תהליך הזמנה

פורומים שימוש במערכת תהליך הזמנה

משתתף
    שלום,
    רציתי להתעייץ איתכם לגבי תהליך הזמנה :
    1.מתחילים בטיוטא.
    2. ממלאים את כל הפרטים, מעבירים את הזמנה לסטטוס "אושרה".
    3.נשלחת הודעה למאשר הראשון.
    *אני רוצה שבסטטוס הנ"ל, כל עוד ההזמנה לא אושרה ע"י המנהל, שתהיה לי אפשרות להעביר את ההזמנה חזרה לסטטוס :טיוטא" ע"מ לבצע תיקונים במידת הצורך.
    4.לאחר האישור של מנהל, אני מקבלת הודעה אודות האישור.
    5.במידה ויש תיקונים , לאחר ביטול האישור, ההזמנה אמורה לעבור חזרה לסטטוס "טיוטא" וחזרה על פעולות 2-4.
    6. לאחר קבלת סחורה מספק (במסך המתאים) במידה וכל הסחורנ התקבלה, ההזמנה עוברת לסטטוס "סגורה".
    7. במידה והתקבלה סחורה חלקית – ???
    8. במידה וקבלת סחורה מספק מבוטלת, ההזמנה מקבלת סטטוס "פתיחה מחדש".

להלן מספר שאלות :
    *איזה סטטוס רצוי שיהיה בסעיף 7, קבלה חלקית של סחורה?
    *האם התהליך הנ"ל נראה נכון מבחינה תהליכית (כן, ניסוח צולע)
    *איך מיישמים אותו ב-Priority ?
    בתודה רבה מראש,
    BookWorm

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • Replies
    Lior
    מנהל בפורום
    הי,

2. אני מציע להעביר ל"מחכה לאישור" או משהו כזה. "אושרה" – זה אומר שההזמנה סיימה את תהליך האישור

3. כדי לאפשר מעבר לטיוטא את צריכה להגדיר את זה בתרשים ה BPM של הסטטוסים להזמנה. תוכלי להתנות את המעבר בכך שעמודת "מאושרת" ריקה. כלומר, לא עברה אישור של אף אחד מרשימת המאשרים.

7. ההזמנה ממתינה בסטטוס שהגדרת אחרי תהליך האישור. כאשר כל הסחורה מתקבלת, ההזמנה עוברת לסגורה.
    כאשר מתקנים כמויות, מחזירים סחורה, מבטלים תעודה, ההזמנה עוברת אוטומטית לסטטוס המסומן בדגל "פתיחה חוזרת"

BookWorm
    משתתף
    תודה על העצה.
    אבל איך לבצע זאת בפועל ב-Priority?
    אני ניסיתי, אבל לא הצלחתי.ניסיתי בכתובת : רכש->הזמנות רכש->טבלאות עזר להז.רכש->ניהול תהליך להזמנת רכש.

בפועל, כאילו לא הגדרתי כלום. הודעות לא נשלחות אותומטית, לא הצלחתי להגדיר מאשרים של ההזמנה וכו'.
    לעזרתכם אודה

Lior
    מנהל בפורום
    בניהול התהליך להזמנות רכש – האם ביצעת שמירה לפני שיצאת מהתרשים ?
    באיזה בעיה נתקלת בהגדרת רשימת מאשרים ?
    BookWorm
    משתתף
    על תצחק עלי 🙂 , כמובן ששמרתי 🙂 🙂

טוב, זה הולך ככה :ראה קובץ מצורף.
    למרות שבהעברה לסטטוס "מחכה לאישור" הגדרתי שליחת הודעה אלי (בשלב של בדיקות – אלי, לאחר הצלחה – ישלח למאשר ראשון)
    כאשר העברתי את ההזמנה לסטטוס "מכחה לאישור" , לא קרה שום דבר, הודעה לא נשלחה.

BookWorm
    משתתף
    טוב, הקובץ הסרבן לא הסכים להצרטף 😉
    Lior
    מנהל בפורום
    סליחה, לא התכוונתי לפגוע. 🙂
    1. תנסי לעבוד ממשתמש אחר. כאשר המשתמש שאמור לקבל את המייל מעביר את הסטטוס, המערכת לא שולחת לו מייל.
    2. מהן הגדרות הדואר של משתמשי המערכת. פנימי\חיצוני\שניהם? (מופיע בכרטיס עובד)
    BookWorm
    משתתף
    Lior כתב:

סליחה, לא התכוונתי לפגוע. 🙂

ברור שאני מבינה את זה :-), זה היה בצחוק.
    אני באמת לא ידעתי , שלא מקבלים הודעות על פעולה של אותו משתמש, תודה על הטיפ.
    ניסיתי את זה על משתמש אחר וזה הצליח.
    עכשיו, כמה שאלות נוספות :
    1. ראית את התהליך הגרפי, האם זה נרא לך נכון ?
    2. איך ניתן להגרום שלא ניתן להעביר לסטטוס "אושרה" מבלי לבצע אישור מנהל של ההזמנה (מקווה שתבין, למה אני מתכוונת)

המון תודה מראש,
    BookWorm

Lior
    מנהל בפורום
    1. התהליך נראה עקרונית טוב. אך החיצים הירוקים אומרים שכולם יכולים לשנות סטטוסים. ניתן להגביל מעברים למשתמשים ספציפיים או לקבוצות משתמשים
    2. במעבר מ"מחכה לאישור" ל"אושרה", תכניסי תנאי שמחייב ששדה "אושרה" יהיה X או Y
    BookWorm
    משתתף
    Lior כתב:

1. התהליך נראה עקרונית טוב. אך החיצים הירוקים אומרים שכולם יכולים לשנות סטטוסים. ניתן להגביל מעברים למשתמשים ספציפיים או לקבוצות משתמשים
    2. במעבר מ"מחכה לאישור" ל"אושרה", תכניסי תנאי שמחייב ששדה "אושרה" יהיה X או Y

איך עושים את כל זה ?

Lior
    מנהל בפורום
    1. קליק ימני על החץ ובחירה בחוקים. בחלון את יכולה לאפשר מעבר רק לקבוצת משתמשים מסויימת.
    2. כנ"ל + בתחתית החלון יש לך אפשרות לבחור תנאים לביצוע המעבר לפי עמודות במסך
    BookWorm
    משתתף
    Lior כתב:

1. קליק ימני על החץ ובחירה בחוקים. בחלון את יכולה לאפשר מעבר רק לקבוצת משתמשים מסויימת.

אני מצטערת, לא הצלחתי להבין איך לבצע זאת.
    אוד מאוד על העזרה

Lior
    מנהל בפורום
    אהלן,

צרפתי 2 תמונות

bpm1 – מדגים קליק ימני על החץ בין הסטטוסים ובחירה ב חוקים
    bpm2 – חלון הגדרת חוק מעבר בין סטטוסים – תשחקי איתו קצת. [file name=bpm.zip size=22757]https://www.priority-forums.com/he/images/fbfiles/files/bpm.zip[/file]

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.