› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › איפוס סיסמא
- This topic has 14 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 10 חודשים by yitzchok.
-
- דצמבר 2, 2008 בשעה 12:02 pm
אתה צריך להכנס ל SQL Server Managment studio. אם לא מותקן אצלך, תוריד את הגרסה החופשית מ:בחלון של ההתחברות בשדה Authentication תבחר ב Windows Authentication
אחרי ההתחברות בחלק השמאלי תנווט ל Security>Logins, קליק ימני על tabula, ובוחר את Properties.
נפתח לך חלון שיש בו שדות לסיסמא ואישור סיסמא. תמחק את מה שיש בשדות האלו.
אם הדגל Enforce Password Policy מסומן, תוריד אותו. ותלחץ OK לאישורתלחץ על ALT+N. תפתח לך לשונית עורך. הדבק את הטקסט הבא בתוך העורך:
update system.dbo.USERS set PASSWORD = " where T$USER = 1
לחץ F5 להרצההתחבר לפריוריטי ללא סיסמא.
- אפריל 23, 2013 בשעה 11:23 pm
- דצמבר 28, 2018 בשעה 2:49 pm
ואם אין משתמש tabula, בשרת
אני בוודאות על השרת, אפילו ביצעתי התקנת עמדה מהשרת.
בכניסה ל LOGIN אני מקבל שני משתמשים
BULTIN\users
SAכפי הנראה זאת מערכת ZOOM ?
למעשה מטרת הכניסה לשרת היא להעתיק כמה פרוצדורות לשרת הפריוריטי.
- דצמבר 28, 2018 בשעה 4:27 pm
האופציות שעולות בכניסה ל- Management Studio הן לא כל המשתמשים שיש במערכת הדטהבייס אלא רק אלה שהשתמשו בהם בתוכנה זו.אם אתה נכנס לפריוריטי כ tabula אז יש משתמש כזה
אם נכנסת בעבר ולא מצליח עכשיו אולי מישהו מחק את המשתמש כלוגין בדטהבייס אבל למה שהיו עושים זאת?בקיצור מהשאלה שלך לא פשוט להבין מה הבעיה אצלך. תן בבקשה יותר פרטים.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 30, 2018 בשעה 12:34 pm
המערכת שקראו לה פה ZOOM (למרות שעשו עליה פיתוחים) הוחלפה לפני יותר משנתיים על ידי פריוריטי 17(לא היה מיישם אז) . לא מזמן גילינו שכשעברו למערכת החדשה מספר פונקציות שהיו רצות הרצת לילה לא הועברו ולא נמצאות במערכת החדשה. מדובר על ממשקי קופות שמשום מה לא שמו לב לכך שאינן מעודכנות. (בעיקר מק"טים, מחירים ופרטי לקוחות).בכל אופן לקח גם זמן למצוא את השרת הזה (שרת וירטואלי שהמשיך לעבוד אבל איש לא ניגש אליו, לכן כשעברתי על השרתים פיסית לא מצאתי אותו ובגלל שכל המחשבים הועברו לפריוריטי החדש אז לא היה אפילו קיצור אליו).
למען האמת מצאתי אה השרת הזה ברשת ואף נכנסתי אליו לפני אבל בגלל שלא מצאתי בו משתמש בשם TABULA המשכתי לחפש, רק לאחר שמצאתי באחת החנויות שלנו מחשב ישן שעליו היתה התכונה חיפשתי לאן הוא ניגש (TABULA.INI) ואז כדי לוודא גם בצעתי התקנה נוספת של הזום וקיבלתי את התקנה מוצלחת רק בלי משתמש וסיסמה..בקיצור אני רוצה להיכנס למערכת ולראות את מבנה הטבלאות ולהעתיקן לפריוריטי החדש).
ניסיתי לבצע את עדכון הסיסמא כפי שהצגתם פה בפורום. אך בשלב של מציאת המשתמש TABULA לא מצאתי אותו. האם להמשיך בשלבים ולנסות? להקים אותו? או שבZOOM משתמש המנהל אינו TABULA?רבות השאלות מהמידע שאוכל לתת אבל כל קצה חוט יעזור…
- דצמבר 30, 2018 בשעה 4:00 pm
זאת אומרת שבשרת ההוא נכנסת לדטהבייס ועיינת ב logins כפי מה שמתואר מעלה ולמרות שאתה רואה משתמשים אחרים שהיו באותה מערכת, אין tabula?(אני שואל כדי לוודא שאתה מחפש המקום הנכון)
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 30, 2018 בשעה 11:32 pm
עם אני זוכר נכון פעם היו משתמשים בשם משתמש Manager. בדוק אם אין כזה.
עוד אפשרות: שלוף את הטבלה USERS (אולי T$$USERS בדטהבייס system) ותראה אם תוכל לאבחן את שם המשתמש של משתמש 1. אולי החליפו למשהו אחר…[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 31, 2018 בשעה 1:13 pm
1. למה לא לנסות להיכנס לפריוריטי עם אותו משתמש שנכנסת איתו ל-MSSQL?
אולי הוא מקבוצת tabula.2. מבנה טבלאות ניתן לראות גם ב-MSSQL.
3. תריץ שאילתא ב-MSSQL של המערכת הישנה:
SELECT * FROM [system].[dbo].[USERS]
WHERE T$USER = 14. יכול להיות שאתה לא רואה משתמש tabula כי השדה USERLOGIN הוא RCHAR והוא מציג לך אנגלית הפוכה, כלומר במקום tabula מופיע alubat.
לכן צריך לחפש משתמש alubat או להריץ משהו כזה:
SELECT *, system.dbo.tabula_hebconvert(USERLOGIN) AS USERLOGIN_NORM
FROM [system].[dbo].[USERS]
WHERE T$USER = 1- דצמבר 31, 2018 בשעה 1:28 pm
ניסית את האופציה השנייה שליאור כתב מעלה?update system.dbo.USERS set PASSWORD = '' where T$USER = 1
חוץ מזה, משתמש tabula נמצא בבסיס נתונים שנקרא master ויושב תחת System Databases.
- דצמבר 31, 2018 בשעה 3:55 pm
מיכאל הנקודה האחרונה שלך מתייחס למשתמש בדטהבייס מסוים
ההזדהות היא ע"י לוגין (תחת authentication) ובעיקרון לא חייבת להיות התאמה בין שם המשתמש לשם הלוגין אליו הוא מקושר (אם כי אצל משתמשי פריוריטי תתכן התאמה). הנקודה החשובה היא שיכול להיות שקיים משתמש אבל לא קשור לכל לוגין אם מחקו את הלוגין.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 31, 2018 בשעה 4:09 pm
בדקתי בשרת שלנו, ואני רואה שמשתמש tabula נמצא רק- master ואין אותו בבסיס הנתונים של חברות האמת/טסט שלנו.
אה, עכשיו מצאתי גם תחת Security-Logins.OK, אם הוא לא מוצא שם, צריך לנסות לעשות UPDATE לשדה בטבלה.
- דצמבר 31, 2018 בשעה 4:51 pm
לא בדיוקאם אין לוגין בשן הנכון לא יעזור לעדכן בטבלה, הוא לא יצליח להתחבר לפריוריטי
אפשר לתקן לוגין חסר ע"י שינוי שם משתמש מתוך הפריוריטי.אם לוגין של משתמש 1 חסר יש לחפש משתמש אחר שבקבוצה 1 ולאפס את הסיסמה שלו. ואז דרכו ניתן לתקן את טבולה. אחרת יש לסדר את הלוגין באופן ידני ועדיף שלא.
עד כמה שאני זוכר משתמשי פריוריטי אמורים להיות קיימים כמשתמשים בכל הדטהבייסים של פריוריטי (קשורים ללוגין תואם) אבל יתכן שזה יעבוד גם אם לא, כל עוד יש לוגין.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.