פירוק מוצרים (מכשירים)

פורומים שימוש במערכת פירוק מוצרים (מכשירים)

משתתף
    שלום,
    מהי הדרך היישומית הנכונה לבצע פירוק של מוצרים מורכבים המנוהלים מספרים סידוריים.
    המטרה להחזיר את הפריטים בנים למלאי במחסן ולמחוק את כרטיס המכשיר.

תודה,
    גלעד

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום גלעד

אתה צריך לפתוח תעודת הרכבה ולדווח על כמות שלילית לאותו מוצר שאתה רוצה לפרק, כמו כן אתה צריך לרשום את המספרים הסריאלים של מוצרי האב והבן של המוצרים שפורקו.

לאחר מכן אם אתה רוצה לבטל את מספר המכשיר,אתה צריך למלא בכרטיס מכשיר את השדה ת. ביטול

יאיר

123
    משתתף
    תודה,
    האם ניתן פשוט למחוק את כרטיס מכשיר האב ? מכיוון שאני לא רוצה שישאר לי תיעוד על המספר הישן.
    YairM
    משתתף
    אם אתה מבצע פירוק זה לא אפשרי,כיוון שמספר המכשיר נשמר בתעודת ההרכבה והפירוק,ולכן לא ניתן למחוק את המכשיר.
    אם אתה רוצה למחוק את המכשיר,אתה צריך להגיע לתעודת ההרכבה שבה נוצר המלאי והמכשיר לפתוח את התעודה ולמחוק את השורה של המכשיר,קח בחשבון שאם נרשם צובר ותאריך התנועה בתעודת ההרכבה קודם לתאריך סגירת הצובר האחרון,תצטרך גם לפתוח את הצובר או הצוברים אחורה.
    רק לאחר שתבצע את המחיקה של המכשיר מתעודת ההרכבה, ולא ישאר במערכת תעוד של מספר המכשיר,תוכל למחוק אותו ממסך מכשירים.

יאיר

123
    משתתף
    הי יאיר תודה על התשובה,

האם אני יכול לבצע פירוק מוצרים (ומכשירים) שנמצאים ברצפת הייצור בשלב מסויים בהרכבה ?

המטרה שלי היא לפרק את כל המוצרים שדווחו כ MRB בכל הפקעות בכל השלבים ולהביא אותם למצב ההתחלתי כדי להכניס אותם תחת פק"ע חדשה. האם זה אפשרי לבציצוע במערכת ?
    ניסיתי לפרק בעזרת הרכבות במחסנים בכמות שלילית אך אני מקבל הודעה שאין לי מספיק מלאי למוצר בסטטוס הנ"ל (למרות שיש). הסקתי שזה בגלל שיש ערך בשדה פק"ע ופעולה ובתעודת הרכבה במחסנים הם צריכות להיות מאופסות (גם הפקע וגם הפעןלה)

הם יש דרך טובה יותר ?

YairM
    משתתף
    שלום גלעד.

הגעת למסקנה הנכונה,אכן כן בתעודת הרכבה אין את האפשרות לקשר את השדות פק"ע/פעולה למק"ט,אתה יכול להתגבר על זה ע"י זה שקודם תבצע המרה לכל הפריטים שמוגדרים לפק"ע מסויימת ונמצאים בפעולה מסויימת ,וכך תבטל את הפעולה והפק"ע לאותם פריטים.

הבעיה האחרת שצריך לתת עליה את הדעת הינה בעיית קיזוז המלאי של מוצרי הבן,כאשר אתה מגדיר פירוק של מוצר ,במסך הבן ניפוקים להרכבה יופיעו כל מוצרי הבן שמוגדרים לאותו מוצר לפי עץ המוצר.

לכן עליך לבדוק במסך מוצרי בן של כרטיס הפריט האם כל פריטי הבן מקושרים לפעולה הראשנה של מוצר האב,אם כן אז אין לך בעיה ,אם לא, אתה תצטרך לבצע סינון ידני של מוצרי הבן בזמן הפרוק ולהגדיר רק את פריטי הבן שקוזזו מהמלאי בזמן דיווח הפעולה שבה הם נפסלו.(נראה לי מסורבל מידיי).

יאיר

123
    משתתף
    הי יאיר,
    תודה על ההסבר, לא חשבתי על זה מספיק לעומק בנושא של קיזוז מלאים בפעולות שונות של הפקע.

אם כך, נניח ואני מדווח על כל פעולות המלאי בפעולה הראשונה, לא הבנתי את ההסבר על ביצוע ההמרה.
    באיזה תעודה אני צריך להשתמש ?

YairM
    משתתף
    הי גלעד
    תעודת המרה נמצאת בנתיב ניהול מלאי> תנועות מלאי>תנועות מלאי במפעל>המרות.
    במסך אב אתה בוחר את המחסן בו נמצא המוצר שאותו אתה רוצה להמיר,במסך בן, מוצר לאחר המרה אתה מגדיר את המוצר,כמות וסטטוס בלבד ללא פק"ע ופעולה.
    במסך נכד, מוצר מקור להמרה אתה מגדיר את המוצר, כמות,סטטוס,מספר הפק"ע, והפעולה שבה הוא נמצא.
    בצורה זו אתה מבטל את הפק"ע והפעולה שבה נמצא המוצר,ובמלאי המוצר יוצג ללא פק"ע ופעולה,ואז תוכל לבצע פירוק.

יאיר

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.