שינוי מפתח מוצר

פורומים שימוש במערכת שינוי מפתח מוצר

משתתף
    אני עכשיו בשלב של הזנת נתונים חדשים למערכת חדשה.
    באיזה שהוא שלב מופיעה לי כל פעם שאלה "שינוי מפתח " כן/לא.
    מה הכוונה בזה?
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    aviz
    משתתף
    יש שדות שמאחוריהן מופיעה רשימה. למשל במסך הזמנות, באפשרותך לבחור לקוח. הלקוח נלקח מרשימה שקיימת במסך לקוחות. אז כשאת במסך הזמנות השדה הזה שבעצם 'מייצג' רשימה מאחורי הקלעים נקרא שדה שהוא מפתח ולא שדה שאפשר להזין בו נתונים כפי שעולה על דעתי כמו 'כתובת'. ואם אלך ללקוחות עצמו שבו קיימת הרשימה, כל אחד מהנתונים שנמצא ברשימה הוא 'מפתח' ואם את משנה אותו הוא מסמן לך שתשימי לב שאת משנה 'מפתח' שזה דבר משמעותי ולא פעוט כהחלפת כתובת.
    הדס
    משתתף
    אוקיי, אני יודעת שמפתח זה משמעותי ולא כמו כתובת, אבל אני אסביר מתי מופיעה לי ההודעה הזו:
    הסבתי נתונים מטבלאות אקסל לטבלאות המערכת דרך משטח ההסבות, ובטבלאות המערכת עצמה, של פריוריטי, אני מתקנת תיקונים קטנים כמו שם של איש קשר שהוא לוקח את הנתונים משדה "שם פרטי" ו"שם משפחה", כי לא כתבתי שם פרטי ושם משפחה בטבלת ההסבות אלא בטבלת אנשי קשר במערכת ושם קופצת לי ההודעה. זה נקרא משמעותי??
    YairM
    משתתף
    שדה מפתח זהו שדה שמזהה באופן ייחודי את הרשומה.

אם יש לך איש קשר בשם ישראל ישראלי ובשדה שם איש קשר במסך אנשי קשר רשמת רק ישראל,ועכשיו בזמן ההסבה נעשה שרשור של השם הפרטי ושם המשפחה ,אזי שם איש הקשר משתנה מישראל, לישראל ישראלי,לא נראה לי שזה מהווה בעיה.

aviz
    משתתף
    זה לא ענין משמעותי או לא. לפעמים גם כתובת היא ענין משמעותי אם בטעות יצא משלוח ללקוח ברמת הגולן למרות שהוא גר ברחוב רמת הגולן באילת. הענין הוא שאת משנה שם של משהו שקיים ברשימה כלשהיא בפריוריטי כפי שהוסבר על ישראל ישראלי. כל זמן שמבחינתך הדבר הנכון הוא לשנות לו את השם מישראל לישראל ישראלי אז הכל בסדר.
    yitzchok
    משתתף
    IL
    MY Guide כתב:

שדה מפתח זהו שדה שמזהה באופן ייחודי את הרשומה.

אני רוצה לדייק במה שיאיר כתב.

מפתח זהו שדה או שדות שמזהה (או מזהים בשילוב) באופן ייחודי את הרשומה.

יכול להיות ששני השדות כוללות ערכים שכל אחד מהם לא יחודי בעמודה אבל השילוב הוא יחודי ולא יכול לחזור על עצמו. שינוי של אחד מהם גם ייחשב שינוי מפתח בגלל שההרכב של שניהם ביחד משתנה.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.