צמצום שורות בדוח והצגת שורה מסכמת פר לקוח.

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי צמצום שורות בדוח והצגת שורה מסכמת פר לקוח.

משתתף
    שלום לכולם,

איך אני עושה שבדוח (קיים בכל דוח אפשרי במערכת) לדוגמא חשבוניות לפי לקוח,
    יציג לי לכל לקוח רק שורה אחת מסכמת בדוח, ושלא יפרט לי על כל חשבונית וחשבונית ללקוח.

האם יש אפשרות כזאת במחולל דוחות?

סתם דוגמא בתמונה הבאה רואים למה אני מתכוון,
    אני רוצה להסתיר את כל השורות הלבנות של פירוט החשבונית.

[url="http://jpg.co.il/view/56c0708470d07.jpg/"%5D

תודה רבה! 🙂

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    תרשום "S" בטור "חישוב עמודה" ליד השדה INVOICES.DISPRICE ואז תקבל סה"כ סכום לפי לקוח. אל תכלול בדו"ח את INVOICES.IVNUM כי כך תקבל את סה"כ הסכום לפי כל חשבונית!

כמה הערות לגבי דו"ח מבוסס חשבונית:
    אפשר לכלול את INVOICES.DEBIT ואז אולי תקבל שתי שורות ללקוח, אחת לחשבוניות חיוב ואחת לחשבוניות זיכוי. אם אין אבחנה לפי DEBIT, סה"כ החשבוניות עלול לחבר את הסכום האבסולוטי של חשבוניות זיכוי לחשבוניות חיוב. אפשר להתגבר על כך ע"י החפלת DISPRICE בביטוי
    INVOICES.DISPRICE * (INVOICES.DEBIT = 'C' ? -1 : 1)

כיון שצריך גם להתעסק עם מטבע, אפשר לבצע את החישובים בשלב SQLI הקודם לדו"ח – לפעמים זה יותר נוח. בנוסף, כיון שמדובר בחשבוניות, אולי יותר קל לשלוף את הסכום אף מתנועת היומן!

אלמוני
    אורח
    הערה נוספת (לא קשורה לחשבוניות): במקרים כאלה, אני נוטה לכתוב פרוצדורה עם כמה שלבים. שלב ראשון SQLI מכניס נתונים גולמיים לתוך טבלת STACK (בהתאם לדרישות).
    אחר כך בא שלב CHOOSE – דו"ח מפורט או דו"ח מרוכז. במפורט מופיעים הנתונים הגולמיים מהטבלה הזמנית, ובדו"ח המרוכז מופיעים רק נתונים מסכמים, באמצעות השימוש ב-S כפי שתיארתי קודם.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.