› פורומים › שימוש במערכת › ריכוז כמויות בעץ מוצר
- This topic has 10 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 7 חודשים by
Miki.
-
- פברואר 19, 2012 בשעה 2:27 pm
שלום מיקי ושבוע טובאם כוונתך לדוח מרוכז עבור תעודות הרכבה,אין כזה
הרעיון בעבודה עם תעודות הרכבה במחסנים הוא שניתן לפתוח תעודת הרכבה על סמך הזמנת לקוח בעזרת תוכנית מערכת ,או ללא הזמנה בצורה ידנית
כאשר אתה פותח תעודת הרכבה היא מכילה בתוכה את כל מוצרי הבן בהתאם לעץ המוצר ואת כל הכמויות הנדרשות בהתאם לכמות ההרכבה והיחס בין כמות בן לאב.
במידה ומוצר מסויים כולל מוצר בן אחד או יותר שהוא גם מוצר מורכב כלומר הוא כולל בנים,אם אין מספיק מלאי לאותו מוצר לצורך ביצוע ההרכבה עליך לפתוח עבורו תעודת הרכבה בנפרד.
לאחר מכן תוכל להעזר בדוחות מערכת שנמצאים בנתיב=ניהול מלאי > תנועות מלאי > הרכבות במחסנים > דו"חות הרכבותיאיר
- פברואר 19, 2012 בשעה 3:52 pm
שלום יאיר, שבוע טוב גם לך ותודה על תגובתך!!!לגבי הצעתך, האמת שניסיתי במקור את תעודות ההרכבה, אבל מסתבר שבתעודת הרכבה יוצאים רק הפריטים ברמה 1 (P או R) ואם יש ביניהם פריטי בן עם תת-הרכבה(מטיפוס P), המערכת לא מדפיסה/לא מציגה אותם וגם לא מחשבת עבורם את סך הכמויות מכלל הפריטים בעץ ושינופקו ע"י המחסנאי לייצור. בעצם רציתי שלמחסנאי יופיע דוח/תעודה עם פירוט כללי ומרכז מה עליו לנפק לייצור ולא לשבור את הראש למי יש מוצרי בן ולמי לא. כך היה לפחות במקום אחר שעבדתי בו.
אגב, היקף הדוחות בהרכבות יחסית מצומצם. לא מצאתי דוח רלוונטי לזה. אשמח אם תאיר את עיניי (אפרופו יאיר…).
בברכה ותודה מראש!!!
מיקי- פברואר 19, 2012 בשעה 4:13 pm
הי מיקימהו תהליך העבודה שלכם ועל סמך מה המחסנאי מנפק לייצור ?
יאיר
- פברואר 19, 2012 בשעה 4:49 pm
יאיר היי,התהליך בעקרון מאוד פשוט: כשמתקבלת הזמנה מלקוח או מהייצור, המחסנאי אחראי לספק את כל החומרים לייצור לפי הכמות המוזמנת מהלקוח/ייצור. לפעמים מוזמנים ח"ג, לפעמים מוצרים מוגמרים (עם עצי מוצר) או שניהם. המחסנאי לא תמיד יודע שלפריט כלשהו יש בו תת-הרכבה ועליו גם לספק את פרטי הבן שלו. בעקרון עבדו על בסיס של ת.הרכבה.
מיקי
- פברואר 19, 2012 בשעה 5:25 pm
כאשר המחסנאי מנפק על סמך תעודת הרכבה כלשהי ובפריטי הבן בתעודת הרכבה ישנו פריט שהוא גם אב כלומר תת הרכבה המחסנאי צריך לפעול בהתאם לאפשרויות הבאות:
1.אם כל פריטי הבן בתעודת ההרכבה זמינים במלאי-הוא מנפק את כל פריטי הבן
2.אם אחד או יותר מפריטי הבן חסרים במלאי כל הכמות או חלקה -עליו לנפק את חומרי הגלם שממנו מורכב מוצר הבן החסר בהתאם לכמות החסרה ובהתאם ליחס אב/בן בעץ המוצר.במידה ויש אצלכם במפעל פונקציה שסורקת את הזמנת הלקוח ובהתאם לכך פותחת תעודות הרכבה,אז במעמד זה עליה לפתוח תעודת הרכבה גם לתתי הרכבה שחסרים במלאי עבור ייצור/הרכבה של המוצר המוזמן מהלקוח.ואז להעביר למחסנאי את תעודות ההרכבה הנדרשים לניפוק.
אני מבין שאתם עובדים עם פריוריטי, האם יש לכם מודול MRP מסחרי או תעשייתי?,במידה ויש לכם MRP תעשייתי תוכלו למדל את המפעל כך שה-MRP יסרוק את הזמנת הלקוח ויפתח פק"עות למוצר המוזמן וגם למוצרי בן שהם מוצרי אב בהתאם לכמות החסרה במלאי לצורך יצור המוצר המוזמן
יאיר
- פברואר 19, 2012 בשעה 7:24 pm
יאיר הי,ראשית, לגבי הפונקציה שציינת, אני לא מכיר זאת. האם היא קיימת במע'? בעקרון בפתיחת תעודת ההרכבה מסתמכים על הזמנת לקוח ואז הפריטים מופיעים אך לא כוללים את הכל. שנית, במערכת הפריוריטי אצלנו יש MRP תעשייתי אך השימוש בו טרם הוטמע -ייתכן וממנו תבוא הישועה למחסן 🙂
מיקי
- פברואר 20, 2012 בשעה 11:01 am
היי מיקי,
שימוש ב-MRP מצריך אפיון והגדרה של נתונים במספר נרחב של מסכים ועל פני כל המוצרים הרלוונטיים.
אני מתאר לי שיש אשף לזה במערכת, לא זוכר כרגע אם כן או לא, אם לא אני יכול לנסות להתחיל לפרט עבורך באילו מסכים לעבוד על ההטמעה.MRP עשוי לעזור לכם בהרבה יותר מאשר רק ניהול מחסן נכון יותר :).
בהצלחה.
- פברואר 20, 2012 בשעה 12:45 pm
בוקר טוב מיקישדיברתי על פונקציה במערכת ,התכוונתי לפונקציה אנושית כמו תפ"י ולא פונקציה תוכנתית 🙂
יש דרך לפתור את הבעיה שלך והיא כדלקמן,לפני שאתה מיישם אותה כדאי שתריץ את היישום בחברת תרגול תוודא שהיא עונה על צרכיך ורק אז תיישם במפעל:
1.סימון דגל הוספת עץ מוצר להזמנה במסך מאפיינים נוספים למוצר,עבור הפריט הראשי שמוזמן בהזמנת הלקוח.
2.בהזמנת הלקוח שעומדים במסך האב מריצים בהפעלה ישירה את התוכנית הוספת סיכום מוצרי בן להזמנה,בסיום התוכנית המערכת תוסיף לשורות ההזמנה את כל שורות מוצרי הבן ותסמן אותם כתשלום מראש והם לא יופיעו בהדפסת אישור הזמנה ללקוח ולא יחוייבו בחשבונית ללקוח.(כיוון שהשורות מתווספות עם עלות למוצרי הבן יש לוודא בשורת ההזמנה שהעלות למוצר הראשי המוזמן הינה 0)
3.בהזמנת הלקוח שעומדים במסך האב מריצים בהפעלה ישירה את התוכנית פתיחת הרכבה על סמך הזמנה,התוכנית תפתח תעודת הרכבה לכל שורת הזמנה שהמוצר בה הינו מטיפוס P
4.כאשר המחסנאי מתבקש לנפק מוצרים לייצור על סמך אותה תעודת הרכבה הוא יכול להכנס למסך שאילתה ניפוקים להרכבה נתיב=ניהול מלאי > תנועות מלאי > הרכבות במחסנים > ניפוקים להרכבה – מסך שאילתה ואז לבצע שאילתה בשדה לפי מספר הרכבה והוא יקבל את כל הפריטים הנדרשים לניפוק ואת הכמויות,הוא גם יקבל לניפוק את פריט הביניים תת הרכבה אך עליו להתעלם ממנו כי הוא מנפק את פריטי הבן שלו שמהם הוא ייוצר.
מקווה שזה יעזור לך
בהצלחה
יאיר- פברואר 20, 2012 בשעה 1:38 pm
היי,ראשית תודה על תגובתך!!!
בעקרון ישנו במערכת אשף, אבל הוא מאוד תמציתי. אני מכיר את עקרון התהליך אך פחות מכיר זאת מצד התהליכים במערכת ולא יצא לי להפעילו במלואו בסביבה התעשייתית, אבל אין לי בעיה "לקפוץ למים". אשמח ואודה לך על כך מראש, אם תוכל לפרט לי את המסכים שעליהם עליי לעבוד ולהכין זאת.בברכה,
מיקי- פברואר 20, 2012 בשעה 1:44 pm
יאיר היי,ראשית תודה רבה על תגובתך!!!
אין אצלנו בעקרון פונקציה פורמלית כזו וזה האמת נושא שנופל בין הכסאות, אבל אני לוקח על עצמי להטמיע זאת בקרב הנוגעים בדבר.
לגבי התהליך והפתרון שהצעת, אז קודם תודה לך על הפירוט, אני אנסה להבין זאת מעשית ואף להריץ זאת בסביבת התרגול כפי שהצעת ואעדכן אותך בהמשך על ההתפתחות והתוצאות.בברכה 🙂
מיקי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.