› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › 3 שאלות בנושא דוחות
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 2 שנים, 10 חודשים by yitzchok.
- ינואר 10, 2022 בשעה 9:47 pm
שלום,אני מיישם 7 שנים ולאחרונה לקחתי קורס בפיתוח.
סיימנו את הפרק של דוחות ויש לי 3 שאלות לגבי דוחות, אשמח לעזרה:
1. האם ניתן שדו"ח יגיע עם עמודות סגורות?
הכוונה שהן יגיעו עם הפלוס סגור ואם מישהו ירצה הוא ילחץ על הפלוס ויראה את הפירוט של מה שמתחת לעמודות הסגורות2. האם ניתן בדוח אחד להוסיף כמה טבלאות בפלט של הדוח?
הכוונה הינה שבדוח אחד אני רוצה שיהיה לי עמוד אחד עם טבלה של קריאות פעילות לפי ראש צוות וטכנאי ובעמוד נוסף יהיה לי כמה קריאות הטכנאי סגר היום.3. בדוח טבלאי שיצרתי, אני מסכם את כמות קריאות השירות שיש לכל טכנאי לפי ראש צוות – (ניסיתי לצרף תמונה אבל זה רושם שאין לי הרשאה).
בכדי לדעת את כמות הקריאות הפעילות לכל טכנאי, הוספתי עמודה פשוטה עם המספר 1 ולכן כל שורה (קריאת שירות) בדוח שווה ל-1.
הבעיה שאני רוצה שבתוכן הטבלה(ולא רק בסה"כ הכללי) יהיה את סכום קריאות השירות לפי טכנאי וראש צוות אבל משום מה זה עדיין רושם לי 1(למרות שבסה"כ הכללי הוא רושם את המספר הנכון)
מה אני עושה לא נכון?אשמח לעזרתכם!!
- Replies
-
- ינואר 11, 2022 בשעה 8:48 am
היה רצוי לשלוח כל שאלה בנפרד.לגבי השאלה הראשונה – למיטב ידיעתי, אי אפשר. תפקוד הפלוס/מינוס פונקציה של הדפדפן, לא של הדו"ח.
שאלה 2: לא. דו"ח רגיל מוגבל ל"טבלה" אחת. נדרש ליצור "מסמך HTML" (כמו הדפסת הזמנת לקוח) כדי לכלול כמה "טבלאות" בדו"ח אחד.
שאלה 3: אם הבנתי את השאלה נכון, אתה צריך להגדיר חישוב קבוצתי B לשדה שמכיל את המונה. כמו כן שדות טכנאי וראש צוות תגדיר חישוב קבוצתי R.
- ינואר 11, 2022 בשעה 2:53 pm
היי נועםראשית תודה רבה על המענה לשאלות.
לגבי שאלה 3 – ניסיתי כבר את מה שאמרת אך לצערי עדיין מופיעה לי הספרה 1 בעמודה עצמה אך בחישוב סה"כ יש את התוצאה הרצויה.
להלן קישור לתמונה: https://ibb.co/ZzmQKTV
- ינואר 11, 2022 בשעה 3:15 pm
יש לך פונקציות חישוב בעמודה עם ה-1? לדעתי אתה צריך שם Sנראה לי שאין לך קיבוץ SQL אז יש לך שורות נפרדות שמגיעות כל אחת עם 1 לאותה תיבה.
אני חוזר על מה שנעם בטח כתב – הפוך את הדו"ח חזרה לרגיל. תשיג דו"ח שמציג שורה אחת לכל שילוב של עמודה ושורה שתרצה בדו"ח בסופו של דבר, ואז תהפוך חזרה לטבלאי.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 12, 2022 בשעה 12:21 am
באמת מוזרקשה להבין למה זה עושה את זה.
שלחת לי בפרטי צילום מסך ובאמת גם כשזה לא טבלאי רואים את זה. רק שים לב שהסיכום של 13 שם זה לא רק של 3 פעם 1 שיש מעליו אלא כולל את ה-8 ועוד שמעל כי 13 זה סיכום של ראש הצוות ולא של הטכנאי האחרון (עוד באג אולי כי איפה הסה"כ לטכנאי).
דבר שאולי שווה לנסות זה להחליף את ה-S ל-F ובמקום 1 לשים (SUM(1. אמור להיות אותו הדבר בשאילתא אבל אולי בהכנת הדו"ח המערכת תתיחס אליו באופן אחר.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 12, 2022 בשעה 2:47 pm
הייניסיתי מה שאמרת – לצערי אותה תוצאה – גם בטבלאי וגם ברגיל.
ה-1 עדיין מופיע ליד כל טכנאי אבל הסה"כ נראה טוב.
לגבי הסה"כ לטכנאי – זה תקין בדוח הפתוח פשוט אתה לא רואה את זה בתמונה.
כל הסה"כ תקינים – רק העמודה עצמה לא תקינה, משום מה…
- התגובה הזו עודכנה לפני לפני 2 שנים, 10 חודשים ע"י מוטי כהן.
- ינואר 13, 2022 בשעה 9:01 am
מוטיהסתכלתי שוב במה ששלחת אלי בפרטי והפעם אני חושב שאני רואה את הבעיה.
נכון שאמרנו שה-13 בסה"כ שם זה מב שיש מעל (עד ה-8) וגם 3 פעמים 1 שרואים?
אמרת שעשית מה שכתבתי.
וזה היה:
הפוך את הדו"ח חזרה לרגיל. תשיג דו"ח שמציג שורה אחת לכל שילוב של עמודה ושורה שתרצה בדו"ח בסופו של דבר, ואז תהפוך חזרה לטבלאי
במה ששלחת יש קיבוצים על טכנאי וראש צוות והצגה בכותרת, אלה פשוט מטשטשים את המצב, כי יש פירוט של קריאות השירות כולל איזה מספר ושני תאריכים. אלה הבעיות שלך! תסתיר את העמודות המיותרות האלה ותשאיר (בהתאם למה שכתבתי) רק ראש צוות וטכנאי והספירה, כדי לקבל שורה לראש צוות + טכנאי, אני מניח בעצם שורה לטכנאי אם טכנאי כפוף לראש צוות אחד.
לדעתי תראה את המספרים הנכונים.
אז אתה תוכל להחזיר את הדו"ח לטבלאי ותקבל תוצאה תקינה.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.