תנועת יומן

פורומים שימוש במערכת תנועת יומן

משתתף
    שלום
    יש לי בעיה עם רישום תנועות יומן .
    אני יודעת שרישום תנועת היומן של חשבונית ספק מרכזת או חשבונית רגילה צריך להיות :
    ספק – זכות ( הספק במאזן נמצא בצד ההתחייבויות – זכות )
    הוצאות – חובה (ההוצאה שבדוח רווח והפסד מקטינה את ההון עצמי אז יש הפסד לכן תירשם בחובה )
    מע"מ תשומות – חובה ( כי המע"מ צריך לתת לי החזר )
    ברגע שנפיק חשבונית לספק תירשם התנועה לפי הפירוט הנ"ל . במערכת מוגדרת
    תבנית עבור תנועת חשבונית ספק מרכזת באופן הבא :
    חשבון ספק – זכות 1
    חשבונות לפי שורות התעודה הכספית – חובה – לא הבנתי את משמעות השורה הזו האם זה חשבון ההוצאות ?
    חשבון מס – חובה
    ניסיתי להפיק חשבונית מרכזת עבור ספק מסויים אבל תנועת היומן שנרשמה היא שגויה ולא לפי התבנית מאחר ונרשם חשבון הכנסות במקום ההוצאה למה זה קרה למרות שלא מוגדר כך בתבנית ?האם המערכת שלפה את זה מחשבונות מערכת ????
    מצ"ב תמונה עבור תנועת היומן שנרשמה .
    תודה
מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
  • Replies
    עפר שקד
    משתתף
    סוניה בוקר טוב

ראשית: מנוסח השאלה שלך לא ברור האם מדובר על חשבונית ספק מרכזת או על חשבונית לחיוב ספק.

בכל מקרה, פרוש ההגדרה: LINES היא חשבון הכנסות / הוצאות על פי הרשום בפרוט החשבונית.

מכאן נמשיך. אכן חשבונית ספק מרכזת אמורה לזכות ספק, לחייב הוצאות ולחייב מע"מ אבל חשבון ההוצאות המופיע בשורת החשבונית יכול להגיע מהגדרות מערכת שונות: רישום ידני, חשבון המחובר לספק, חשבון המחובר לקבוצת הנה"ח של הפריט, הגדרות מערכת וכו'.

על כן, מאוד קשה לקבוע במדוייק מה מקור חשבון ההכנסות שהשתרבב לך לתנועת היומן.

שנה טובה

סוניה
    משתתף
    כוונתי לחשבונית מרכזת לספק ותנועת היומן שרשמתי הינה עבורה.
    מה ההבדל בינה לבין חשבונית חיוב ספק ?
    תודה
    היי סוניה,

חשבונית לחיוב ספק שימושי עבור דרישת תשלום של החברה אל הספק במקרה של החזרת סחורה או חיוב יתר בטעות של הספק.

שאלה:
    האם לפני ה"אימון" שלך עם המודול הפיננסי את הרצת את התוכנית איתחול חשבונות – ישראל? (מסלול: כספים > תחזוקת כספים > הגדרות כספים).
    יתכן כחלק מהתירגול שלך ניסית לבנות הכל בעצמך וישנם מספר הגדרות שדילגת עליהם. זה כנראה מסביר מדוע ישנה בעיה ברישום תנועת היומן לאחר סגירת חשבונית מרכזת לספק.
    התוכנית בונה את כל ההגדרות החשובות עבור המודול. כך תוכלי ללמוד טוב יותר כיצד המערכת מבצעת רישום תנועת יומן.

אלון.

עפר שקד
    משתתף
    חשבונית חיוב ספק הינה חשבונית בה את מחייבת את הספק על הפרשים במחיר או בכמות. סוג התנועה הטבעי שלה (חחס) מחייב ספק, מזכה חשבון הוצאות ומזכה מע"מ תשומות.
    סוניה
    משתתף
    היי
    הרצתי את התוכנית אתחול חשבונות ישראל לאחר שהוספתי חברה חדשה (בהוספה לא סימנתי אתחול ).
    ושוב בדקתי את תנועת היומן שנרשמה עבור חשבונית ספק מרכזת שהפקתי וראיתי שהתנועה לא נכונה : ספק – זכות נכון, מע"מ תשומות – חובה נכון אבל במקום חשבון הוצאה
    נרשם חשבון הכנסות (חשבון שהגדרתי ברירת מחדל בחשבונות מערכתעבור הכנסות)
    מצורף קובץ של התבנית.
    בנוסף בדקתי שאין חשבון משוייך לספק ואין חשבון המחובר לקבוצת הנה"ח של הפריט.
    לא מסתדר לי לא יודעת מה הסיבה לזה ?
    תודה
    סוניה
    משתתף
    היי
    הרצתי את התוכנית אתחול חשבונות ישראל לאחר שהוספתי חברה חדשה (בהוספה לא סימנתי אתחול ).
    ושוב בדקתי את תנועת היומן שנרשמה עבור חשבונית ספק מרכזת שהפקתי וראיתי שהתנועה לא נכונה : ספק – זכות נכון, מע"מ תשומות – חובה נכון אבל במקום חשבון הוצאה
    נרשם חשבון הכנסות (חשבון שהגדרתי ברירת מחדל בחשבונות מערכתעבור הכנסות)
    מצורף קובץ של התבנית.
    בנוסף בדקתי שאין חשבון משוייך לספק ואין חשבון המחובר לקבוצת הנה"ח של הפריט.
    לא מסתדר לי לא יודעת מה הסיבה לזה ?
    תודה
    היי סוניה,

במסך חשבונות מערכת איזה חשבון מקושר אל קניות/מלאי?

והאם במסך הגדרות כספים לספקים מקושר סוג תנועה כלשהו לחשבונית, או שהוא ריק כפי שאמור להיות לאחר איתחול?
    ומה לגבי השדה 'חשבון קניות' באותו המסך – האם גם הוא ריק או שקושר בטעות אל חשבון הכנסות?

האם בדקת שתופעה זאת קורית עבור כל הספקים?

אלון.

סוניה
    משתתף
    היי
    לאחר בדיקה ראיתי :
    שחשבון קניות / מלאי במסך חשבונות מערכת – מקושר למלאי
    חשבון קניות באותו מסך -ריק
    לגבי התופעה אם קיימת עבור כל הספקים :
    בדקתי לשני ספקים אחרים וראיתי שהכל בסדר תנועת היומן תקינה .
    שמתי לב שהבעיה הזו של רישום תנועה לא נכונה עבור חשבונית ספק מרכזת קיימת אצל ספק שהוא מוגדר כלקוח כי בדקתי לפי מס חשבון וראיתי שאותו מספר קיים פעמיים במסך לקוחות וגם במסך ספקים
    מכאן אני לא יודעת להמשיך מקווה שתוכלו להנחות אותי בפתרון הבעיה
    אולי זה קשור לסימן השאלה של התנועה
    תודה לכולם
    היי סוניה,

ברגע שציינת שעם ספקים רגילים הכל תקין והמקרה היה רק עם ספק אשר מוגדר גם כלקוח, החלטתי לבצע ניסוי בחברת תירגול.

בחרתי ספק כלשהו המוגדר גם כלקוח. שיניתי במסך חשבונות לקוחות את סעיף המאזני מ-'לקוחות\ספקים' אל 'לקוחות' וגם את הסעיף למאזן בוחן לקוד של לקוחות. למרות שהנחתי מקודם שזה אמור רק להשפיע על דוחות מאזן בלבד, החלטתי בכל זאת לבדוק אם קיים קשר.
    זה לא שינה דבר! תנועת היומן יצא תקין ממש כמו רכישה מספק רגיל.

קשה לי מאוד לומר לך היכן הבעיה. צריך לחפור לעומק את ההבדלים בין הספק המדובר ביחס לספקים אחרים.

ציינת שחשבון המערכת 'קניות' ריק. ניסית לקשר אותו לחשבון ההוצאות קניות, ולבדוק מה קורה?

אני מציע לבצע דבר אחד אחרון:
    בחברת תירגול נסי לקחת ספק אחר ולהפוך אותו גם ללקוח. לכי בדיוק באותו תבנית של הקמה, קרי בדקי אם במקרה הקיים היה לך ספק והוספת את המספר שלו בכרטיס לקוחות, או שלהיפך אם היה בעבר לקוח והוספת אותו לכרטיס ספק. בצעי בדיוק כפי שהאשף מסביר הקמת חשבון משותף שכזה.
    אחר-כך הפיקי חשבונית ספק מרכזת על הספק החדש שהגדרת ובדקי כיצד הופק תנועת היומן.

אלון.

סוניה
    משתתף
    היי אלון
    רציתי לדעת איפה נמצא האשף שמסביר הקמת חשבון משותף .
    בנוסף הקמתי ספק אחר והגדרתי אותו כלקוח וכשהפקתי עבורו חשבונית ספק מרכזת תנועת היומן שנרשמה נכונה . המערכת חייבה את חשבון הקניות .
    הבעיה רק כשאני מפיקה עבור הספק שהוגדר כלקוח " הפצה באינטרנט " בתוכנת ה – DEMO
    כשאמרת לי לשייך חשבון קניות לספק הבעייתי הזה ראיתי שהמערכת רשמה תנועת יומן נכונה וחייבה את חשבון הקניות ששייכתי אליו.
    אני לא מצליחה לאתר את הבעיה למה זה קורה
    תודה
    סוניה
    משתתף
    היי אלון
    רציתי לדעת איפה נמצא האשף שמסביר הקמת חשבון משותף .
    בנוסף הקמתי ספק אחר והגדרתי אותו כלקוח וכשהפקתי עבורו חשבונית ספק מרכזת תנועת היומן שנרשמה נכונה . המערכת חייבה את חשבון הקניות .
    הבעיה רק כשאני מפיקה עבור הספק שהוגדר כלקוח " הפצה באינטרנט " בתוכנת ה – DEMO
    כשאמרת לי לשייך חשבון קניות לספק הבעייתי הזה ראיתי שהמערכת רשמה תנועת יומן נכונה וחייבה את חשבון הקניות ששייכתי אליו.
    אני לא מצליחה לאתר את הבעיה למה זה קורה
    תודה
מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.