רכש וניהול מקטים

פורומים שימוש במערכת רכש וניהול מקטים

משתתף
    שלום רב!

במצב הנוכחי אני מזמין מוצרים זהים לחלוטין מכמה ספקים שונים במחירים שונים

הבעיה: שלחפש מתוך 7 מקטים את הפריט עם המלאי הזמין זה מתיש-יש ברקוד אבל להביא את המוצר לעמדה רק כדי לתת הצעת מחיר על מה שיש במלאי זה מגוחך.

חשבתי ליצור מקט שמאחד את כולם וגם אוכל לראות מחיר אחרון של כל מקט שהגיע מהספקים השונים

או שיש פתרון נוח ויעיל שאולי לא חשבתי עליו.

תודה רבה!

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 20 סה״כ)
  • Replies
    123
    משתתף
    מה הסיבה שהתחלתם להחזיר מספר מק"טים שונים במערכת לאותו מוצר ? האם המוצר זהה לחלוטין ?

אין ממש הגיון לעשות זאת, ובמידה ואתה משתמש במודול ייצור/הרכבות אתה גורם לבעיות של ניהול תצורה.

תחזיק מק"ט אחד, את המק"ט הנ"ל תוסיף לספקים הרלווטים במסך בן – מוצרים של ספק ואם יש צורך אתה יכול גם לתת מק"ט ספק ייחודי שיצא בהדפסות שקשורות לספק.

במידה ויש שוני בין המוצרים ומבחינה הנדסית אסור לך לאחד מלאים תחזיק מק"ט מרכז (כרטיס פריט – פריט מרכז) ואז תוכל לראות רמות מלאי וכו' ע"פ זמינות של הפריט המרכז ולא הפריט הספציפי.

נאור
    משתתף
    אני לא רוצה להשתמש במקט אחד כדי שיהיה לי שליטה על המלאי במקרה של חוסרים ויציאות לא נכונות אז תיהיה לי בקרה.

זאת אומרת שאני לא רוצה שהמלאי יתערבב ללא שליטה אלה להוציא מתוך המק"ט הראשי מקט של יצרן ספיציפי בהתאם למה שאני מושך מהמחסן ושאני יוכל לראות כמה יש במלאי מכל יצרן ואלה יהיו הסך הכול במלאי לפריט.

בקיצור מקט ראשי ותחתיו כמה מקטים משנים

תודה!

123
    משתתף
    אם כך שימוש בפריט מרכז יכול להתאים לך.
    לגבי הדרישה שהוצאת מק"ט יצרן ספציפי תגרע את המלאי המתאים של אותו יצרן זה לא אפשרי מכיוון שמקט היצרן אינו מהווה את אחד מחמשת מפתחות המלאי במערכת.
    אני יכול להציע לך דרך יישומית לפתור את הנושא: הרעיון הכללי הוא להשתמש במפתח המלאי "מנת ספק" ולהעתיק לתוכו את מק"ט היצרן בזמן קליטת המוצרים במחסן בתהליך הרכש. קח בחשבון שמרגע הקליטה תהיה תמיד מחוייב בכל תנועת מלאי במערכת לבחור את מנת הספק (שזה בעצם יהווה את מק"ט היצרן). כמו-כן הדבר יאפשר לך לראות את תמחיר המנות (מקט"י היצרן) בנפרד אך קח בחשבון שהתמחיר בפועל של הפריט הראשי שלך יהיה ממוצע-נע או FIFO (ע"פ הפרמטרים שמוגדרים אצלכם).
    אם זה מתאים לך ארשום לך את השלבם לביצוע.
    נאור
    משתתף
    אז אנחנו נבנה פריט מרכז ובתוכו מנת ספק מכל יצרן?

אם כן זה נשמע מתאים אודה להסבר התהליך

123
    משתתף
    לא. פה שילבת בין שתי הדרכים.
    אם אתה עובד עם פריט מרכז אתה פותח מקט פנימי שלך לכל מקט יצרן ואז משייך את כל המקטים שלך לאחד הפריטים שיהיה המרכז שלהם.
    נאור
    משתתף
    אוקי.

נעשה סדר בדברים כדי שאני אכן יבחר בשיטה המועילה ביותר לדרך העבודה בחברה שלי.

חשוב לי שתבין את הצורך שלי במקסימום ביקורת על המלאי ומקסימום נוחות יעילות ומהירות בהפקת מסמכים שבעצם תלויים במהירות מציאת המקטים הנכונים

ובוודאי שאם אתה חושב על צורת עבודה אידיאלית אחרת אני ישמח לשמוע.

התהליך שכרגע נראה לי אידיאלי,זה התהליך הבא: שהוצאת מק"ט יצרן ספציפי תגרע את המלאי המתאים של אותו יצרן זה לא אפשרי מכיוון שמקט היצרן אינו מהווה את אחד מחמשת מפתחות המלאי במערכת.
    אני יכול להציע לך דרך יישומית לפתור את הנושא: הרעיון הכללי הוא להשתמש במפתח המלאי "מנת ספק" ולהעתיק לתוכו את מק"ט היצרן בזמן קליטת המוצרים במחסן בתהליך הרכש. קח בחשבון שמרגע הקליטה תהיה תמיד מחוייב בכל תנועת מלאי במערכת לבחור את מנת הספק (שזה בעצם יהווה את מק"ט היצרן). כמו-כן הדבר יאפשר לך לראות את תמחיר המנות (מקט"י היצרן) בנפרד אך קח בחשבון שהתמחיר בפועל של הפריט הראשי שלך יהיה ממוצע-נע או FIFO (ע"פ הפרמטרים שמוגדרים אצלכם).

אבל!!

אם אני מבין נכון זה מסרבל את תהליך הקליטה בלבד?

ואם כן השאלה אם זה ממש מאריך את התהליך ומגדיל את הסיכוי לטעויות.?

אם לא
    וזה ידידותי בזמן הפקת תעודות משלוח וחשבוניות מס קבלה וכדומה

אני כבר ישמח לדעת את התהליך.

תודה 🙂

נאור
    משתתף
    ???
    נאור
    משתתף
    ינאי אני ישמח אם תעזור לי לסיים את התהליך B)
    YairM
    משתתף
    שלום נאור.
    אני חושב שדווקא עבודה עם פריט מרכז מתאימה יותר ופשוטה יותר.
    מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח מק"ט לכל פריט בהתאם למק"ט ותאור של אותו ספק ממנו אתה רוכש את הפריט,לאחר מכן לפתוח מק"ט של פריט מרכז שמגדיר בתאור את המוצרים שהוא מרכז,לדוגמא:
    מקט ספק 111 עט כחול קרביץ.
    מקט ספק 222 עט כחול אופיס דיפו.
    מקט מרכז 333 עט כחול.

את הפריט המרכז יש לקשר לכל מק"ט בהתאמה.
    לאחר מכן תוכל להזמין ולנהל במלאי את כל מק"טי הספק בצורה פשוטה.

בתעודות מכירה  תסדר את המסך של פרוט התעודה בצורה כזו שהשדה הראשון יהיה פריט מרכז, ולאחר מכן השדה מק"ט לפי פריט מרכז.
    כאשר משתמש ירצה להקליד תעודת מכירה ,הוא יבחר תחילה את הפריט המרכז ,ולאחר מכן בשדה מק"ט לפי פריט מרכז, הוא יקבל רשימת בחירה של כל המק"טים שמקושרים לפריט המרכז ואת המלאי שקיים לכל פריט.
    מציע שתבצע סימולציה של התהליך בחברת ניסיון,ורק לאחר שתוודא שהתהליך עונה על צרכיך תיישם בחברת האמת.
    בהצלחה.

נאור
    משתתף
    פשוט נהדר!

תודה!

נאור
    משתתף
    הפריט מרכז-לאחר שקישרתי אליו מקטים-אני קובע לו מלאי מינימום כדי שיופיע בדו"ח זמינות מוצרים.

המלאי המצטבר של כול המקטים המקושרים לפריט מרכז לא מסוכם במלאי למוצר-וגם לא מופיע
    לי בדו"ח זמינות מוצרים.

שלעניות דעתי הדו"ח הכי טוב שיכלתי להוציא מהפריוריטי למעקב על מלאים.

כי לקבוע לכול המקטים המקושרים מלאי מינימום לא יהיה הגיוני כי כולם יופיעו לי בדו"ח וכולם אותו מוצר.

מה עלי לעשות שהפריט מרכז יופיע לי בדו"ח הזה?

נאור
    משתתף
    חבר'ה אל תגידו לי שזה מבוי סתום……

יש משהו…רעיון? פתרון?

YairM
    משתתף
    היי
    אין תמיכה במערכת למה שאתה מחפש…אבל לא הייתי ממהר להגדיר את המצב כמבוי סתום.
    צריך לבצע איפיון לתהליך העבודה כולו ,ורק לאחר מכן להציע דרך יישומית מתאימה, ורק אם אין בררה גם תמיכה בפיתוח,(במידה ולא מדובר בזום).
    נאור
    משתתף
    יש לי זום

אבל זה מאוד מפתיע ואפילו מאכזב שלא חשבו על דבר כזה בתור משהו בסיסי.

אז חשבתי לוותר

ולעשות משהו אחר

לקחת מק"ט רגיל לא מרכז שישמש אותי לכל הספקים.

אבל אני מזמין איתו מכמה ספקים.

איך אני גורם למק"ט לצאת עם מק"ט נכון לאותו ספק בהזמנת רכש מבחינת המספר פריט לפי הקטלוג של אותו ספק

כדי שיביאו לי את הפריט הנכון זה צריך ללכת לי הקטלוג שלהם:

לדוגמא נורה לד 10W

אצל ספק X זה 123
    ואצל Y זה ABC

תודה ענקית

YairM
    משתתף
    היי
    במסך ספקים יש מסך בן מוצרים לספק,במסך זה את מגדיר את המק"ט שלך במפעל ובעמודה מק"ט ספק/יצרן ובעמודה תאור ספק/יצרן,אתה מגדיר לפי הגדרות הספק.

כך בכל פעם שתצא הזמנה לספק עבור המק"ט שלך במפעל יודפס בהזמנה גם מק"ט הספק ותאור הספק.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 20 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.