לעשות ב-WINDBI פעולת Dump > Report ולהדביק כאן את התוצאה?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 26, 2017 בשעה 9:55 am
- ינואר 26, 2017 בשעה 12:02 pm
נעם כל הכבוד.אני חשבתי להציע דבר כזה אבל עזבתי את זה, והביטוי שלך יותר מסודר ממה שאני חשבתי להציע.
הייתי מוסיף אזהרה אחת (וזאת היתה חלק מהסיבה שלא כתבתי על זה) – יש לנו כאן שני ערכים. אחד (CURDATE) תאריך ללא שעה (אפשר לחשוב על זה חצות לילה בתחילת היום) והשני (UDATE) כולל שעה. כך שיכול להיות שאם עושים זה מינוס זה, נקבל יום אחד פחות ממה שמתקבל כרגע, כי הפונקציות שיש עכשיו מבטלות את השעה.
תוך כדי כתיבת הנ"ל חשבתי שאפשר לעשות ככה במקום, וזה צריך לפתור את הבעיה הזאת (כל עוד חלקי 24:00 מעגל למספר ימים שלמים, כפי שאני זוכר):
(:DATE1 / 24:00) - (:DATE2 / 24:00)
(יתכן שזה לא מופיע תקין, ניסיתי…)[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 26, 2017 בשעה 12:11 pm
- ינואר 30, 2017 בשעה 2:37 pm
לא עובד.
ניסיתי לחלק רק את התאריך הראשון וגם לא עובד.
מתקבלת שגיאה "TODOLIST.UDATE Illegal reference in the GROUP BY clause "
רשמתי: 24:00 / #70
וניסיתי גם: MIN(TODOLIST.UDATE) / 24:00- ינואר 30, 2017 בשעה 4:31 pm
תורידי את התנאי ששמת (שצריך להחזיר את הדו"ח למצב שפולט משהו, רק ללא סינון)
והעלי כאן בבקשה עוד פעם הגדרת העמודות מאקסל כמו שעשית קודם
וגם DUMP של השאליתא של הדו"ח כפי שהסברתי לפני כמה הודעותבאמת אני לא בטוח שהורדת התנאי יעזור – אני חושב שיש לך עוד עמודה שמפריעה – כאילו את מנסה להציג את TODOLIST.UDATE
העמודה הזאת מוזכרת בשום מקום מעבר לעמודה עם M או I??[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.