הוספת פורמט נוסף

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הוספת פורמט נוסף

• This topic has 14 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by אלמוני.
    משתתף
    היי חברים, אשמח לחידוד בעת יצירת פרוצדורות.

קיימת פרוצדורה בשם – הזמנות פתוחות – לקוחות.
    פרוצדורה זו מפיקה דוח של כל ההזמנות הפתוחות לפי לקוח (ניתן לסנן – זה פחות קריטי כרגע.. )

אני רוצה לבנות פורמט נוסף לדוח זה (כרגע יש רק תצורה בסיסית, הייתי מעוניינת בתצורה נוספת )
    כמובן שהוספתי דוח נוסף לפרוצדורה שאני יוכל להריץ את הדוח החדש בתצורה החדשה שאני בונה.

לפני השינוי הפרוצדורה היתה בנויה מהשלבים האלו :
    1. SQLI
    2.INPUT
    3.REPORT

אחרי השינוי הוספתי דוח והפרוצדורה היתה מורכבת מהשלבים האלו :
    1. SQLI
    2.INPUT
    3.REPORT
    4.REPORT_2 (סתם שם שנתתי )

הוספתי את השלב האחרון לתצורה שאני רוצה, ובכל פעם שאני מנסה להפיק תצורה זו בעצם אני מפיקה דוח ומיד אחכ מופק לי הדוח השני (כלומר 2 הדוחות עובדים )
    אני מבינה שאני צריכה כאן לדלג על שלב (GOTO או משהו כזה ) אבל לא יודעת איפה לשים,
    חייבת להדגיש שאין לי כאן HTMLVALUE/

תודה לכל העונים, במידה ומשהו לא מובן אשמח להוסיף הסבר.

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    יש שתי גישות שונות שיכולות לענות על הבקשה שלך.
    אם שתי התצורות די דומות (נניח תצורה אחת של הדו"ח מציגה את כל השדות שהוגדרו, בעוד התצורה השניה מסתירה כמה שדות), רק צריך דו"ח אחד. היווצרות התצורות נעשית ע"י לחיצה ימנית על האופציה בתפריט, בחירת "עיצוב דו'ח", לבצע לחיצה ימנית על התצורה הקיימת ולבחור "לשכפל דו'ח". אחר כך בוחרים את ההעתק ומסתירים שדות. בעת הפעלת התכנית יופיע חלון בו ניתן לבחור את התצורה.

אפשרות שניה: אחרי שלב INPUT (לא ברור מה יש בתוכו, בדרך כלל INPUT היה מקדים את SQLI ובעצם אין צורך בו בכלל) מכניסים שלב CHOOSE. במסך הבן את צריכה לרשום פרמטרים כמו C0, C1, C2 וכו', כאשר ערכו של C1 יהיה מספר השלב בו מופיע דו"ח אחד וערכו של C2 יהיה ערכו של מספר השלב שמפעיל את הדו"ח השני. C0 מכיל את הבחירה. אחרי CHOOSE צריך להופיע שלב GOTO עם פרטמטר C0, שגורם לקפיצה לדו"ח המבוקש.

הנה דוגמא של מבנה פרוצדורה:

שלב 10 - SQLI
    שלב 20 - CHOOSE
    שלב 30 - GOTO (לפי הבחירה של שלב 20)
    שלב 40 - דו"ח ראשון
    שלב 50 - GOTO (פרמטר יחיד עם ערך 20)
    שלב 60 - דו"ח שני
    שלב 70 - GOTO (כמו שלב 50)

שיר
    משתתף
    היי נועם, תודה רבה.
    יש לך דוגמא לדוח כזה שאוכל לראות את ההתנהגות ואבצע גם אצלי ?

תודה

אלמוני
    אורח
    תסתכלי על פרוצדורה ABCRAW. יש שם CHOOSE, GOTO והפעלות שונות בהתאם לערך שנבחר.
    שיר
    משתתף
    היי נועם, שוב תודה.
    אבל לא התכוונתי לזה,

הדוח הזה נמצא בשימוש עבור משתמשים רבים , ומשתמש אחד ביקש ממנו לעשות כמה שינוייים בדוח..
    הדוח מוצג כתצוגת HTML, יש דוחות שניתן להוסיף להם תצורה בשלב פתיחת תצוגת הHTML

מצרפת תמונה לדוח שהתכוונתי…
    תודה רבה ! [file name=docx-20171018.docx size=21514]https://www.priority-forums.com/he/images/fbfiles/files/docx-20171018.docx[/file]

yitzchok
    משתתף
    IL
    נראה כאילו הדיון הפסיק באמצע

צילום המסך לא אומר לנו הרבה

התשובה של נעם כיסה את האופציות.
    אולי נבין יותר טוב אם תפרטי איזה סוגי שינויים המשתמש ביקש.

אלא אם כבר הסתדרת

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    לפי מה שכתבת כאן (ואני מתנצל שלא ראיתי את התשובה שלך), את צריכה ליצור תצורה חדשה למסמך HTML. כדי לעשות זאת, נכנסים למסך הבן "תצורות הדפסה" של מסך הפרוצדורות ורושמים שם לתצורה החדשה. במסך הבן של התצורה רושמים את השלבים (דו"חות) אשר מרכיבים את התצורה הזו.

תצטרכי להוסיף לרשימת הדו"חות שמרכיבים את הפרוצדורה דו"ח חדש משלך. לדוגמא, בפרוצדורה WWWSHOWORDER יש דו"ח בשם WWWORD_2R. נניח שהתצורה החדשה דורשת שינוי בחלק הזה. קודם מעתיקים את הדו"ח לדו"ח חדש (נניח TEST_WWWORD_2R), מוסיפים את הדו"ח החדש לפרוצדורה (נניח בשלב 34) ורושמים לדו"ח את אותם הפרמטרים שיש לשלב 35. לאחר מכן את מבצעת את השינויים בנדרשים בדו"ח הפרטי. בסוף, את נכנסת לתצורה החדשה, רושמת את כל השלבים שאת צריכה, תוך כדי שימוש בשלב 34 במקום 35.

צריך לוודא גם בהרשאות שלמשתמש יש הרשאה לתצורה החדשה. מהנסיון שלי, לרוב משתמשים אינם מקבלים הרשאה אוטומטית לתצורה חדשה. מעצבן.

yitzchok
    משתתף
    IL
    בצילום מסך רואים שהאופציות של הדפסה לקובץ ולאקסל קיימים וזה אופייני לדו"ח (טבלה אחת) גם מתוך פרוצדורה, ולא למסמך/תעודה כמו כל פרוצדורות ה-WWWSHOW

אני לא יכול כרגע לבדוק מול פרוצדורה פרטית מסוג זה אבל מקבל רושם שדווקא אם מוסיפים דו"ח חדש לפרוצדורה פרטית ורוצים לעצב דווקא את הדו"ח החדש בכלי עיצוב אז אפשר לעשות זאת על בסיס התצורה המקורית אותה מרחיבים כי הרי הדו"ח השני מעוצב בנפרד מהדו"ח הראשון. מסלול הקוד כפי שהצעת יתן לבחור איזה דו"ח יוצא.

אני חושב שאנחנו מששים קצת בחושך כי אנחנו לא מבינים טוב את המקרה ואת השינויים הנדרשים (לפחות אני לא) וכדאי שנשמע תשובות לשאלות שלי. הרי אם השינויים ייעשו ע"י הוספת דו"ח נוסף למה צריכים להתעסק עם העיציב (אפשר לבנות את הדו"ח השני לפי הדרישה) ואם ניתן לקבל את השינויים ע"י עיצוב הדו"ח המקורי הסטנדרטי למה צריכים בכלל שינויים לפרוצדורה

אא"כ מדובר בשילוב בין השניים – יתכן מצב בו אפשר לענות על דרישה ע"י הפקת הדו"ח המקורי (כולל שינויים קלים) דרך פרוצדורה פרטית כך שכשמפעילים את אותו הדו"ח מהפרוצדורה הפרטית התוספות יופיעו.

בבקשה alunh תתני קצת יותר פרטים כי ממה שאני ראיתי בצילום המסך זה לבד לא קידם אותנו

שיר
    משתתף
    היי נועם, תודה רבה על המענה, זה בדיוק מה שרציתי…
    עשיתי כבר את מה שרשמת , והבעיה שנוצרה לי שבעת הפקת הדוח הראשון נםתח גם הדוח השני,
    לדוגמא הזנתי 2 דוחות : 34 , 35 .

לתצורה א – הזנתי את דוח 34
    לתצורה ב – הזנתי את דוח 35

כשאני מריצה את הפרוצדורה רצים לי 2 הדוחות…

אשמח לעזרה בנושא זה.

תודה רבה

yitzchok
    משתתף
    IL
    לפרוצדורה יש שלב HTMLCURSOR או לא?
    שיר
    משתתף
    לא, אין שלב HTML CURSOR
    יש לי שלב של INPUT ושלב של SQLI
    אלמוני
    אורח
    את צריכה שלבים של CHOOSE ו-GOTO כפי שכתבתי בהתחלה
    שיר
    משתתף
    היי נועם, לפי מה שאני יודעת ברגע שאתה מוסיף שלב של CHOOSE אז נפתח חלונית של בחירה, שם אתה בוחר את הדוח, אני לא רוצה שתיפתח לי חלונית כזו, אני רוצה שהבחירה תיעשה נטו בפורמט של דוח HTML, שהמשתמש פשוט יבחר את הפורמט ,,

נראה לי יצא סלט מכל מה שביקשתי..
    אני מחדדת שוב, ישנם פורמטים של הדפסות רגילות שנפתח חלונית וניתן כל דוח להדפיס, לשלוח בדואר, פקס, או להציג.

סוג נוסך של דוחות נפתחים ישירות כמו הקוסץ שצירפתי ע"י HTML , וניתן לבחור בדוחות אלו בצד ימין את הפורמט.
    ברגע שהוספתי פורמט נוסף, והרצתי את הדוח, נפתח לי חלונית בחירת הפרמטירם (לדוגמא מספר הזמנה )
    ואחרי שהפקתי את הדוח נפתחה לי חלונית נוספת של פרמטרים עבור הדוח השני שהוספתי..

שאלתי היא – איך להזין שיהיה אפשרות לבחור פורמטים שונים אך בלי להוסיף חלונית נוספת שתבחר את הפרמטר.

מוזמנת לחדד במידה ויש שאלות נוספות

תודה לכל העוזרים

yitzchok
    משתתף
    IL
    הוספת תצורת הדפסה?
    את רואה את הבחירה איפה שציינת?
    אם כן יכול להיות שתוכלי להגיב לבחירה הזאת בתוך הפרוצדורה ע"י בדיקת המשתנה PRINTFORMAT:
    ראי שלב 10 בפרוצדורת WWWSHOWDOC_D לדוגמה, אבל נראה לי שאת פשוט תצטרכי להתייחס לערך שלו.
    אלמוני
    אורח
    אפשרות נוספת: בתוך שלב ה-SQLI, תתני ערך למשתנה :$.GO (לדוגמא 30 או 50).
    אחרי ה-SQLI, תרשמי שלב GOTO עם פרמטר GO (שלב 20). שלב 30 יהיה דו"ח אחד.
    שלב 40 END, שלב 50 דו"ח שני. כך אין שלב CHOOSE.
מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.