› פורומים › שימוש במערכת › הגדרת "מלאי עודף" בפריטי BULK
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים by
אורי כרמי.
- אוגוסט 16, 2017 בשעה 8:59 pm
שלום לכולם,הMRP שלי רץ לפי עצמי המוצר. ישנם המון פריטים שמוגדרים BULK.
דרישות הרכש יוצאות בדיוק על הכמות הנדרשת.הייתי רוצה שדרישות הרכש יהיו כ-10 אחוז יותר מהכמות הנדרשת.
אינני מעוניין להגדיר פחת למוצרים שבםה משתמשים בהם שכן קיזוז יצור לי בעיות.איך ניתן לבצע הגדרה כזו?
תודה
אורי
- Replies
-
- אוגוסט 17, 2017 בשעה 6:24 pm
אין דרך אוטומאטית להוסיף כמויות על הכמות שהמערכת חישבה לפי הצרכים שהוגדרו לה.לכן,אם אתה רוצה לרכוש כמות מעבר לכמות הנדרשת כתוצאה מפחת ברצפת היצור,הדרך הנכונה היא להגדיר את אחוז הפחת למוצרים,(למה אתה חושב שיהיו לך בעיות בקיזוזים?).
אם אתה רוצה מלאי נוסף כמקדם ביטחון תוכל להגדיר מלאי בטחון לפריט או להגדיר מלאי מזערי ברצפה .
- אוגוסט 18, 2017 בשעה 10:34 am
היי
תודה על התגובה.אינני מעוניין להוסיף פחת למוצר..
אני מייצרים כרטיסים אלקטרוניים. את הרכיבי םהקטנים מנפק כBULK לריצפת הייצור
אני מעוניין להוסיף להמלצות הרכש כ5-10 אחוז על הדרישה אמיתיתז"א רק אם יוצאת דרישה רכש לפריט שהיא תצא בכמות של 5-10 אחוז יותר ממה שבאמת נדרש.
פחת למוצר האב יצור לי קיזוז של הפחת וזה לא משהו שאני מעוניין לקחתמה דעתכם?
תודה
אורי- אוגוסט 18, 2017 בשעה 11:22 am
אין משהו מובנה סטנדרטי שיענה על צורך כזה,אפשר לנסות לבצע בעזרת מחולל נתונים בדרישת הרכש,בתנאי שאתה מבצע שינוי כלשהו בשורה,או בהזמנת הרכש גם בתנאי שמבצעים שינוי כלשהו בשורה.איך תתמודד עם כמויות מינימום להזמנה,ברכיבים אלקטרוניים מסוג SMT שמגיעים בגלילים של 5K,4K,3K,בהתאם לסוג הרכיב.
אם לדוגמא המערכת חישבה שנדרש נגד מסוים בכמות של 4,970 יח',אם תוסיף 10% ,זה יהיה יותר מכמות מינימום בגליל שזה 5K.
ובמקרה הפוך שבו מוגדר כבר לפריט כמות מינימום להזמנה ומדרגות הזמנה,והמערכת חישבה שנדרש טרנזיסטור בכמות של 2,300 יח',אבל הדרישה יצאה על 3K, בגלל כמות המינימום,אם תוסיף 10%,גם תעבור את כמות המינימום ולא תהיה במדרגת הזמנה נכונה,וגם תזמין עודף על עודף…
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.