› פורומים › שימוש במערכת › שאלה פריוריטי
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 9 חודשים by
אלון ארנסטי.
- מאי 24, 2010 בשעה 10:23 pm
שלום
הנני משתמשת חדשה בפריוריטי אשמח לקבל עזרה לגבי מאקרו רקרוסיבי:
ניסיתי לסמן "שינוי שם " לכל הספקים אז עשיתי כך : נכנסתי למסך ספקים > מסך טבלה > F11 שלפתי את כל הספקים > עברתי לתפריט מאקרו> תחילת הקלטה > נתתי שם למאקרו > סימנתי V בשדה הראשון של שינוי שם וגם בשני והשלישי ( דרך מקש SPACEBAR האם נקלט המאקרו גם דרך העכבר )נכנסתי למאקרו > רשימת מאקרו> עמדתי על המאקרו הספציפי והקשתי הפעלה שוב נכנסתי למאקרו ועשיתי הפעלה ולסיום הקשתי סיים הקלטה .
לאחר מכן יצאתי ממסך שאילתא ע"י F11 ואנטר. עשיתי שלוך הכל עברתי לשדה שינוי שם הרצתי את המאקרו וזה לא עבד הוא רץ על השורות העליונות בלבד . תודה לכל העונים
- Replies
-
- מאי 25, 2010 בשעה 10:28 am
המקרו שבנית בעייתי כי הוא בעצם מוסיף ערך קבוע של V בכל מקרה, כאשר בעצם את צריכה לבנות מקרו המעתיק את הערך הנקבע ידנית מהשורה הראשונה.
לדוגמא:
היום רצית לסמן V בשדה מסוים בכל הרשומות ששלפת. מחר תרצי למחוק את ה-V משדה אחר. ביום אחר תרצי למלא מלל כלשהו בשדה טקסט בכל הרשומות הנבחרות באופן רקורסיבי. לכן כדאי לבנות מקרו "אוניברסלי" המתאים לכמעט כל האירועים.הוראות בניה:
1. לשלוף בשאילתא באמצעות F11 את הרשומות הרלוונטיות. במידה וגם התקבלו שורות אשר אינן עומדות בקריטריונים, יש לנקות אותם באמצעות F7.2. הצבת הערך הרצוי בשורה הראשונה ולאחר מכן לרדת לשורה הבאה.
3. תפריט מקרו -> תחילת הקלטה -> הגדרת שם -> לחיצה על F10 -> לרדת שורה -> תפריט מקרו -> רשימת מקרו -> בחירת המקרו הנוכחית -> הפעלה -> תפריט מקרו -> סיום הקלטה.
הערה:
יתכנו מקרים בהם בסיום הרצת המקרו, מערכת תנסה להזין ערך סתמי בשורה חדשה בשדה אחר. במקרה שכזה, יש לבצע undo באמצעות שילוב המקשים Ctrl+Z.אלון.
- מאי 25, 2010 בשעה 8:27 pm
תודה
אבל ניסיתי את מה שהצעת גם לא הלך לי .
אני עשיתי כך : ניכנסתי למסך ספקים > תצוגה טבלאית > F11 שלפתי את כל הספקים > עברתי ל שדה סימון שם > תחילת הקלטה > שם מאקרו > סימנתי את השדה הראשון של שינוי שם עם העכבר ירדתי שורה הקשתי F10 וכך עד 4 שדות > רשימת מאקרו> הפעלה > סיום הקלטה .
לאחר מכן יצאתי ע"י F11 ו אנטר שוב שלפתי הכל והרצתי את המאקרו . זה עבד אבל בשדה של מס ספק ברשומה האחרונה איתי שזה השתנה ועל מנת לצאת עשיתי CTRL+Z על מנת שאוכל לצאת .
האם זה בסדר ? ומה הסיבה לדב ר הזה .
שנית אני מנסה לעשות מאקרו של ביטול כל סימון שעשיתי במאקרו הראשון אבל לא הלך לי עשיתי כך :
ניכנסתי למסך ספקים > תצוגה טבלאית > F11 שלפתי את כל הספקים > עברתי ל שדה סימון שם > תחילת הקלטה > שם מאקרו > הורדתי את הסימון מהשדה הראשון של שינוי שם עם העכבר ירדתי שורה הקשתי F10 וכך עד 4 שדות > רשימת מאקרו> הפעלה > סיום הקלטה .
לאחר מכן יצאתי ע"י F11 ו אנטר שוב שלפתי הכל והרצתי את המאקרו . זה עבד רק על 4 רשומות ובזמן הרצה היה עובר על 4 הרשומות הראשונות
אודה מאוד באם מישהו יסביר לי היכן טעיתי וינחה אותי .
תודה- מאי 26, 2010 בשעה 12:29 am
את די סיבכת את התהליך ופיספסת פעולות שרשמתי. את פעולת קביעת הערך של השורה הראשונה הקלטת בתוך המקרו. קראי שוב בעיון את ההוראות.אנסח כדוגמא כיצד המקרו שבניתי פועל בפועל, כלומר כאילו שיש כבר מקרו:
שלפת בשאילתא את הספקים הרצויים. נניח שאת עומדת על עמודה "שינוי שם". דבר ראשון את מסמנת את הרשומה הראשונה, וזה לא משנה אם את מסמנת או מבטלת, העיקר שאת קובעת לו ערך כלשהו. כאשר את מפעילה את המקרו לפי התבנית שלי, המערכת מבצעת העתקת ערך שדה עליון (כמו מקש F10) -> יורדת לשורה חדשה -> ושוב חוזר חלילה (העתקה של ערך עליון וירידת שורה) כי כך הוגדרה לה כאשר בוצע שוב פעולת "הפעלה" בעת ההקלטה. זאת המשמעות של פעולה "רקורסיבית" — פעולה הקוראת לעצמה!
תהליך ה"חזרתיות" של המקרו מתבצע עד אשר המונה שלו מגיע לערך המוגדר בקבוע המערכת בשם RECURSIVEMACRO. ערך ברירת מחדל שלו הוא 50 וניתן לשנותו.
גם אם יש לך רק 10 שורות לעדכון, הוא ינסה להריץ 50 מחזורים. עקב כך, לעיתים קורה "באג" (שאין לי הסבר לכך) שהוא בסוף מדלג לשדה הראשון של הרשומה, במקרה שלו זה מספר הספק, ובשורה חדשה הוא פשוט מעתיק את הקודם. לכן כתבתי קודם שיש לבטל על-ידי Ctrl+Z.הודיעי לי בבקשה אם זה יסתדר לך.
אלון.
- מאי 29, 2010 בשעה 1:58 pm
שלום אלון,
הסתדר לי עם בניית המאקרו של סימון שם ספקים
עשיתי לפי הדרך :
ניכנסתי למסך ספקים > תצוגה טבלאית > F11 שלפתי את כל הספקים > הסתרתי רשומה של ספק שהמערכת מתריעה שלא ניתן לעשות שינוי עליה ע"י F7 עברתי ל שדה סימון שם > תחילת הקלטה > שם מאקרו > סימנתי את השדה הראשון של שינוי שם עם העכבר ירדתי שורה הקשתי F10 ושוב ירדתי שורה > רשימת מאקרו>מאקרו בספציפי> הפעלה > סיום הקלטה .
יצאתי מהמסך ושוב מכנסתי שלפתי את הכל והסתרתי את הרשומה הבעייתית ע"י F7 ואז הפעלתי את המאקרו וזה עבד .
גם ניסיתי להפעיל אותו בלי להסתיר את הרשומה הרצתי אותו ואז כשהשתבשה הרשומה האחרונה עשיתי CTRL+Z ויצאתי
האם שתי השיטות האלה להפעלה נכונות ?
ליצירת מאקרו של ביטול שם :
אותה דרך יצירת מאקרו >הסתרתי את הרשומה הבעייתית >עמדתי על השדה הראשון הורדתי את הדגל ע"י BACKSPCE ירדתי שורה > F10 > ושוב ירדתי שורה > מאקרו > הפעלה > סיום הקלטה .סגרתי את המסך ושוב נכנסתי שלפתי הכל הסתרת את אותה רשומה ניגשתי לשדה שינוי שם הרצתי את המאקרו
מה שמתסכל אותי זה כשניסית ליצור שוב אותו מאקרו באותה דרך לא עבד אותם פעולות עשיתי .
שאלה נוספת כאשר אני קובעת מקש להפעלת מאקרו למשל ALT+1 כשאני מקישה על האייקון בסרגל זה מריץ את המאקרו אבל במקלדת לא הולך לי
אודה לך מאוד באם תסביר לי והמון תודות על הסבלנות
זה פשו ט רק 3 שיעורים שלי בפריוריטי וזה מאוד קשה לי כי אני לא מכירה אבל מנסה- מאי 30, 2010 בשעה 12:49 am
היי,אל תכעסי עלי, כי אני נוטה להאמין שפיספסת משהו במהלך הבניה הנוספת של אותו המאקרו שלא עבד לך. אני מנחש כך, כי השיטה שלפיו בנית אותו לא ממש במאה אחוז חופף עם ההסבר שנתתי לך, אבל אני מודה שלא הייתי עד לאופן שבו בנית את המאקרו ולכן קשה לי לומר לך בדיוק היכן טעית. בכל מקרה, אל תרגישי מיואשת שזה לא ממש מושלם כפי שרצית. גם אני לעיתים הסתבכתי שהייתי טירון עם התוכנה והכל עניין של ניסויים עד שתמצאי בול את הנוסחה המנצחת.
לגבי הפעלת המאקרו מהמקלדת: יתכן שאת משתמשת במקש של ספרה 1 מאזור ה-keypad שבצד ימין. נסי להפעיל דרך הספרות הממוקמות בשורה הראשונה מלמעלה. אם עדיין לא עובד, תנסי להשתמש עם מקש ה-Alt השני. נתקלתי לא פעם במקלדות ש-Alt אחד לא פעל בכלל והשני כן.
אלון.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.