קישור בפרמטרים לספקים

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי קישור בפרמטרים לספקים

משתתף
    היי,
    אולי מישהו יודע איך עושים את זה:
    יש לי לקוח בטבלת לקוחות שיש לו ספקים עיקריים שהוא בקשר רציף איתם לעומת ספקים אחרים שהקשר איתם הוא לא יומיומי כך שאותם אני רוצה לשים בטבלת הספקים הרגילה, אבל את הספקים העיקריים אני רוצה לשים בלשונית "פרמטרים" כדי שהם יופיעו לי ראשונים.
    יש אפשרות כזו??
    תודה!
מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 37 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    צריך ללכת בפתרון מסך בן: הכי פשוט, הכי יעיל והכי נכון. במסך כזה, אשר יהיה בנוי על טבלת הצומת, מציגים את כל הספקים שקשורים ללקוח הנבחר (המסך יהיה מסך בן במסך "לקוחות").

אפשר להכין מסך בן הפוך שיהיה מסך בן במסך ספקים: כאשר נראה את כל הלקוחות שהספק הנוכחי קשור אליהם.

yitzchok
    משתתף
    IL
    מסך הבן הרבה הרבה הרבה יותר קל לבנות.
    הרשימה לכתחילה אינסופית פר לקוח.
    ועוד ניתן עדיין בקלות לכלול בטבלת הקשר דגל "ספק עיקרי" ולמיין את המסך כדי להציג את הספקים העיקריים לפני הספקים האחרים.
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    הדס
    משתתף
    yitzchok כתב:

ועוד ניתן עדיין בקלות לכלול בטבלת הקשר דגל "ספק עיקרי" ולמיין את המסך כדי להציג את הספקים העיקריים לפני הספקים האחרים.

זה פחות מתאים לי

ולרשום כזו שאילתא:

yitzchok
    משתתף
    IL
    ????

איפה הקשר ללקוח?
    למה יש כאן פרטים של הספק? זה צריך להצביע על הספק דרך המזהה שלו (הפנימי, לא המספר/קוד שאת רואה), והפרטים מנוהלים בכרטיס ספק.
    העמודות שהייתי מצפה לראות הם CUST (שהוא INT), ו-SUP (שהוא גם INT) והמפתח היחודי הוא שילוב של CUST ו-SUP.
    אם את שמה טלפון בטבלת צומת זה המשמעות זה מספר הטלפון של הספק שמיועד ללקוח זה (או משהו בסגנון). אם אין למספר זה משמעות מיוחדת דווקא ללקוח (= לא שווה לכל העולם, יכול להיות משותף ללקוח זה וגם עוד אחרים בלבד) אז זה לא המקום שלו כאן.

yitzchok
    משתתף
    IL
    ובכלל ה-INSERT שלך לא תקין מכמה זוויות.
    הדס
    משתתף
    תיקנתי
    אלמוני
    אורח
    נדרשים שני שדות בלבד, CUST ו-SUP, שניהם INT13. המפתח הראשי בנוי משניהם ביחד.

במסך הבן, יהיו שדות:
    SUPPLIERS.SUPNAME
    SUPPLIERS.SUPDES
    (וכל שדה אחר שאת רוצה מ-SUPPLIERS)
    SUPPLIERS.SUP = JOINTABLE.SUP
    JOINTABLE.CUST = :$$.NSCUST

הדס
    משתתף
    טוב התייאשתי.
    איך אני עושה מסך בן ללקוחות שיציג לי שם ספק, מייל, וטלפון לפי שם לקוח מסוים?
    הדס
    משתתף
    yitzchok כתב:

אם את שמה טלפון בטבלת צומת זה המשמעות זה מספר הטלפון של הספק שמיועד ללקוח זה (או משהו בסגנון). אם אין למספר זה משמעות מיוחדת דווקא ללקוח (= לא שווה לכל העולם, יכול להיות משותף ללקוח זה וגם עוד אחרים בלבד) אז זה לא המקום שלו כאן.

לא הבנתי מה הכוונה במשפט הזה.
    אשמח להסבר

אלמוני
    אורח
    כאשר יש בטבלת הצומת מספר מזהה של הספק, זה אומר שבמסך שמבוסס על הטבלה הזו יכול לשלוף כל נתון מהספק שנמצא בטבלת הספקים (וגם מטבלאות קשורות לטבלת הספק).

הוספת נתון כלשהו לטבלת הצומת אומרת שהנתון הזה ספציפי לשילוב שאר השדות. במקרה שלך, טבלה עם לקוח וספק מקשר בין ללקוח לספקים (והפוך). הוספת מספר טלפון לטבלה הזו אומרת שמספר טלפון א' מתאים ללקוח ב' וספק ג' – מספר הטלפון הזה אולי לא מספר הטלפון שרשום בכרטיס הספק. אם הספק קשור ללקוח אחר, יכול להופיע בטבלת הצומת מספר טלפון אחר וכו'. כך נוהגים אך ורק השדה (מספר טלפון) באמת קשור לשילוב לקוח/ספק. אחרת יש להשתמש במספר הטלפון שנמצא בכרטיס הספק – הווה אומר, לא מכניסים מספר טלפון לתוך טבלת צומת.

הנה דוגמא: לפני כמה ימים, בניתי טבלה שמקשרת בין פריטים לבין "מערכות" ומסמנת באלו מערכות יכול להשתתף פריט. כיון שפריט יכול להשתתף במערכת מסוימת או לא להשתתך במערכת, הוספתי לטבלת הצומת שדה "משתתף". לפי ערך השדה הזה, ניתן לדעת אם הפריט משתתף במערכת כלשהי.

הדס
    משתתף
    אז אין מצב בכלל לראות את מספר הטלפון של הספק הזה? או את המייל שלו?
    אלמוני
    אורח
    מוסיפים את השדות מטבלת הספקים אל המסך שבנוי על טבלת הצומת. תסתכלי על ההודעה שלי #15842 – כתבתי שניתן להוסיף "כל שדה אחר שאת רוצה מ-SUPPLIERS". מספר טלפון הספק נמצא בשדה SUPPLIERS.PHONE
    הדס
    משתתף
    1. אתה קורא שם חדש לטבלת הצומת? או שזו רק שאילתא?
    2. אם אני מעוניינת לראות גם מייל, אז השדה הזה נמצא בטבלת SUPPLIERSA. את זה אפשר לייבא?
    3. מה זה אומר הסינטקס הזה SUPPLIERS.SUP = JOINTABLE.SUP לא צריך לרשום SUPPLIERS.SUPNAME?
    אלמוני
    אורח
    1. לטבלת הצומת יהיה שם כמו XXXX_SUP2CUST. את בונה את מסך הבן על הטבלה הזו.
    2. אין בעיה. במסך, צריך להיות חיבור SUPPLIERS.SUP = SUPPLIERSA.SUP, ואז כל השדות של SUPPLIERSA נגישים.
    3. SUP מכיל את המספר הפנימי של הספק, מה שנקרא PRIMARY KEY. לא ניתן לערוך זאת. לעומת זאת, SUPNAME הוא מספר הספק כפי שמשתמשים רואים אותו וניתן לערוך אותו. כל חיבור בתוך התכנית משתמש במספר הפנימי.
    yitzchok
    משתתף
    IL
    במקרה של SUPPLIERSA אנחנו לא יכולים להיות בטוח שיש רשומה מתאימה בטבלה ולכן צריכים סימן שאלה בעמודת "מזהה עמודה" או "מזהה חיתוך" (לפי הצורך) באיזכור אחד של הטבלה.

הייתי מדגיש שיש לסמן את כל העמודות במסך כקריאה בלבד חוץ ממספר ספק.
    הרי בלי קוד כדי לבצע את השמירה השינויים לא ישמרו ולכן עדיף לחסום אותם. (ואם רוצים לשמור שינוי כזה צריכים לא לעדכן את הטבלה ישירות אלא להשתמש בממשק מסך וזה לא לעכשיו).
    רק לאפשר שינוי מספר ספק כי בלי זה אי אפשר ליצור את קישור בכלל.

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 37 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.