› פורומים › שימוש במערכת › שאלה מאתגרת בנושא MRP
- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 שנים, 5 חודשים by
אלמוני.
- פברואר 7, 2013 בשעה 10:08 am
שלום,תאור מיקרה:
יש לי הזמנה לפריט בכמות 3 יח'.
לפריט מוגדר בן – מוט באורך מטר אחד.המלאי שלנו במפעל = 4 מטר, אבל יכול להיות מורכב מ….
א. מוט אחד של 4 מטר. (מנה אחת – מצב אידאלי לניפוק)
ב. 4 מוטות של 1 מטר. (4 מנות שונות – לא רצוי אבל אפשר לעבוד עם זה)
ג. 8 מוטות של 0.5 מטר. (8 מנות שונות – בילתי אפשרי לייצר)כמובן שלפי מרפי, המצב אצלי היה לפי אופציה ג',ואופציה ג' לא מקובלת מכוון:
אי אפשר לייצר מהסיבה הפשוטה שצריך מוט של מטר אחד ולא חלקי מוטות שיסתכמו למטר.כמובן שהמצב של לחבר 0.5 מ' + 0.5 מ' זה לא תקין לא בא בחשבון ? (פה נמצאת הבעיה שבגללה לא יצאו דרישות רכש אני משער?!)
המערכת ביצעה ריצה , סכמה את המלאי, וחשבה שיש מספיק חו"ג ולכן לא יצאה דרישת רכש.
מבקש את עזרתכם בנושא,
איך אני מוודא שדרישות הרכש יתחשבו בגודל המנה הקיימת מול גודל המנה הנדרשת לניפוק
ולא יאפשרו ניפוק ממספר מנות לייצור יחידה אחת.
כמובן שהמצב של לחבר 0.5 מ' + 0.5 מ' זה לא תקין לא בא בחשבון. (פה נמצאת הבעיה שבגללה לא יצאו דרישות רכש אני משער?!)
תודה,
דודי
- Replies
-
- פברואר 7, 2013 בשעה 2:48 pm
הי דודי,בדיוק לפני חודש נתקלתי במקרה דומה במפעל אחר.
והרי התשובה (שיישמתי באותו מפעל).
ניתן לנהל זאת בשתי חלופות ואגדיר את שתיהן (אחת לא מומלצת כלל):
חלופה א':
לבנות את הפריט כפריט חדש ויח' המידה – רכש ומפעל – ינוהלו במ"א. לצורך הדוגמא, הלקוח יזמין 3 יח' שהן – 3 מ"א והמערכת תבצע MRP מתאים לפי כמות מ"א במפעל ותוציא דרישת רכש הולמת.
החסרון בחלופה זו הוא שאם הלקוח התרגל להזמין ביחידות אזי כדאי שבתיאור המוצר הוא ידע שהפריט הינו באורך 1 מ' (לדוגמא).
כלומר, אם יש לו מוט באורך 1 מ' ומוט באורך 4 מ' שנמכרים כך ללקוח, הוא יקים 2 מק"טים בתיאור שונה וכל אחד מהם ינוהל בשתי יח' המידה – במ"א.חלופה ב' (לא מומלצת):
לבנות לכל סוג חיתוך בכל מידה אפשרית – מק"ט נפרד. יח' המידה הראשית = יח' ויח' המידה המשנית = מ"א ולחשב שער המרה לכל מק"ט בנפרד.
החיסרון כאן שלא ניתן כמעט לתחזק את כמות המידע האפשרית ויידרש לבצע אינספור פעולות העברה למחסני רצפה.בתקווה שעניתי.
בברכה,גיל גפרי
- פברואר 9, 2013 בשעה 10:29 pm
גיל שלום,תודה על תשובתך, אני אשמח לבדוק את הצעתך ולראות איך והאם זה נותן מענה.
מס' שאלות:
1. יחידת מידה מ"א, הכוונה למ"א זה מטר אורך?
2. גם מק"ט האב וגם מק"ט הבן יצטרכו לקבל יחידת מידה מ"א?
3. גם למק"ט הבן נצטרך לפתוח מק"טים שונים בהתאם לאורכם, 0.5/1/4/ וכו'…?תודה
דודי- פברואר 10, 2013 בשעה 3:19 pm
שלום רב,
אני חושב ששתי ההצעות לא ישימות, רוב הסיכויים שחומר באורך כזה לא יועלה בכלל למכונה ולכן הצעתי היא:
או לבצע השמדה למלאי או לשנות סטאטוס של החומר כך שהMRP לא יראה אותו כ GOODS וימליץ לבצע רכש.רצוי להימנע מהקמת מק"ט נוסף או שינוי הגדרות עקב מקרה בודד הסיכוי לטעויות בהמשך גדל.
בהצלחה.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.