הוספת מסך

משתתף
    שלום וברכה ,
    כאשר אני נכנס למסך “כרטיס פריט” ועומד על מסך בן “מוצרי בן”
    נפתח לי מסך נכד עם מסך אחת בשם “זמינות”.

ברצוני שיופיע מסך נוספ של “מוצרי בן” במסך נכד כדי שאוכל לראות ישר את הבן של הבן.

אודה לעזרתכם ,
    אסף.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אני בספק אם אפשר או לפחות כדאי להוסיף את המסך כבן של עצמו; אם היית מצליח אני די בטוח שלא תצליח לנתק אותו שוב אם תצטרך וזה לא יהיה מצב טוב. אפשר במקום זה להקים מסך בן פרטי להציג את הבנים של הבן. הוא יהיה חייב להיות לקריאה בלבד אבל אולי זה לא יפריע לך. וזה אם אתה יודע איך לבנות את המסך.

יכול להיות שרצוי להסתפק בזום אף על פי שלא נח.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    NoamN
    משתתף
    none
    צריך לבנות מסך שיהיה מבוסס על טבלת PARTARC כאשר בשדה QN יופיע Q (שאילתא בלבד – לא ניתן להוסיף או לגרוע נתונים). הדבר הכי חשוב – לשדה שמכיל את PARTARC.PART צריך להיות מוסתר ועם ביטוי PART.$$: – שיהיה שווה לשדה פריט במסך האב שלו (שהוא מסך בן בעצמו).
    Asaf Zohar
    משתתף
    שלום וברכה,

טרם יצא לי לפתח בתחום הפריוריטי ,

א.)היכן אוכל ללמוד (בשביל התחלה) כיצד מפתחים/בונים מסך? ולאחר מכן איך יוצרים קישור למסך נכד שציינתי?

ב.)מדוע צריך לבנות מסך חדש כאשר מסך בשם "מוצרי בן" קיים כבר? הרי כל תכליתי היא לראות ישר במסך נכד "מוצרי בן" של פריט מורכב במקום ללחוץ F6.

לדוגמא : שמפו נקה 7 מורכב מאריזה , תווית , מיכל , פקק , ופורמולה והפורמולה מורכבת מהרבה חומרים – כאשר אני עומד על השורה של הפורמולה במסך "מוצרי בן"  ברצוני שיוצג במסך נכד אותם הרכיבים שמהם מורכבת הפורמולה ואז כל החומרים יהיו לנגד עיניי.

בתודה ,

אסף.

NoamN
    משתתף
    none
    אני גורס שכדי לדעת איך לתכנת מסכים, צריך קודם לדעת איך לבנות דו"חות. איך לומדים? הולכים לקורס תכנות בפריוריטי (יש כאלה) או לוקחים מורה פרטי.

ועכשיו הרבה פילוסופיה…….

לגבי עצי מוצר: זה נושא מאד מורכב כי יש כאן מבנה היררכי, או כפי שקוראים לו בתכנות, רקורסיבי. פריט הוא בן של פריט שהוא בעצמו בן של פריט שהוא יכול להיות בן של פריט. מסך לא יכול להציג את המבנה הרקורסיבי הזה והוא מוגבל להצגת רמה אחת של בנים. אתה רוצה מסך נוסף שיציג רמה נוספת של בנים – אבל יכול להיות עצי מוצר עם עומק יותר גדול ולא מומלץ להגדיר מסך אחרי מסך אחרי מסך כדי להציג את כל הרמות. מעבר לכך, לא ניתן לדעת מראש כמה רמות יש בעץ מוצר נתון. כדי לטפל בבעיה הזו, יש בפריוריטי תכנית חיצונית בשם SONRAW אשר "מפוצצת" עץ מוצר עד לבורג האחרון (כפי שאומרים). זה משהו שלא ניתן לעשות במסך.

ומדוע להשתמש במסך פרטי ולא במסך שכבר קיים? מפני שאדריכלי פריוריטי מזהירים בפירוש לא להשתמש במסכים קיימים כי למסכים יכולים להיות השפעות או תופעות לוואי שאינך מכיר (ובמיוחד אם אתה שואל איך לבנות מסך). אני מאמין שאפשר לבנות מסך פרטי במצב שליפה בלבד שחושף חלק מהנתונים האפשריים, בעוד עמיתי יצחק אף נזהר מזה. מסך הוא יותר מהשדות שמרכיבים אותו ונראים: יש תכניות קטנות שמופעלות כאשר אירועים שונים קורים, כאשר ההפעלות הללו יכולות לשבש נתונים.

דוגמא מדוע לא להשתמש במסך בן סטנדרטי במקום שאינו מוגדר לו: מסכים לעיתים "מניחים" שיש שדות מסוימים במסך האב, ואם תוסיף מסך בן כזה למסך פרטי שלך שחסר את השדות הללו, תקבל הודעות שגיאה ולא יהיה ניתן לבנות את המסך. חוויתי זאת על בשרי בעת שימוש במסך הבן "משימות לתעודה" במסכים פרטיים שלי.

Asaf Zohar
    משתתף
    תודה רבה על ההסבר המפורט .

האם יהיה ניתן להכווין כאן כיצד בונים מסך ואמשיך לבצע ניסוי וטעייה המגרש המשחקים?

NoamN
    משתתף
    none
    מסך הוא כלל מערכתי.

לכאורה יש הסבר בפרק 3 של ה-SDK. כל רוב מה שכתוב ב-SDK, ניתן להבין מה כתוב שם רק לאחר שאתה מבין את הנושא. אני חוזר על מה שכתבתי קודם: הולכים לקורס תכנות בפריוריטי (יש כאלה) או לוקחים מורה פרטי.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.