ODBC?

משתתף
    שלום,

שמי בני, ואני אשמח לדעת האם אפשר לגרום לexcel לגשת לדוחות הקיימים בפריורטי ולמשוך אותם?

תודה מראש,

בני

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • Replies
    אורן קפלן
    משתתף
    היי בני,
    אפשר לגרום לאקסל למשוך נתונים מתוך פריוריטי אבל יהיה יותר מסובך למשוך דו"חות קיימים מאשר לבנות את החיתוכים מחדש.

למה אתה צריך יכולת כזו?

אורן

בני
    משתתף
    אני מאוד אשמח לעשות את החיתוכים בעצמי

אני בונה דשבור תקציר מנהלים, ואני ארצה לגרום לאקסל למשוך את הנתונים בלחיצת כפתור.

תודה רבה

בני

Lior
    מנהל בפורום
    הי בני
    הפריוריטי יושב על SQL.
    תתחבר ל DB מתוך אקסל ותבנה את השאילתות שאתה רוצה.
    אם אתה רוצה פלט של דוח לאקסל – מבלי להכנס לפריוריטי. זה סיפור אחר. אמנם יש דוחות פשוטים אשר הם לא יותר משאילתה אחת ל DB. אבל הרבה דוחות אינם כאלו אלא יש בהפקה שלהם קצת עיבוד של נתוני ה DB
    אורן קפלן
    משתתף
    הי בני,
    מהנסיון שלי אם הדו"חות שלך מעבדים נתונים מה-DB כמו שליאור אומר אפשר עדיין לעשות את זה, על ידי בניית שאילתות מורכבות ששולפות מתוך ה-SQL או על ידי שליפת נתונים רלוונטיים לטבלאות באקסל ולעבד את הנתונים באקסל.
    קח בחשבון שאם אתה רוצה נתונים בלייב בלי להכנס לפריוריטי אתה צריך לשנות את ההרשאות לפחות של המשתמשים הרלוונטיים בבסיס הנתונים כך שיוכלו לגשת לנתונים גם עם המשתמש חלונות שלהם.
    אם לא אכפת לך לשלוף את הנתונים פעם ב ומדובר במספר גדול של טבלאות וחיתוכים לעדכון (לא משנה אם מדובר בשאילתא אחת או לא) אני ממליץ שהחיבור לבסיס הנתונים לא יתעדכן ברקע אלא רק בלחיצת הכפתור.

בהצלחה.

אורן

Priority Imp
    משתתף
    היי אורן וליאור.

האם יש עזרה בפריוריטי בנושא ODBC ?

גם אני נתקלתי בשאלה בנושא זה…. יותר נכון, בגיליון אקסל יש אפשרות ליבא DATA ממקומות מסוימים לתוך קובץ האקסל.

שם הכפתור באקסל הוא: From Other Sources

ויש אפשרות בחירה From Sql Server

(צירפתי צילום מסך של האקסל).

אשמח לדעת האם יש הסבר איך זה עובד בכלל…

תודה,
    דודי

טל אלבס
    משתתף
    זה די פשוט אתה כבר ממש שם.
    אחרי שאתה ב From SQL server
    יופיע לך מסך בו אתה צריך לכתוב את שם השרת.
    שם השרת שלך הוא:
    srver_name\ESHBEL_PRIORITY
    כאשר server_name כמובן הוא שם השרת שלך.

באישורי כניסה יהיה עליך לכתוב בשם משתמש TABULA ובסיסמא את הסיסמא שלך.

לאחר מכן תבחר את מסד הנתונים הרצוי (שם החברה שמשמשת כסביבת פרודקשן שלך) ומשם תוכל לבחור את הטבלאות הרצויות.

הייתי ממליץ לך להכין VIEW שמשלב נתונים מכמה טבלאות כבר במסד הנתונים ואז פשוט להשתמש בו (במקום לפתוח כמה חיבורי ODBC מול השרת)

בהצלחה!

אורן קפלן
    משתתף
    היי דודי,
    האמת היא שאני לא הייתי מכניס את שם המשתמש והססמא אלא משתמש בהרשאות רשת ודואג לתת למשתמשי רשת הרלוונטיים את ההרשאות הרצויות.

אם אתה צריך עוד עזרה רק תכתוב.

אורן

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.