Safety stock – תאריך המלצה

פורומים שימוש במערכת Safety stock – תאריך המלצה

אורח
    כשמכניסים כמות לשדה safety stock של פריט, כשיש ריצת תכנון רכש והכמות מלאי נמוכה מהכמות ב- safety stock, התאריך המומלץ לרכש שהתקבל הוא מיידי, למרות שאמור להיות ריצה + lead time (כי זה הרעיון של מלאי בטחון, שמספיק מרגע ירידה עד להגעת הזמנה).
    האומנם ככה? זכור לי שבעבר כן המליץ לפי זמן אספקה.
    הבעיה שהרכש לא יודע למתי באמת צריך את הפריט, שהרי לא באמת צריך למיידי, אלא לפי זמן אספקה.
    האם זהו באג ספציפי במערכת שלנו או שזה לא נכון או מה אפשר לעשות???
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • Replies
    123
    משתתף
    מלאי בטחון בפריוריטי הוא מלאי שנדרש להחזיק בכל רגע נתון במחסני d ללא קשר לדרישות דינאמיות.
    כלומר נניח ושמת 1000 יחידות מלאי בטחון המערכת תחשב כך שתמיד תשאר עם 1000 יחידות במלאי לאחר ההפחתות עבור פקעות או מכר ישיר.
    אלמוני
    אורח
    תודה!!

אז מה אפשר לעשות אם לא רואים דרישות קדימה (הן מעכשיו לעכשיו – שבועות בודדים), וה- safety stock משמש כ- order point (הרי אין פתרון אחר בפריוריטי לנקודת הזמנה כזכור לי ?!)
    ואני רוצה שברגע שיורדים מרמת המלאי המוגדרת יוצאת הזמנה, אבל שהתאריך שלה הוא לפי הזמן אספקה שלה ולא מיידי???? (תאריך הריצה+זמן אספקה). זאת כדי שהרכש יידע באמת למתי צריך אותה.
    (נקודת ההזמנה חושבה כך שמספיקה לצריכה צפויה בזמן האספקה)

YairM
    משתתף
    בפירוט הדרישה אתה מקבל את התאריך של היום בשדה ת.נדרש,אבל בהמשך יש לך שדה של ת.אספקה מתוכנן ,הערך בשדה זה מתקבל מהגדרות זמני האספקה שהגדרת במסך נתוני רכש למוצר.

לכן,כאשר הרכש יפתחו הזמנה לשורת הדרישה בשדה ת.אספקה בהזמנת הרכש תקבל את תאריך האספקה המתוכנן בדרישה ולא את התאריך שמופיע בשדה ת.נדרש.

לדוגמא אם קבעת זמן אספקה 10 ימים, והמערכת יצרה לך דרישה למלאי בטחון, בשדה ת.אספקה מתוכנן תקבל ערך של 10 ימים מיום יצירת הדרישה,וזה השדה שיועבר לשדה ת.אספקה בהזמנת הרכש.

אלמוני
    אורח
    תודה רבה!!!!! 🙂 🙂 🙂
    היה לי מוזר פתאום שלא מסתדר…
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.