› פורומים › שימוש במערכת › קישור מ MSACCESS לטבלאות SQL
- This topic has 8 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 7 חודשים by Lior.
-
- אפריל 4, 2010 בשעה 1:05 am
שלום עופר,אם הרשומות למעשה נמחקות במסד הנתונים של פריוריטי, כלומר גם במסכי הפריוריטי הם אינם קיימים עוד, אזי זאת בעיה רצינית שכן יישום האקסס שלך עוקף את ההגבלות של קשרי הגומלין בין הטבלאות הפועלות בפריוריטי.
נשאלת שאלה והיא: האם הרשומות נמחקות בטבלה אשר בצד היחיד או בטבלה של הצד הרבים?
כלומר, האם הלקוח מוחק רשומה בטבלת צד-יחיד, ואז בטבלת הרבים הרשומות גם נמחקות?
אם כך המצב, אזי הגדרת קשר גומלין עם הסימון אכוף שלמות הקשרים בין הטבלאות ואפשרת גם את מחק רשומות קשורות זו לזו בהתאם להיררכיית הקשרים אשר מוגדר כתת-קטגוריה של הסימון הראשי.במידה והמצב הקיים הוא שמחיקת רשומה כלשהי בצד הרבים מוחק את הרשומה הראשית המקושרת בצד היחיד (ובעקבות כך אתה מקבל הודעות Deleted בשאר הרשומות), אזי תתכן שהבעיה נגרמת עקב הגדרות חיתוך שגויות (Join between Tables) אשר עוקפות את האכיפה של קשרי הגומלין שלך. יתכן שביצעת חיתוך לשדה שאינו מוגדר כ-AutoUnique.
נסה להעתיק דוגמאות של טבלאות אלה לאקסס נסיוני ולנסות לשחזר את הבעיה. ברשות האקסס עומדים כלי דיבוג טובים יותר מאשר לפריוריטי.
אלון.
- אפריל 4, 2010 בשעה 6:21 pm
היי אלון
לא ולא
אף רשומה לא נמחקה בפריוריטי
מסד הנתונים הוא בסדר
אם אני קושר טבלה לאקסל כל הנתונים מוצגים
אם אני קושר אותה לאקסס מקבלים על כל הרשומות וכל השדות #Deleted
אין כאן מצב של JOIN יש מצב של קריאה לטבלה כמו AGENTS וכו
חג שמח
עפר- אפריל 4, 2010 בשעה 7:11 pm
צר לי שלא הבנתי מקודם. גם אני נתקלתי בעבר בתופעה.קרא את הלינק אל מיקרוסופט לגבי התופעה ואפשריות לפתרון. במידה ויש משהו שלא ממש תבין, אשמח לעזור.
- אפריל 6, 2010 בשעה 9:51 am
בוקר טוב אלון
קראתי
ניסיתי ליישם אבל דבר לא הצליח
לא ברור לי מה צריך לעשות או לבדוק
אם תוכל בבקשה
צור קשר ל 054-5323785
תודה- אפריל 6, 2010 בשעה 10:09 am
1. איך זה מחובר לפריוריטי ?
ODBC, SQL2. יש לך צילום של השגיאה ?
- אפריל 6, 2010 בשעה 10:32 am
ליאור היי
מחובר ODBC SQL
זאת אינה הודעת שגיאה של PRIORITY
אילו פשוט טבלאות שהתוכן שלהן הוא ֳDELETED
ובאקסל הכל תקין עם אותו הקישור- אפריל 6, 2010 בשעה 1:32 pm
היי עופר,בהמשך לשיחתינו הטלפונית, השימוש בסוג שאילתא
SQL Pass-Through
באקסס יעקוף לך את הבעיה כרגע. כמובן שזה מצריך בניית שאילתות ישירות לשרת בשפת SQL במקום להשתמש בתבנית השאילתות של האקסס.אין לי ממש מושג מדוע זה קורה רק אצל לקוח ספיציפי ולפי דבריך יתכן שמדובר על בעיה עם העבודה ב-Unicode.
שאלה לליאור:
האם קיימות אפשריות שונות של התקנת הפריוריטי בשרת אשר עלולה לגרום לבעיה בגישה לטבלה מקושרת, או שהבעיה לא קשורה להתקנה אלא להגדרות הפנימיות של השרת ב-Registry?
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.