› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › שדה אוניברסלי
- This topic has 7 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 5 חודשים by PriorityDev.
- מאי 30, 2011 בשעה 9:48 am
שלום לכולם.אני צריך לבנות מסך עם שדה "נמען" שהוא לפעמים לקוח, לפעמים ספק ולפעמים חופשי. כמובן, עם CHOOSE-FIELD או SEARCH-FIELD מתאים.
כמו כן, בדומה, איש קשר (של ספק, לקוח או חופשי).
כמו כן, במסך בן, מק"ט – מ-PART או חופשי.יש לי שני כיווני מחשבה:
א. לעשות שדה "ספק" לחוד ושדה "לקוח" לחוד, לתת למשתמש לבחור אחד מהם או אף אחד ומהם למלא את השדה "נמען" בהתאם.
ב. לתת למשתמש לבחור מראש סוג קלט (לקוח/ספק/חופשי)
ולפי זה לבנות את ה-SEARCH-FIELD בשדה נמען (לא בטוח ש-SEARCH-FIELD יתמוך בהתניה).שני הפתרונות נראים לי לא אלגנטיים. האם יש למישהו פתרון יותר מוצלח?
בתודה מראש.
- Replies
-
- מאי 30, 2011 בשעה 11:22 pm
אתה יכול ב PRE-FIELD של שדה שהיוזר תמיד עובר דרכו להכניס את כל הנתונים לטבלה פרטית כלשהי ולתת לו לבחור ממנה- מאי 31, 2011 בשעה 9:10 am
תודה, ליאור. רעיון מצויין. אמנם PRE-FIELD כנראה שאין כזה אבל אפשר ב-PRE-FORM.צריך רק לבדוק שזה לא יהיה כבד מדי.
בעצם, אפשר למלא את הטבלה מעכשיו ולהוסיף בכ. לקוח/ספק ב-POST-INSERT/UPDATE עדכון לטבלה זו.
שוב תודה, עצה מאוד מועילה.
- מאי 31, 2011 בשעה 10:55 am
ליאור, נתקלתי כאן בבעיה עם ה-SEARCH-DES-FIELD.
ה-CHOOSE-FIELD לא עובד כנראה בגלל ריבוי שורות.
אבל גם ה- SEARCH-DES-FIELD לא עובד.
אני שם אותו בהפעלות של שדה (לא של מסך) וכותב שם משהו כזה:
SELECT '', CUSTDES
FROM ZZZZ_SUP_CUST;
ניסיתי לשנות סדר השדות וכו' – לא עוזר. יש לך רעיון?
- יוני 2, 2011 בשעה 11:10 am
הי מיכאל
זה לא קוד תקין של SEARCH
חסר את הסימן אחוז
תסתכל איך זה במקומות אחרים במערכת- יוני 2, 2011 בשעה 3:51 pm
כן, מאז ששאלתי כבר הוספתי
WHERE CUSTDES LIKE '%'זה עובד, אבל כאשר התאור הוא באנגלית, לא ניתן לבחור אותו.
אולי EDES יעזור, אבל מוזר שתאור רגיל באנגלית לא עובד.
יש שיטה לפתור את הבעיה?כמו כן, כיוון שבמסך שלי אני צריך להכניס לשדה דווקה תאור, נאלצתי "לעבוד" על המערכת ולהחליף בטבלה הזמנית בין תוכן ה-DES ל-NAME. יש לזה שיטות פחות פרטיזניות?
תודה מראש וחודש טוב.
- יוני 14, 2011 בשעה 12:37 pm
אני לא סגור בדיוק מה עשית, אבל אתה אתה צריך SERACH-NAME, SEARCH-DES ו SEARCH_EDES. סוג הרשימה נקבע לפיהם. תראה איך זה ב כ.פריט או לקוחות- יוני 14, 2011 בשעה 6:38 pm
תודה.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.