שאלות

פורומים שימוש במערכת שאלות

משתתף
    שלום ,
    יש לי כמה שאלות אשמח לקבל עזרה .
    1. בהקמת חשבון בנק – במסך חשבונות בנק המערכת מתריעה שחסר חשבון כרטיס אשראי לגבייה ויש להגדירו.
    אני יודעת כשמקים חשבון בנק יש להקים במסך ראשי : חשבון עו"ש, המחאות לפרעון , המחאות לגבייה ולאחר מכן להיכנס לחשבונות בנק ולהקים את הישות הפיזית ואז לקשר את החשבונות שהקמתי במסך הראשי .
    לא הגדרתי חשבון כרטיס אשראי לגבייה ? למה צריך להקימו ולאיזה סעיף בדוח מאזן יש לשייכו ?
    2. כדי להגדיר שהלקוח ישלם כל 10 לחודש העוקב מיום הוצאת החשבונית : האם זה דרך מסך תנאי תשלום שוטף 10
    3. לקוח משלם סכום מזומן כמקדמה עבור הזמנה מסויימת איך זה בא לידי ביטוי במערכת ? ראיתי שדה של קיזוז מקדמה האם צריך להגדיר דרכו ?
    כי ניסיתי דרך קבלה > אסמכתאות שייכתי את ההזמנה הספציפית והקלדתי את הסכום במסך אב בשדה תקבולים במזומן ואז סגירת קבלה .
    לאחר סגירת ההקבלה נכנסתי להזמנה ע"י פעמיים F6 וראיתי שהסטטוס מוגדר כשולמה למרות ששולם רק חלק (מקדמה ) , לא ראיתי שסכום ההזמנה התקזז לאחר המקדמה , איפה אני רואה יתרה לתשלום ההזמנה כי שמתי לב שתשלום המקדמה מופיע במסכי בן מצב כספי להזמנה / חשבוניות וקבלות להזמנה
    4. תנועות מותאמות / לא מותאמות של חשבון מה המשמעות ?למשל לאחר שמפיקים חשבונית לספק ראיתי אם אני זוכרת נכון שמסך תנועות מותאמות ריק ולאחר ששילמתי לספק התמלא בנתונים לא מבינה את המשמעות של המסכים האלה
    5. הגדרת מע"מ 2/3 לפריט באיזה מסך נעשית ? כי במסך הגדרת כספים למוצר מופיע בשדה קבוצת מע"מ קבוצה כללית ופטור ממס וכשאני עושה פעמיים F6 מגיעה למסך שורש של רשימת קבוצ מס אן אני מגדירה שם קבוצת מע"מ 2/3 איך המערכת תחשב את זה ?.

6. יש לי בעיה בהפקת דוח מע"מ
    קודם הפעלתי את התוכנית : תקופת דיווח מע"מ לצורך הדוגמא
    אוגוסט > נכנסתי לדוח מע"מ הגדרתי תאריך 1/7-31/7 ואז עלה לי
    החלון המצורף ראיתי שהדוח לא תקין כי לא נרשם אחוז מע"מ למרות
    שהגדרתי אותו במסך מע"מ לכן הפקתי דוח בקרת מע"מ על מנת לראות
    אם קיימות תנועות שמשבשות את דוח המע"מ ולא נראה לי שהיו כאלה
    (מצורף דוח).
    אני יודעת שלאחר הפקת דוח מע"מ תקין צריך להפיק דוח סכומים
    להעברה מע"מ חו"ז עד לתאריך הרצת דוח המע"מ ולוודא שהסכומים
    זהים בשני הדוחות ובסיום התהליך יש להריץ שוב תוכנית תקופת
    דיווח מע"מ לצורך הגדרת התקופה הבאה .
    הסתבכתי עם כל התהליך

תודה מראש על העזרה והסבלנותתתת

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • Replies
    שלום סוניה,

1) לא חובה להקימו אם לקוחות אינם משלמים באשראי. אם אכן קיימת גבייה באשראי, אזי שדה זה יקבל את סעיף למאזן 'חברות כרטיסי אשראי'.

2) כן.

3) מפנה אותך אל אשף מקדמות.

4) זה קשור לנושא "התאמות" בהנהלת חשבונות. זהו נושא ארוך להסבר שכדאי שאייעד עבורו דיון שונה.

5) לדעתי מומלץ להשתמש בחשבונית ספק מרכזת עם סוג תנועה מע'מ 2/3 אם חלים על כל הפריטים המוזנים בפירוט סוג תנועה זה. את סוג התנועה בחשבונית קובעים ממסך הבן חשבונית – פרטים נוספים.
    במידה ובחשבונית יש לך תערובת של פריטים עם מע'מ שלם וגם מע'מ 2/3, יש לבחור סוג תנועה מעח (מעמ חריג) ובכל שורת פירוט אשר חיוב המעמ הוא לפי שני-שליש, יש לסמן את הדגל 'מעמ חריג' ברמת השורה. עבור פריט בעל חיוב מלא של מע'מ, יש להשאיר דגל זה ריק.
    יש לשים לב כי ההגדרה של סוג התנועה מעמ 2/3 מתאימה למעמ הנוכחי של 16 אחוז. בכל עדכון של אחוז מעמ, מומלץ ליצור סוג תנועה חדש עבור ה-2/3 ולא לדרוס את הקיים.

6)
    מכיוון שלא התקבל צירוף של הדוח המדובר (ישנו בעיה למספר משתמשים לצרף קובץ), לא אוכל לומר לך בדיוק היכן הבעיה. כדי להבין מדוע דוח המעמ אינו תקין, יש צורך לנתח את תנועות יומן וההתאמות לחשבונות המעמ השונות וקשה לבצע זאת מכאן. המערכת אמורה לבצע הכל באופן אוטומטי ולכן לא אמורה להיות לך בעיה עם דוחות המעמ.
    סיבה נפוצה של דוח מעמ משובש הוא במקרה של הפקת תנועת יומן ידנית אל מעמ חו"ז, במקום להשתמש בתוכנית המתאימה של המערכת.

דרך אגב, תקופת הדיווח למעמ קשור רק למקרים בהם מקלידים חשבונית ספק בעל תאריך אסמכתא שאינו שייך לתקופת הדיווח הנוכחית. מכיוון שרשויות המס, נכון לעכשיו, מאפשרות לדווח למעמ חשבוניות ישנות עד לתקופה של חצי שנה לאחור, במקרים אלו על המערכת לדעת לאיזו תקופת דיווח יש להכיל את החשבונית המוקלדת, כי התשלום למעמ תמיד מתבצעת באמצע חודש. כלומר, אם עדיין לא בוצעה הגשת הדוח התקופתי – תקופת הדיווח תהיינה הנוכחית; ואם כבר הוגשה הדוח התקופתי – תקופת הדיווח של החשבונית הישנה אמורה להיות
    לחודש העוקב הבא.

אלון.

סוניה
    משתתף
    תודה אלון
    אני אעיין בהערותיך ואנסה לפתור את הבעיות .
    רק שלא הולך לי בנושא המע"מ – אני רוצה להפיק דוח מע"מ .
    יש לי משימה של הפקת דוח מע" מ לחודש קודם
    דבר ראשון איך אני יודעת שהדוח יכיל פרטים בתקופה ההיא אולי אין תנועות והדוח יהיה ריק .
    דבר שני בהפקת דוח מע"מ שניסיתי ראיתי שלא הופיע ערך המע"מ לצורך הדוגמא 15 % למרות שהגדרתי אותו במסך מע"מ
    אני מנסה ללמוד כל עניין הפקת המע"מ דרך סרטו ההדרכה שבתוכנה אבל לא הולך לי כל כך .

פתרתי את הבעיה של 15% ראיתי שלא קישרתי בחשבונות ראשיים לחשבון ההכנסות סעיף הכנסות חייבות מע"מ ולכן לא הופיע בדוח ערך המע"מ .
    דבר נוסף שרציתי לדעת זה לאחר שהפקתי דוח מע"מ תקין ניסיתי לעשות העברת סכומים למע"מ חו"ז לחודש קודם ואז לסגור תקופת דיווח . ההעברה נעשית דרך הפרוצדורה ברגע שהפעלתי אותה המערכת התריעה שישנה תנועה אחת ונסגרה בהצלחה .
    לאחר פעולה זו אני צריכה להיכנס לתקופת דיווח מע"מ ולהעביר את התקופה ובזה מסתיים דוח המע"מ.
    האם הדרך שלי נכונה ? איפה אני אמורה לראות את ההעברה של מע"מ חו"ז
    אודה לך מאוד באם תעזור לי
    תודה

כל הכבוד על מציאת הפתרון. בהפעלת איתחול חשבונות, באופן אוטומטי מקושר סעיף לדוח מע"מ לחשבונות ההכנסות. כנראה שמישהו שיחק עם ההגדרה או שנפתח ידני חשבון אחר בנפרד ולא קושר בכלל סעיף לדוח.

הדרך שלך נכונה, אבל תמיד לפני הפעלת התוכנית העברת סכומים למע"מ חו"ז, יש לבחון את הסכומים להעברה באמצעות הפקת הדוח סכומים להעברה למע"מ חו"ז. הסכומים המופיעים בדוח עבור התקופה המתבקשת הם אלה אשר תבוצע עליהם העברה למע"מ חו"ז.
    לאחר הרצת תוכנית ההעברה, הפיקי מיד את הדוח שהזכרתי בדיוק לפי אותם התאריכים. אם תקבלי דוח ריק, סימן שההעברה בוצעה.

דרך נוספת לבדוק אם בוצע העברה למע"מ חו"ז, היא לבחון את כל התנועות של שתי החשבונות הראשיים (מע"מ עסקאות ומע"מ תשומות) לתקופה המדוברת. כל הסכומים שהועברו לחו"ז יהיו עם חשבון נגדי מע"מ חו"ז וגם יהיו בעלי מספר התאמה פנימי.

אלון.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.