הוספת עמודות למחולל דוחות מכירות

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הוספת עמודות למחולל דוחות מכירות

משתתף
    שלום,

אני רוצה להוסיף למחולל הנ"ל מספר עמודות ממסך הבן של משלוחים ללקוח וחשבוניות מס "כתובת למשלוח".

לפיכך הוספתי מספר עמודות למחולל דוחות מכירות כדלהלן:

עמודת טבלה STATE משם טבלה SHIPTO מזהה 6
    עמודת טבלה ADDRESS משם טבלה SHIPTO מזהה 6
    עמודת טבלה PHONENUM משם טבלה SHIPTO מזהה 6
    עמודת טבלה CUSTDES משם טבלה SHIPTO מזהה 6

בנוסף הוספתי:

עמודת טבלה DOC משם טבלה DOCUMENTS מזהה 0 עם עמודת חיתוך IV מטבלת חיתוך SHIPTO מזהה 6

כשאני מנסה להפיק דו"ח עם העמודות האלה המחולל נתקע.
    מה עשיתי לא נכון ומה אני צריך לעשות אחרת כדי שהדברים יעבדו?

תודה רבה מראש לעונים.

כפיר

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    צריך לבצע לפחות דבר אחד נוסף: להגדיר ש-SHIPTO.TYPE יהיה D, בהנחה שמדובר בתעודות משלוח ללקוח.
    כפיר לוי
    משתתף
    היי נעם,

תודה על תגובתך.

אשמח אם תוכל לפרט יותר, אני מאוד מתחיל בקטע של הפיתוח ולא מכיר את המושגים באופן מלא.

אשמח אם תוכל לתאר את הפעולות שעליי לבצע בדרך מפורטת ומדוע בעצם אני צריך לבצע אותם.

תודה רבה על העזרה.

אלמוני
    אורח
    אישית, לא הייתי נוגע במחולל הדו"חות הזה, מפני שהוא מנסה להיות כללי ולתת מענה לכל דורש. אני מעדיף לכתוב דו"חות ממוקדים לפי צרכי המשתמשים. המחולל למשתמש די מוגבל בכל מקרה ואינו יכול להציג נתונים רבים, למשל הזמנות שעברו לסטטוס כלשהו בתאריך כלשהו.

לגבי טבלת SHIPTO: זו טבלה יחסית כללית אשר מכילה נתונים הקשורים לטבלאות שונות – הזמנות לקוח, הזמנות רכש, תעודות משלוח, חשבוניות ועוד. לכן המפתח הראשי של הטבלה מורכב משני שדות: IV, שמכיל את המספר הפנימי של התעודה עצמה, ו-TYPE, אשר מכיל את סוג התעודה.

לכן מאד ייתכן שיהיו כמה רשומות עם IV = 1000, אך פעם אחת, TYPE יהיה O (לכן מדובר בהזמנת לקוח מספר 1000), פעם אחת, TYPE יהיה P (לכן מדובר בהזמנת רכש מספר 1000), פעם D (תעודת משלוח מספר 1000) ופעם I (חשבונית מספר 1000). כל דו"ח שרוצה להשתמש ב-SHIPTO חייב לתת ערכים לשני השדות הללו אחרת הדו"ח יציג ריבוי נתונים (שורה לכל סוג).

לא מומלץ למי שמתחיל בפיתוח לגעת במחוללים הללו אלא להתחיל בדו"חות פשוטים ולהגביר את המורכבות באיטיות.

כפיר לוי
    משתתף
    היי נעם,

תודה על תגובתך.

להוסיף את העמודות למחולל הייתה נראית לי הדרך הכי קלה כי שיערתי שכל הנתונים שאני צריך כבר נמצאים שם ונשאר לי רק להוסיף מספר עמודות שחסרות לי.

יכול להיות שהדרך שחשבתי לנקוט בה היא לא נכונה.

אנסח את השאלה שלי מחדש.

אני מפיק תעודות משלוח עם קוד משלוח מסוים, ברצוני להפיק דו"ח לחברת השילוח (שעבורה מיועד קוד זה) שיתן לי מטבלת SHIPTO את השם, הכתובת, העיר והטלפון של כל תעודה ותעודה שהוצאתי.

מהי הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

אלמוני
    אורח
    לעניות דעתי, אפשר לכתוב דו"ח פרוט אשר ישתמש בנתונים מטבלאות DOCUMENTS ו-SHIPTO. לשתי הטבלאות יש שדה TYPE שערכו צריך להיות D, במקרה הזה. אינני בטוח מה הכוונה ב"קוד משלוח", אך כנראה צריך להוסיף גם חיבור לטבלה שמכילה את הקודים הללו.

כדי להוסיף פריטים לדו"ח, יש להוסיף את הטבלאות TRANSORDER ו-PART.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.