› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › שדה לציון "מוצר מחודש" במסך פירוט הזמנה
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים, 8 חודשים by YairM.
- פברואר 16, 2015 בשעה 6:58 pm
שלום,אנחנו מנהלים מלאי של פריטים עודפים, תצוגות, מחודשים וכו'.
לדוגמא יש פריט X במערכת.
מפריט זה יש מלאי של מוצרים חדשים ומלאי של מוצרים מחודשים.השאלה אינה לגבי ניהול המלאי מבחינת מחסנים, סטטוסים וכדומה, השאלה מתייחסת דווקא למחלקת המכירות.
במידה וסוכן המכירות מכניס הזמנה על פריט זה והוא מעוניין להזמין פריט מחודש ולא חדש, מה היא הדרך הטובה ביותר לציין בהזמנה שמדובר בפריט מחודש?
מטרתי היא לנתח את ההזמנות לאחר מכן באופן שאוכל להבדיל בין פריטים חדשים למחודשים.
דוגמאות:
1. קיים מצב בו איש המכירות מזמין מוצר מחודש ויש במלאי רק מוצרים חדשים ומנהל המכירות מחליט לתת מוצר חדש במקום המחודש, אני רוצה אפשרות לדעת כמה פעמים זה קרה, באילו מוצרים וכדומה.
2. אני מעוניין לדעת כמה מוצרים מחודשים הוזמנו בסך הכל ע"י אנשי המכירות (יש לנו אינטרס למכור מוצרים כאלו על מנת להיפטר ממלאי כזה).יש עוד דוגמאות רבות אבל אסתפק באלו.
תודה מראש על עזרתכם.
- Replies
-
- פברואר 16, 2015 בשעה 7:49 pm
כפיר שלום,שאלתך "מה היא הדרך הטובה ביותר לציין בהזמנה שמדובר בפריט מחודש?"
אני חושב שכדאי יותר לציין זאת ברמת שורת ההזמנה ולא ברמת כל ההזמנה מכוון שיתכן שסוכן המכירות מזין יותר משורת הזמנה אחת ובכל שורה בנפרד יכולה להתייחס לבקשה לפריט חדש או מחודש.
איך לציין?
באם אין צורך לציין המנה לפריט חדש או מחודש ברמת שורת ההזמנה אי אפשר להשתמש בעמודת 'סוג הזמנה' (מסך האב של הזמנות לקוח), למרות שזה לא כל כך הייעוד שלה אבל נראה לי שזה יכול לתת פיתרון טוב לשאלתך הנ"ל. (שוב, במידה וניתוח ההזמנה היא פר הזמנה ולא פר שורת הזמנה.)
באם הניתוח הוא לשורת הזמנה,
אפשרי לרשום ידנית בעמודת הערה שבשורת ההזמנה.
אבל אולי כדאי פשוט לפתח עמודת רשימת בחירה (חדש/מחודש) או דגל (באם שולק אי מחודש).
יעזור לך יותר לנתח הזמנות ברמת שורות ההזמנה.שאלה: איך בדיוק אתה מזהה במלאי מה פרט חדש ומה מחודש?
דודי
- פברואר 17, 2015 בשעה 12:45 am
דודי שלום,אכן כוונתי הייתה לאפשר את הבחירה לפי שורת הזמנה, חשבתי על הרעיון של קוד סוג הזמנה כפי שהצעת אך זה מגביל את אנשי המכירות להוציא הזמנות לחדשים בנפרד ומחודשים בנפרד והדבר לא בא בחשבון משיקולים שלא קשורים אליי.
על מנת להבדיל בין המוצרים אנחנו מנהלים שני מחסנים שונים, המחסן הראשי מכיל מוצרים חדשים ומחסן אחר מכיל מוצרים מחודשים.
אני מעדיף פתרון שיהיה עמודת בחירה כמו שהצעת ולא טקסטואלי, השאלה איך אני עושה זאת?
- פברואר 17, 2015 בשעה 5:22 pm
כפיר שלום,ראשית טוב שבחרת ללכת לכיוון של ניתוח הזמנות ברמת שורת ההזמנה ולא לכלל ההזמנה.
לגבי עמודת בחירה מחודש/חדש ברמת שורת ההזמנה זה מצריך התאמה פרטית.
באם אתה יודע לתכנת זאת אז מה טוב. באם לא אז תצטרך לפנות לתכנת.
אני יכול להפנות אותך לחבר'ה תותחים בתחום.באם תבצע את ההתאמה, תוכל להשתמש בדוח מעקב הזמנות (נתיב: מכירות > הזמנות > דו"חות הזמנות > דו"חות מפורטים > דו"חות מעקב אספקות).
בדוח זה תצטרך לבצע שוב התאמה קטנה ולהוסיף עמודה בשם 'חדש/מחודש?'
ואז תדע אלו הזמנות יצאו עם בקשה לחדש ואילו למחודש.בדוח זה גם ישנה עמודות המציגות את התנועות לשורת ההזמנה, זאת אומרת, כמה יחידות סופקו/הוחזרו ומאיזה מחסן.
וע"י כך תדע גם מה איש המכירות הזמין (חדש או מחודש) וגם תראה כמה יצא ומאיזה מחסן (מהחדשים או מהמחודשים).בהצלחה
דודי 🙂- פברואר 17, 2015 בשעה 8:50 pm
שלום.בהמשך להצעתו של דודי.
אפשר להשתמש בשדה סטטוס שורת הזמנה שמובנית בו רשימת בחירה(במידה והוא לא בשימוש בתהליך).
ואז להוסיף שדה זה לאחד הדוחות במערכת כמו דוח מעקב הזמנות או דוח משלוח סחורה ללקוחות.- פברואר 18, 2015 בשעה 3:44 am
תודה על תגובותיכם.דודי אתה צודק, יכולתי בקלות לפנות לאנשי מקצוע ומן הסתם לא להזדקק לפורום, אבל אני כאן על מנת ללמוד לעשות דברים בכוחות עצמי ולהכיר טוב יותר את המערכת.
יאיר, חשבתי ללכת על השדה הזה שהוא באמת שדה בחירה פנוי אבל מאחר ואנחנו מתכננים להטמיע בקרוב מערכת WMS אני לא רוצה להשתמש בו מאחר ויכול להיות שארצה לאפשר לאנשי המכירות לקבל אינדיקציה לסטטוס המוצר לפי שורת הזמנה (לוקט, אין במלאי וכדומה).
מה לגבי הוספת עמודה חדשה לגמרי? האם זה תהליך כל כך מסובך?
- פברואר 18, 2015 בשעה 4:37 pm
היי כפירזה לא ממש מסובך למי שבקיא בנוהלי הפיתוח,כדי ללמוד תוכל לקרא ב-SDK את הכללים וההנחיות לביצוע פיתוחים פרטיים (תוכל למצוא קישור ל-SDK באתר)
בכל אופן כאשר אתה מבצע פיתוחים פרטיים רצוי שתעשה זאת על שרת פיתוח נפרד ,ורק לאחר שתבדוק ותוודא שהכל פועל כשורה תוכל להעביר את הפיתוח לשרת האמת.
מה שאפשר לעשות זה להשתמש בשדה הערה בפרוט ההזמנה ולהפוך אותו לרשימת בחירה סטטית .
לשם כך כנס למסך פרוטי הזמנה ORDERITEMS ,עמוד על עמודת המסך בשם REMARK1,עבור למסך הבן הפעלות העמודה, והוסף טריגר פרטי בשם XXXX_CHOOSE-FIELD, ה-XXXX מהווה קידומת של הפיתוח הפרטי שמקובל אצלכם,יתכן ותידרש קודם להוסיף את XXXX_CHOOSE-FIELD לרשימת ההפעלות במידה והוא לא קיים,תוכל לעשות זאת בלחיצה על F6 להוסיף את הטריגר, ואז לחזור בעזרת F8,
לאחר מכן עבור למסך הבן הפעלות העמודה שאילתות SQL, ורשום שם את הקוד הבא:
MESSAGE BETWEEN 501 AND 505;
לאחר מכן עבור למסך הבן הודעות שגיאה אזהרה ,ורשום את ההודעות הבאות:
מס' הודעה 501 הודעה -מוצר חדש
מס' הודעה 505 הודעה -מוצר מחודש
במידה ותרצה להוסיף בעתיד אפשרויות נוספות תוכל לעשות זאת בהודעות שבטווח בין 501-505.
לאחר מכן עבור למסך האב הראשי ORDERS בצע הכנת מסך.אני מזכיר שוב על תבצע את השינוי הנ"ל בשרת האמת מבלי לוודא ולבדוק שאתה עושה זאת נכון בשרת הפיתוח והכל עובד בהתאם!!!!
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.