בניית מחירון חדש על בסיס מחירון קיים

פורומים שימוש במערכת בניית מחירון חדש על בסיס מחירון קיים

משתתף
    היי
    אני מנסה לבנות מחירון חדש כל בסיס קיים בעזרת משטח עבודה .
    ניסיתי דרך הרצת הכנת משטח עבודה שם ציינתי את המחירון הישן . לאחר מכן נכנסתי למשטח עבודה ושינתי מחירים לכמה מוצרים . ואז הקמתי את המחירון החדש במסך מחירונים >הרצתי את תוכנית בניית מחירון חדש ואז עלה לי חלון לא קיים מוצר עם מחיר במשטח
    איפה טעיתי ?
    תודה לכל העונים
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • Replies
    את יכולה בבקשה לרשום בדיוק איזה משטח עבודה הרצת?

העתיקי את כל המסלול לפורום. את זה עושים כאשר עומדים על שם התוכנית בתפריט, קליק על לחצן ימני, בחירת "העתק מסלול", ולבסוף הדבקה לפורום עם CTRL+V

סוניה
    משתתף
    היי אלון
    הסתדרתי עם זה לפי המסלול הבא :
    שווק ומכירות > מחירים והנחות > מחירונים > מחירון ידני > הכנת משטח עבודה
    לאחר מכן נכנסתי למשטח עבודה שווק ומכירות > מחירים והנחות > מחירונים > מחירון ידני > משטח עבודה שיניתי את המחירים לפי הצורך ואז נכנסתי לבניית מחירון חדש שווק ומכירות > מחירים והנחות > מחירונים > מחירון ידני > בניית מחירון חדש לאחר מכן נכנסתי למחירונים וראיתי שהפריטים התווספו יחד עם המחירים . שמתי לב שהמערכת נתנה רק מחיר והעמודה של מחיר כולל מע"מ ריקה האם זה אמור להיות כך ? או שטעיתי גם פה .
    שאלה נוספת :
    ברגע שאני מפיקה תעודת משלוח המקושרת להזמנה במסך בן של הפירוט מתעדכנות אוטומטית כל שורות הפירוט .
    אני יודעת למשל אם אני עושה הצעת מחיר ומסמנת הצעה כוללת ועל סמך הצעה זו אני עושה הזמנה אז שורות הפירוט מתעדכנות אוטומטית במסך הבן. אבל לתעודת משלוח שהפקתי היא היתה מקושרת להזמנה בלי שום הצעה ? אז איך שורות הפירוט התעדכנו אוטומטית.
    בנוסף איך אני יכולה להפיק תעודת משלוח שלאחר קישור ההזמנה שורות תעודת המשלוח לא יתעדכנו אוטומטית.
    תודה
    עפר שקד
    משתתף
    הי סוניה

אני שמח שהסתדרת, זו הדרך הנכונה – לנסות וללמוד.
    בנוגע לשאלותייך:
    א' – עמודת מחיר כולל מע"מ מיועדת למצב בו את מעוניינת להציג מחיורן לקוח כולל מע"מ ושהמערכת תחשב את מחיר הנטו.
    ב' – בקישור תעודת משלוח להזמנה יפורטו כל שורות ההזמנה שיש בהן יתרה לאספקה. לאחר רישום הכמויות היוצאות בפועל ובמהלך סגירת תעודת המשלוח לסטטוס סופית: כל שורותתעודת המשלוח שכמותן אפס יימחקו אוטמטית.
    ג' אם את רוצה תעודתמשלוח ללא פרוט שורות אוטומטי – אל תקשרי את התעודה להזמנה.

היי עופר וסוניה,

הערה בקשר לסעיף ג':
    בעת קישור הזמנת הלקוח אל תעודת המשלוח, תמיד יהיה פירוט של השורות הפתוחות, כלומר שורות אשר יתרת האספקה גדול מאפס. זה תמיד חייב לפעול כך על-מנת שיוזם התעודת משלוח יידע בדיוק מה נשאר לספק. זה לא נעים לעמוד מול לקוח זועם המתלונן שלא קיבל את כל פריטי הזמנותיו כי "שכחו" מהם. אם ישנם מוצרים שעדיין לא ניתן לספקם, אין כל בעיה למחוק אותם מהפירוט. תמיד עדיף לקבל פירוט של הכל ולמחוק מה שלא צריך מאשר לנסות לזכור את כל הפריטים מההזמנה.

זה נכון מה שעופר כתב, שעל-מנת לא לקבל את הפירוט האוטומטי, פשוט לא לקשר בלשונית "אסמכתאות" את ההזמנה למשלוח, אבל…. יש כאן בעיה והיא שאם יפורטו באופן ידני הפריטים לאספקה (בחירת מק"ט, כמות ומחיר), ולא יבוצע קישור ברמת השורה בשדות הזמנה ו-שורה, אזי סטטוס הזמנת הלקוח עבור אותו פריט עדיין ישאר פעיל למרות שסופקה כל היתרה הנחוצה. במילים אחרות, למרות שהפריט סופק בפועל, המערכת עדיין תציג את ההזמנה כ-"פתוחה", ובטעות יתכן שיבוצע אספקה כפולה ללקוח – מצב שממש לא נעים בחברה תפעולית (אני שומע את הבוסים זועמים :angry: .

סוניה, את הזכרת את הדגל 'הצעה כוללת' המופיע במסך 'הצעת מחיר ללקוח', ואני מניח ששאלת את עצמך מדוע מופיע במסך אחד ובאחר אינו מופיע. אחת הסיבות העיקריות שדגל זה נחוץ בהצעת מחיר היא שלפעמים בהצעה מפרטים מספר שורות של אותו פריט עם מחירים שונים עבור כמויות שונות. לדוגמא: מחיר של צלחת אוכל אחת הוא 15 שקל ליחידה, אך מחיר עבור הזמנה של 10 צלחות ומעלה הינו 12 שקל ליחידה. במקרה כזה, לא תמיד רוצים ששתי השורות יופיעו אוטומטית בהזמנת לקוח, אלא רוצים להזין שורה ידנית. או שהלקוח מבקש לקבל הצעת מחיר של מספר מוצרים ולבסוף מבצע הזמנה רק עבור פריטים בודדים ביותר. לכן הפעלת הדגל נתון לשליטתו של איש המכירות אם רצונו בכך. אבל במקרה של המשלוח ללקוח, ברור שלא מומלץ לתת שיקול דעת רחב למדי על פירוט ההזמנה מהסיבות שציינתי בהתחלה.

אלון.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.