פירוט עלות מעביד לעובד בתקציב

פורומים שימוש במערכת פירוט עלות מעביד לעובד בתקציב

משתתף
    שלום,

אני משתמש בכלי התקציב לניהול בקרה על הוצאות החברה במחלקות השונות.

השאלה שלי נוגעת לעלות המעביד.
    בבניית התקציב הגדרתי את עלות המעביד הצפוייה של כל עובד וחילקתי אותן בין המחלקות השונות ברמה השמית (כל עובד קיבל סיומת תקציבית).
    כעת, בשלב הבקרה, אני מעוניין לקבל מהמערכת את עלות המעביד בפועל של כל עובד, אולם המידע שמתקבל ממערכת השכר (טריו של עוקץ) הוא: שכר נטו בחלוקה שמית ואילו: ביטוח לאומי, מס הכנסה , קופות גמל וכד' – ברמת מחלקות. כך שאין אפשרות לפצל את הסכום בין העובדים באופן אוטומטי.

השאלה היא, האם מישהו נתקל בצורך הזה, ואיך הוא פתר אותו.

אפשרויות שחשבתי עליהן:
    1. להעביר ממערכת השכר את הפירוט עבור כל עובד בפקודת השכר לפריוריטי (אבל זה נשמע לי לא סקלבילי וגוזל זמן יקר מחשבת השכר)
    2. במידה ויש אפשרות – לייבא אקסל המפרט את עלות המעביד לפי שם לפריוריטי ולשייך את הסכומים לסיומות התקציביות הרלוונטיות)

אשמח לעזרתכם,
    עומר.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום עומר

אם אתה יכול לבנות דוח אקסל שיפצל את העלויות של ביטוח לאומי מס הכנסה וקופות גמל עבור כל עובד , תוכל ליצור תנועת יומן אחת שתחייב את רמת התקציב של המחלקה עבור ביטוח לאומי ותזכה את רמת התקציב פר עובד לפי החלוקה המתאימה, כך אתה מבצע גם עבור מס הכנסה וקופות גמל, (בצורה זו אתה בעצם מוחק את ההוצאה מתקציב המחלקה ורושם אותה בתקציב העובד).

לאחר מכן יש שתי אפשרויות להעביר לפריוריטי:
    1.לבצע העתקה מדוח האקסל ליומן תנועות מסך בן פרוט התנועה
    2.לכתוב ממשק פרטי שיקרא את הנתונים מהאקסל ויפתח תנועת יומן במערכת.

יאיר

Omer Cohen
    משתתף
    היי יאיר,

הנקודה היא שאני מחפש לעשות את העדכון של הסעיפים התקציביים מבלי לכתוב פקודות יומן שישנו את אופן הרישום של הנהלת החשבונות "בספרים".

האם יש דרך לכתוב מעין תנועת יומן רק לטובת שיוכים תקציביים?

תודה 🙂

YairM
    משתתף
    הי עומר

זה בדיוק מה שהצעתי לך.

פקודת היומן שתרשום לא תשנה את אופן הרישום של הנה"ח וזאת כיוון שגם בצד הזכות וגם בצד החובה אתה רושם את אותו חשבון הוצאה, ולכן הסכום בחשבון זה לא משתנה.
    מה שכן משתנה זה שהסכום שנרשם עבור תקציב המחלקה נמחק, ונרשם סכום עבור התקציב ברמת העובד .

לדוגמא:
    חשבון ההוצאה ביטוח לאומי משכורות הינו X
    תקציב מחלקה הינו Y
    תקציב העובד הינו Z1-Z5
    הסכום של סה"כ ביטוח לאומי משכורות הינו 500 ש"ח מחולק ל-5 עובדים כל אחד 100 ש"ח

פקודת היומן שתרשום הינה

חובה 500 ש"ח לחשבון X תקציב Y
    זכות 100 ש"ח לחשבון X תקציב Z1
    זכות 100 ש"ח לחשבון X תקציב Z2
    זכות 100 ש"ח לחשבון X תקציב Z3
    זכות 100 ש"ח לחשבון X תקציב Z4
    זכות 100 ש"ח לחשבון X תקציב Z5

מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
    יאיר

יאיר

Omer Cohen
    משתתף