הוספת טריגר לעמודת סטטוס במסך "הזמנות רכש"

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הוספת טריגר לעמודת סטטוס במסך "הזמנות רכש"

אני הוספתי במסך פירוט הזמנת רכש עמודה נוספת אשר מציינת האם הפריט מאושר למכירה על ידי הספק .
    כרגע מה שאני צריך לעשות זה שבשלב שינסו להעביר את הסטטוס של הזמנת הרכש למאושרת תוצג הודעת שגיאה שלא ניתן להעביר לסטטוס זה מכיוון שאחת משורות ההזמנה אינה מאושרת לאספקה ע"י אותו ספק.
    כיצד אני מבצע זאת?
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    קודם כל אני מקווה שמקורו של הדגל שלך הוא ממוקם כמו שצריך דהיינו אם אישור הספק הוא כללית לגבי הפריט, הדגל נמצא בטבלת פריטים ורק מוצג בפירוט הזמנה לנוחות. וכו'. לא נכנס לזה פה.

אנחנו פותרים את הבעיה עליה אתה שואל כך:
    מוסיפים למסך האב עמודה חדשה (דגל), לקריאה בלבד.
    לעמודת הסטטוס מוסיפים הפעלת PRE-FIELD שמבצעת את השאילתא הנדרשת ושמה או לא שמה Y בשדה החדש הנ"ל.
    אז אפשר להגביל את מעבר הסטטוס ב-BPM כך שלא יוצג בכלל הסטטוס הבא
    אחרת אפשר להגדיר חוק עסקי שיחסום את השינוי (ביציאה מהשורה) לפי תנאים רלוונטיים. אך כל עוד שאתה מוגבל ל-3 תנאים (יש שיפור ב-13.5? לא בדקתי עדיין) יכול להיות שלא תספיק.
    לחילופין אפשר בקוד. אם משתמשים במשתנה אזי חשוב לאפס אותו ב-POST-UPDATE או POST-INSERT אחרת החסימה עלולה לקפוץ כשלא רצוי.
    אם משתמשים ב-BPM/חוק עסקי אז כמה שזכור לי העמודה לא יכולה להיות מוסתרת במחולל עמודות אבל בעיצוב אפשר להסתיר.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    היי יצחק,
    האמת שעד שעניתי לי כבר פתרתי את הבעיה,
    מה שאני עשיתי זה להוסיף בפירוט ההזמנה שדה אינפורמטיבי אשר מציין האם המק"ט מאושר מול הספק.
    לאחר מכן הוספתי לשדה סטטוס טריגר CHECK -FIELD
    אשר עפ"י קוד בודק האם יש לפחות שורה אחת שאינה מאושרת ואם כן אז הוא מגביל את העברת הסטטוס של ההזמנה אלא רק לססטוס מסויים.
    עכשיו שאני חושב על זה הפתרון שלך הוא הרבה יותר טוב מכיוון שאפשר להפעיל חוק עסקי על השדה הבוליאני .
    תודה על העזרה
    yitzchok
    משתתף
    IL
    האמת הוא שכל פתרון שלא בודק ב-PRE-INSERT או PRE-UPDATE הוא חלש (כי משתמש שרוצה לרמות יכול ע"י עדכונים ב-2 מסכים – מבין איך?)
    הפתרון ב-check-field גם בסדר גמור. רק חשבתי על הפתרון שלי כי היינו מחוייבים להשתמש בגישה זו במקרים מסויימים. באמת זה טוב כשהתנאים למעבר סטטוס מורכבים יותר, אז אפשר ליישם חלק ב-BPM או חוק עסקי. במקרה הפשוט, המקום הכי נכון זה בהפעלות הנ"ל.
    יש לי שאלה מכיוון שאני חושב שהפתרון שאני בניתי הוא לא אלגנטי ואולי אפילו לא מקצועי .
    הקוד שנתתי מצורף בקובץ , במידה שאחת משורות ההזמנה אינה מאושרת מול הספק אז הקוד מגביל את ההעברה של הסטטוס אך ורק לסטטוס "טיוטא" או "לאישור רגולצ".
    השאלה שלי היא כזו :
    איך אני לשפר את זה כך שאם מישהו בטעות ישנה את השם של הסטטוס "לאישור רגולצ" אז זה לא ידפוק את התנאי? [file name=CHECK_FIELD.txt size=381]https://www.priority-forums.com/he/images/fbfiles/files/CHECK_FIELD.txt[/file]
    yitzchok
    משתתף
    IL
    זה בדיוק הסיבה לבנות על ה-BPM
    במקום שם הסטטוס היית יכול לרשום מפתח (מספר) אבל מי יודע מה יהיה בעתיד?
    בחוק עסקי יש את אותו בעיה כי הבדיקות הם טקסטיות מול שמות הסטטוסים
    רק ב-BPM זה קל כי שם תחסום מעבר סטטוס ולא משנה מה יעשו עם השם זה עדיין אותו סטטוס ויצטרכו לשנות את החוק (תנאי מעבר) כדי לבטל אותו.
    החסרון הוא שאז זה לא מציע את הסטטוס אפילו, ולא תוכל להסביר למה בכלל.
    מה שכן אפשר להקפיץ הודעת אזהרה ביציאה ממסך הבן )POST-FORM) שיתריע שיש פריטים שלא יאפשרו וכו'
    הבעיה היא אפילו יותר חמורה במקרה שלנו מכיוון שאנו עובדים עם כמה חברות במערכת…
    yitzchok
    משתתף
    IL
    גם אנחנו
    לכן פתרון המפתח בעייתי
    אני לא חושב שיש פתרון לגמרי סגור
    אל תתן ליותר מדי אנשים גישה ל-BPM ואז לא תופתע בשינוי שם סטטוס…
    לא רוצה לרדת עוד יותר לפרטים, אני מקווה שיש פה חומר למחשבה ורעיונות.
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.