› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › קישור בפרמטרים לספקים
- This topic has 37 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 9 חודשים by yitzchok.
- ינואר 31, 2017 בשעה 12:13 pm
היי,
אולי מישהו יודע איך עושים את זה:
יש לי לקוח בטבלת לקוחות שיש לו ספקים עיקריים שהוא בקשר רציף איתם לעומת ספקים אחרים שהקשר איתם הוא לא יומיומי כך שאותם אני רוצה לשים בטבלת הספקים הרגילה, אבל את הספקים העיקריים אני רוצה לשים בלשונית "פרמטרים" כדי שהם יופיעו לי ראשונים.
יש אפשרות כזו??
תודה!
- Replies
-
- ינואר 31, 2017 בשעה 12:55 pm
קשה לי להבין במה מדובר (לקוח בקשר עם ספקים), אבל הבנת המקרה הספציפי אינו כל כך נדרש.
יש כאן בעיה קלאית של מבנה נתונים: את רוצה לקשור ישות אחת (לקוח) עם ישויות רבות (ספקים): לא ניתן לעשות זאת באמצעות פרמטר (אשר יכול להכיל רק ערך אחד) אלא באמצעות מסך בן שיציג את כל הספקים הקשורים לאותו לקוח.אפשר למצוא פתרון אחר לו כל ספק היה קשור אך ורק ללקוח אחד, אבל אני משער שזה לא המצב ומוטב לא להתסמך על כך.
נדרש פיתוח קל: הגדרת טבלת "צומת" במחברת בין לקוחות וספקים, והגדרת מסך שמציג את הנתונים הללו.
- ינואר 31, 2017 בשעה 1:04 pm
- ינואר 31, 2017 בשעה 1:14 pm
- ינואר 31, 2017 בשעה 1:21 pm
הבנתי,
אני פשוט בחיים לא השתמשתי בפריוריטי ואף פעם לא התעסקתי בתחום הזה, לכן אני נעזרת בפורומים, בתמיכה טכנית של החברה, ברשת וכו.
אז יש מצב שאתה מכוון אותי יותר ספציפי לפתרון התאורטי שהצעת? רק אם אתה יכול.- ינואר 31, 2017 בשעה 1:28 pm
- פברואר 2, 2017 בשעה 1:47 pm
נעם-גלובל כתב:קשה לי להבין במה מדובר (לקוח בקשר עם ספקים), אבל הבנת המקרה הספציפי אינו כל כך נדרש.
יש כאן בעיה קלאית של מבנה נתונים: את רוצה לקשור ישות אחת (לקוח) עם ישויות רבות (ספקים): לא ניתן לעשות זאת באמצעות פרמטר (אשר יכול להכיל רק ערך אחד) אלא באמצעות מסך בן שיציג את כל הספקים הקשורים לאותו לקוח.אפשר למצוא פתרון אחר לו כל ספק היה קשור אך ורק ללקוח אחד, אבל אני משער שזה לא המצב ומוטב לא להתסמך על כך.
נדרש פיתוח קל: הגדרת טבלת "צומת" במחברת בין לקוחות וספקים, והגדרת מסך שמציג את הנתונים הללו.
אני יודעת איך להקים את הטבלה.
חזרתי לראות תגובה קודמת שלך ויש לי תיקון קל, זה לא שאני רוצה לגשת לכל הנתונים מפרמטר אחד אלא מכל פרמטר לנתון (=שדה/רשומה) אחד בטבלת הצומת הזו.
אני אדגים לצורך ההבנה: יש לי לקוח שעובד עם כמה קבלנים עיקריים שאני פשוט רוצה לראות כל קבלן בפרמטר נפרד
זה בר ביצוע?
תודה- פברואר 2, 2017 בשעה 3:21 pm
כן ולא. הפרמטרים מכילים טקסט בלבד, לכן תיאורטית את יכולה לרשום את שם הספק בפרמטר. אבל אי אפשר ללחוץ F6 על השם ולהגיע למסך הספקים. כמו כן, מה קורה אם יש יותר מ-10 ספקים ללקוח מסוים? מה קורה אם כבר הקדשתם פרמטר מסוים להציג נתון אחר?אני לא אוהב את הפרמטרים ומעדיף תמיד לבנות טבלאות פרטיות במקום להילחם את הפונקציונליות החסרה של הפרמטרים.
- פברואר 2, 2017 בשעה 3:37 pm
צודק
אבל אם אני בונה טבלת צומת שבנויה לא מרשומות חדשות אלא מרשומות של טבלת הספקים, כלומר אני בונה שאילתה שלוקחת את הנתונים מטבלת ספקים הקיימת, כך שבפרמטר אחד מוצג שם של ספק , שמיובא מתוך טבלת הצומת ואז בשליחת מייל הוא כבר יודע שמדובר בספק X.ואגב, יש 20 פרמטרים, לא 10, ואנחנו ומקדישים אותם אך ורק לספקים האלו, כך שהנושא הזה לא מציק
- פברואר 2, 2017 בשעה 3:41 pm
יש לי לקוח בטבלת לקוחות שיש לו ספקים עיקריים שהוא בקשר רציף איתם לעומת ספקים אחרים שהקשר איתם הוא לא יומיומי כך שאותם אני רוצה לשים בטבלת הספקים הרגילה
אולי אחרים הסבירו אבל אני מבין מזה שאת רוצה לשים רק את הרגילים ב"טבלת הספקים הרגילה"
על איזה מסך מדובר? מסך "ספקים"? או איזה מסך בן של לקוחות?
הספקים של הלקוחות האלה הם ספקים גם שלך או זה בעצם רק מודיעין עסקי?[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 2, 2017 בשעה 4:00 pm
כל הספקים יהיו בטבלת הספקים הרגילה.
אבל-
יש ספקים מסויימים שהם עיקריים ללקוח מסוים, אז אותם אני רוצה לשלוף בשדה פרמטר עבור לקוח.
זה בלתי אפשרי בצורה פשוטה ולכן הציע כאן נעם ליצור טבלת צומת שתקשר בין הספקים ללקוחותועכשיו השאלה שלי היא אם ניתן לקשר אותה ללקוח לא בתור מסך בן אלא בתור שדה שמיובא לתוך לשונית הפרמטרים
- פברואר 2, 2017 בשעה 4:30 pm
לא בלתי אפשרי אבל זה הרבה עבודה וקוד והיית צריכה לקבוע כמה כאלה את רוצה להציג – תהי מוגבלת לכמות זאת (עד שתוסיפי עוד).
זה כמו במסכים שיש להם מסך בן נספחים והנספח הראשון מוצג במסך העל.
במקום שלך, אני הייתי רוצה לשמוע שיש דברים שרק גישה זאת תאפשר. יכול להיות שמסך שטוח או דו"ח יכול להיות פתרון.
אם את דווקא מבקשת לשלוף לקוחות לפי הספקים שלהם אני חושב שתגלי שזה לא יעבוד (או טכנית או כשיטת עבודה) מסיבות שונות.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.