› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › קישור בפרמטרים לספקים
- This topic has 37 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 9 חודשים by yitzchok.
- ינואר 31, 2017 בשעה 12:13 pm
היי,
אולי מישהו יודע איך עושים את זה:
יש לי לקוח בטבלת לקוחות שיש לו ספקים עיקריים שהוא בקשר רציף איתם לעומת ספקים אחרים שהקשר איתם הוא לא יומיומי כך שאותם אני רוצה לשים בטבלת הספקים הרגילה, אבל את הספקים העיקריים אני רוצה לשים בלשונית "פרמטרים" כדי שהם יופיעו לי ראשונים.
יש אפשרות כזו??
תודה!
- Replies
-
- פברואר 5, 2017 בשעה 2:54 pm
כתוספת לכל מה שנעם כתב אני אציע לקרוא את העמודים הבאים שמסבירים כללים מאוד חשובים לגבי תכנון מסדי נתונים. בלי הכרת הכללים האלה אפשר בקלות להוסיף דברים לפריוריטי שאו לא עונים לצרכים או שפשוט לא יעבדו.נרמול בסיס נתונים בויקיפדיה
תיאור העקרונות הבסיסיים של נרמול מסדי נתונים באתר מיקרוסופטאבל מצד שני אלה בכלל אל מסבירים הכל – את זה צוברים בקורסים או דרך נסיון על פני חודשים ושנים.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 5, 2017 בשעה 3:23 pm
yitzchok כתב:במקרה של SUPPLIERSA אנחנו לא יכולים להיות בטוח שיש רשומה מתאימה בטבלה ולכן צריכים סימן שאלה בעמודת "מזהה עמודה" או "מזהה חיתוך" (לפי הצורך) באיזכור אחד של הטבלה.
הייתי מדגיש שיש לסמן את כל העמודות במסך כקריאה בלבד חוץ ממספר ספק.
הרי בלי קוד כדי לבצע את השמירה השינויים לא ישמרו ולכן עדיף לחסום אותם. (ואם רוצים לשמור שינוי כזה צריכים לא לעדכן את הטבלה ישירות אלא להשתמש בממשק מסך וזה לא לעכשיו).
רק לאפשר שינוי מספר ספק כי בלי זה אי אפשר ליצור את קישור בכלל.הבהרה: כל זה כל עוד שלא מדובר בשדות שבטבלת הצומת עצמה. דוגמה של שדה שמתאים לטבלה כזאת (לקוח-ספק): "מהות הקשר", או אולי "מספר הלקוח אצל הספק" וכו'
כמובן אם יש כאלה לאפשר עדכון. התכוונתי לשדות מהספק עצמו.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 5, 2017 בשעה 3:34 pm
סליחה שאני משגעת לכם את המוח, אבל אני חייבת את זה די דחוף.
צירפתי כאן מה שכתבתי בסופו של דבר:- פברואר 5, 2017 בשעה 5:07 pm
איפה כתבת את זה? מגדירים טבלה במסך מנהל המערכת > מחוללים > טבלאות > מחולל טבלאות > הוספת טבלה. במסך בן אחד רושמים את השדות ובמסך שני רושמים את המפתחות. את צריכה משפח U שמורכב מ-SUP ו-CUST.לאחר מכן יוצאים מפריוריטי, נכנסים מחדש (כדי לקבל את הכסמה החדשה) ומגדירים מסך כאן: מנהל המערכת > מחוללים > מסכים > מחולל מסכים. שם המסך ושם טבלת היסוד יהיו כשם הטבלה שהגדרת. במסך הבן, מגדירים את השדות שמוצגים – SUPPLIERS.SUPNAME, SUPPLIERS.SUPDES, SUPPLIERS.PHONE ו-SUPPLIERSA.EMAIL, ואחר כך הקשרים לטבלאות אחרות: בשורה אחת, עמודת טבלה SUP, שם טבלה SUPPLIERS, עמודת חיתוך SUP, טבלת חיתוך SUPTOCUST. אותו הדבר לגבי SUPPLIERS.SUP ו-SUPPLIERSA.SUP, אם כי בשדה "מזהה" ליד "טבלת חיתוך" צריך להיות ?0 (לא לכל רשומה ב-SUPPLIERS תהיה רשומה מקבילה ב-SUPPLIERSA).
בסוף צריך גם שורה עם עמודת טבלה CUST, שם טבלה SUPTOCOST ובמסך הבן "עמודות המסך – הרחבה", בשדה "ביטוי", רושמים = :$$.NSCUST
אין לי מושג איפה כתבת את מה שמופיע למעלה – מגדירים טבלאות ומסכים באמצעות הכלים הסטנדרטיים בפריוריטי ולא באמצעות עורך מלל כלשהו.
חבל שלא התקשרת אלי לפני שבוע – הייתי מסביר לך בדיוק מה לעשות והיינו חוסכים שבוע התברברות. את עדיין מוזמנת להתקשר כדי לקבל הדרכה בזמן אמת.- פברואר 5, 2017 בשעה 5:13 pm
- פברואר 5, 2017 בשעה 6:11 pm
ולא קוראים לא לטבלה ולא למסך SUPTOCUST אלא HADA_SUPTOCUST (לדוגמה) כאשר ארבע האותיות הראשונות הן הקידומת המקובלת אצלכםבנוסף השמות CUSTSUPPLIERS או CUSTSUP (אחרי הקידומת כנ"ל) היו מתאימים יותר לסגנון השמות שבפריוריטי
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.