שלום
רציתי לדעת :
1. איך מבצעים שיריון מלאי ללקוח ? האם זה דרך תעודת אריזה ללקוח ?כי ניסיתי לעשות שיריון בדרך הזו ואז ראיתי שסטטוס המלאי עבר מ GOODS ל סטטוס של הלקוח אבל כאשר עשיתי תעודת משלוח ללקוח על סמך תעודת אריזה ראיתי שהסטטוס עבר מהלקוח ללקוח האם זה נכון ? האם ניתן לעשות דרך העברה בין מחסנים ממחסן למחסן שיריון ואז ברגע שנפיק תעודת משלוח אז תסומן התעודה ללא חיוב ??
2. הרכבות במחסנים – כשפותחים תעודת הרכבה ומשנים את הסטטוס לביצוע כדי לדווח על ההרכבה צריך לפתוח את תעודת ההרכבה מחדש כלומר לשנות את הסטטוס לטיוטא , נגדיר במסך בן כמות בפועל ואז נראה במסך נכד שנגרעו מהמלאי הכמויות בהתאם .
3. איך נגדיר למוצר מסויים את התהליך שעובר מתחילת הייצור עד האספקה כלומר את כל התחנות שעובר בתהליך תוך כדי הגדרת תחנת העבודה לכל מוצר בן . בנוסף איך להגדיר לחלק ממוצרי הבן שהמלאיים שלהם ינופקו מהמחסן לרצפת הייצור ולחלק יירד לקיט . מדובר בעץ מוצר שחלק מהרכיבים מוגדרים בקיט כי רכיבים אלה המחסנאי מכין אותם לייצור והחלק השני יורד לרצפת הייצור ולא מופיע בקיט.
4. האם ניתן לעשות הקצאת מלאי עבור הוראת עבודה . ובמידה ויש הוראה נוספת שצריך עבורה פריט מסויים המוקצה להוראה אחרת , המערכת תראה לי את המלאי הזה ותאפשר לי להשתמש בו.
5. בתעודת השמדת מלאי – איך אפשר לדעת כמה יחידות מפעל שוות ליחידות מכירה . אין שדה יחידות מכירה / קנייה .
6. האם זה אפשרי לעשות שינוי בעץ מוצר עבור הוראת עבודה שנמצאת בייצור מבלי למחוק אותה ולפתוח אחת מעודכנת במקומה כדי שכמויות המלאיים יתעדכנו בהתאם לשינוי למשל אם יש לי הוראה לייצור משדר וזה כבר נמצא בשלב הראשון של הייצור הוחלט לעשות שינוי להוריד יחידת קבל מסוג X ולשים נגד במקומו במקרה הזה המערכת תעדכן את הכמויות בהתאם (תוריד מהמלאי כמות הנגד שהשתמשנו ) כל זה מבלי שנצטרך למחוק את ההוראה ונכניס אחת מעודכנת .
7. הרכבות במחסנים זה קצת מבלבל אותי כי יש לנו הוראת ייצור (פקעות) וזה הרכבות
מה ההבדל ? ולאיזה שימוש נועדו כל אחת מהן.
8. כדי להשמיד מלאי האם צריך להעבירו מסטטוס GOODS ל סטטוס המאפשר השמדה ולאחר מכן נעשה את ההשמדה .
תודה רבה