› פורומים › שימוש במערכת › קליטת פריטים למלאי על ידי סריקת ברקודים
- This topic has 7 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 3 חודשים by
אלמוני.
- ינואר 3, 2017 בשעה 12:36 pm
שלום למומחיםהאם יש דרך לבצע כניסה למלאי של פריטים המופיעים בתעודת העברה בין מחסנים, ע"י סריקת הברקוד שעל הפריטים (סרקית המק"ט)?
הכוונה היא לפתוח תעודה, ואז להתחיל לסרוק פריט פריט (אם יש פריטים זהים – לסרוק כל פריט ופריט או לסרוק פריט ולהקיש כמות. כרגע זה לא משנה לי).
אם יש כזאת אפשרות – האם זה משהו מובנה בפריוריטי או שחייב פיתוח פרטי כלשהו?מודה לכם מראש
- Replies
-
- ינואר 3, 2017 בשעה 1:40 pm
לפי דעתי תחבר את סורק הברקוד למחשב, תעמוד על שדה מק"ט ותסרוק (בהנחה שהמקט שכתוב על המדבקה זהה למקט בפריוריטי) זה אמור לעבוד (אחרי זה תוסיף כמויות).
עד כמה שאני יודע אין צורך בהתממשקות- ינואר 3, 2017 בשעה 2:02 pm
תודה !- ינואר 3, 2017 בשעה 2:27 pm
אני קצת מבולבל בקשר לתעודות שהן בשימוש אבל זה לא עיקר השאלה.הייתי מוסיף שיש לדאוג לתכנת את הסורק (שבד"כ מתחזה למחשב כמקלדת) איזה מקש לשלוח אחרי הקשת הברקוד. כך אפשר לסרוק רצף של מוצרים בלי לחזור למקלדת לרדת שורה. בפריוריטי נראה לי שלרוב או חץ למטה או enter/return יכול להתאים. יכול להיות שזה כבר אחד מאלה. יש לחשוב איך תרצו למלא כמות. אולי תרצו להגדיר חוק נתונים.
אם מה שרשום בברקוד אצלכם זה המק"ט אז החיים פשוטים יותר אבל גם אם לא למסכי תנועות מלאי (אני מניח כולם) יש גם שדה ברקוד ואם תסרקו לתוך שדה זה אז המערכת תחפש את המק"ט לפי שדה הברקוד במוצר ותמלא את שדה המק"ט בתעודה באופן אוטומטי.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 3, 2017 בשעה 2:55 pm
נקודות טובות. תודה !
האמת היא שאני מחפש פתרון לסרוק פריטים בסדר שהונחו "על המשטח", והסדר הזה הוא לא בהכרח הסדר בו הם מופיעים בתעודה.
כלומר, אני מחפש פתרון שסריקת ברקוד תזהה את הפריט בתעודה, ואז תאפשר לי להזין כמות שהתקבלה.
סוג של אימות ממוחשב, להבדיל מאימות ויזואלי על ידי המחסנאי.
יש שאלות קצת יותר מורכבות שצריך לתת עליהן את הדעת, אבל זה לשלב הבא (למשל: נסרק פריט שלא שייך לתעודה, לא נסרקו כל הפריטים של התעודה, פריט הגיע בכמות גדולה ויותר, וכו')- ינואר 3, 2017 בשעה 3:47 pm
אתה מגלים כאן דברים שמסתדרים עם מה שאני כתבתי לגבי התעודות.הרי תעודת העברה בין מחסנים – שהזכרת – גם מוציאה מלאי מהמחסן הראשון וגם מכניס מלאי למחסן השני.
ולכן בקליטה אין צורך לקלוט במחסן השני.
מסתבר מהדברים האחרונים שכתבת שאתה רוצה לאשר את מה שכבר מוקלד בתעודה, כדי לאמת אותה.
לא נראה לי שיש תמיכה במערכת לאימות כזה. ולא הייתי ממליץ על תהליך של דריסת הערכים הקיימים בתעודה כי לא בהכרח מה שקיבלת זה מה שיצא ואם אתה מעדכן לפי מה שהגיע לא תוכל בקלות לאתר את הסטיות.אני רואה 2 גישות אפשריות:
1. לנהל איזה תהליך חיצוני בו אתה משווה בין מה שנשלח/מופיע בתעודה ומה שסרקת – לדוגמה להוציא לאקסל רשימה מהתעודה ולמיין לפי מק"ט ואז לסרוק מק"טים לאקסל ולמיין לפי מק"ט ואז להשוות.
2. לשנות את התהליך של תעודת העברה לדווח שההעברה היא לא למחסן יעד עצמו אלא למחסן מעבר כללי ואולי איתור (אם כללי תעודות העברה בין מחסנים מרשים כזה חוקית) או ולמחסן/איתור מיוחד המשקף נקודת ההגעה ובדיקה במחסן היעד, לפי איך שתנהלו את המחסנים שלכם וכשהסחורה תגיע תעשה העברה נוספת בין מחסן הקליטה הזאת למחסן עצמו וכל פער שתהיה תראה ביתרה או חוסר במחסן הקליטה לאחר שתסרוק את המוצרים שהגיעו כולל הזנת כמויות.התייחסתי לשאלה הנכונה?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 3, 2017 בשעה 9:34 pm
האמת שהתייחסת נכון מאוד, אבל אצלנו דווקא עושים תיקונים לתעודה המקורית ברגע שמגלים אי התאמה בין מה שרשום שנשלח לבין מה שהגיע בפועל. לטעמי – לא טוב ולא נכון, אבל ככה זה עובד מקדמא דנן.
הפתרון לזה הוא פיתוח דוח הפרשים, וזה משהו שאני עובד עליו.מחסן מעבר זה פירוש משהו שאני שוקל, כי זה תהליך בריא, אבל מחייב הרבה יותר אינטראקציות. אם אצליח להפעיל חוקים עיסקיים שיעשו לבד את ההכנסה למחסן מעבר ואת ההוצאה למחסן המקבל (ויש הרבה…) רק אחרי אישור קליטה של המחסן המקבל – זה יהיה פתרון אופטימאלי. עד היום לא נמצאה דרך סבירה לעשות זאת.
בכל מקרה, תודה רבה על התשובות ועל המחשבה
- ינואר 5, 2017 בשעה 11:00 am
אולי אסבך קצת –
העברה בין מחסנים מבצעת תנועת מלאי ברגע שהיא נרשמת – לא בהכרח דבר טוב! פתרנו את הבעיה על ידי כתיבת מסך ותכנית בהתאם אשר מכינה העברה עם כמויות 0 אך עם הכמות הרצויה בשדה "יתרה בהזמנה". המחסנאי שמעביר או קולט רואה את הכמות הזו ואז יודע כמה הוא צריך להעביר/קולט אך רושם בשדה "כמות" את הכמות האמיתית. כמובן, הפתרון הזה אינו מטפל במקרה בו מחסן אחד מעביר 50 יחידות אך המחסן השני מקבל רק 49!
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.