› פורומים › שימוש במערכת › תזכורת או התראה
- This topic has 7 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 2 חודשים by אור.
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 1:07 pm
שלום,כיצד אפשר להוסיף תזכורת למשתמש לפני סגירת חשבונית רכש מרכזת או התראה לכך ששדה מסוים / עמודה במסך הבן אינו תקין.
יש לציין כי קיים ערך בשדה הנ"ל אך אני מעוניינת לשנות אותו ידנית לערך אחר.
ניסיתי להשתמש בצביעת רשומות אך זה לא פתר לי את הבעיה
אשמח לעזרתכם
אור
- Replies
-
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 1:21 pm
חוק עסקי מצוין לזההבעיה בחשבונית היא שאי אפשר להשתמש בחוק עסקי למנוע סגירת החשבונית.
במילים אחרות אין אפשרות לתפוס את סגירת החשבונית בחוק עסקי כך שאם רוצים להתריע על צורך לשנות את הערך בשדה, צריכים להציג את ההודעה על כל שינוי כאשר לא עונים על התנאי של תקינות.אם זה היה מעצבן אז אפשר להגדיר את הסטטוסים (בעזרת דגל בבדיקה) כך שחייבים לשנות סטטוס כדי להיות מסוגל לסגור את החשבונית, ואז אפשר להתנות את התזכורת בשינוי הסטטיס (לדוגמה להציג בזמן שינוי הסטטוס). אם מכינים סטטוסים כאלה אפשר כבר להתנות את שינוי הסטטוס בערך הרצוי בשדה (אבל המערכת לא מסבירה מה לא טוב אם אין את הערך הנכון, פשוט הסטטוס שצריכים לא זמין)
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ספטמבר 19, 2017 בשעה 2:51 pm
היות ומדובר בחשבונית מרכזת ,ולכן כאשר מקשרים אליה ת.קבלה ניתן בדר"כ לרשום אותה ישירות לספרים ללא צורך של עדכון שדה כלשהו,ולכן חוקים עסקיים לא ממש מתאימים,לטעמי גם מה שהציע יצחק עם שימוש בססטוס לבדיקה לא יעבוד היות והשינוי נעשה במסך האב,ואת רוצה לבדוק ערך במסך בן.
מה שכן,אולי תפרטי באיזה שדה מדובר ומה התנאי שבו תרצי לשנות את הערך בשדה זה,אולי נוכל להציע פתרונות אחרים.
שנה טובה וחג שמח לכל חברי הפורום.
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 3:32 pm
אני מעוניינת לשנות את השדה חשבון הוצאות במסך הבן.
כאשר אני מקלידה את המק"ט ההוצאה "נזרקת" לחשבון כללי ואני רוצה להקליד חשבון הוצאות שונה. (אני רוצה להקליד ידנית את חשבון ההוצ ולא להגדיר חשבון הוצאה למק"ט מסוים).
כלומר, הכלל הוא שבשדה חשבון הוצאות יהיה ניתן להקליד ידנית את כל כרטיסי ההוצאות מלבד חשבון הוצאה כללי. במצב שיופיע חשבון כללי, המערכת תתריע על כך או אם יש אפשרות להבליט זאת ע"י צבע מסוים.אשמח כמובן לשמוע רעיונות נוספים
תודה רבה על העזרה
שנה טובה (:
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 4:05 pm
יש לך 3 אפשרויות:אפשרות 1- שינוי חשבון ההוצאה ברירת המחדל במסך חשבונות מערכת לחשבון הוצאה אחר שתבחרי.
אפשרות 2-הגדרת חשבון הוצאה למשפחת הנה"ח,במסך הגדרת חשבונות משנה למשפחות הנח"ש,להגדיר בשדה קניות/מלאי חשבון הוצאה שתבחרי.(שזה כמו האפשרות הראשנה,אם יש לך רק משפחה כללית 00).
אפשרות 3-להגדיר תנאי צביעה לשדה חשבון הוצאות ,שיצבע את הרשומה באדום במידה ומוגדר חשבון הוצאה כללי,כדי לבצע זאת,תעמדי בפירוט החשבונית המרכזת על רשומה בשדה חשבון הוצאות שמוגדר בו ערך של חשבון הוצאות כללי,תלחצי מקש ימני בעכבר ותבחרי קבע צבע,תבחרי צבע אדום ותלחצי אישור,מרגע זה בכל פעם שיופיע ברשומה חשבון הוצאות כללי ,הרשומה תיצבע בצבע אדום.
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 4:17 pm
תודה רבה על המענה המהיראני מעוניינת באפשרות 3. ניסיתי לעשות זאת כבר קודם אך ללא הצלחה.
כאשר אני עומדת על השדה חשבון הוצאות, האפשרות לקבוע צבע היא ללא קביעת כלל או תנאי אלא פשוט צביעת הרשומה וזה לא עוזר לי.אשמח אם תוכל להגיד לי איפה אני טועה
- ספטמבר 19, 2017 בשעה 4:25 pm
את צריכה לעמוד על השדה חשבון הוצאות כאשר מוצג בו הערך של חשבון ההוצאות הכללי,(ולא שהוא ריק),ואז לבחור בקבע צבע וכו',עצם זה שאת עומדת על הערך של השדה קובע את התנאי,כך שבכל פעם שמופיע הערך הזה הוא יצבע בצבע שהגדרת.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.