אז ככה,
שתי טעויות עשיתי.
1. הרחבתי שדה תיאור מק"ט ל-100 תווים בלי להבין על מה אני משפיע.
2. עשיתי את זה בסביבת אמת.
מה קרה :
1. טלפון בהול מהמשתמשים שכל המקט"ים במערכת נמחקו + לילה לבן.
2. מערכת מושבתת יום שלם עד שהבנתי מה קרה ולמה זה קרה.
לסיכומו של עניין, טריגר CHOOSE, ו SEARCH ששייך לעמודת מק"ט לא עובד על יותר מ-64 תווים ולכן המשתמשים לא ראו את כל המקטים ולא יכלו לבחור אותם.
[b]אם כך, השאלה שלי היא איך בכל זאת ניתן להרחיב שדות במערכת וכיצד ניתן להבין אם הם מופיעים בטריגרים ועלולים להוות בעיה בעתיד ?
ולגופו של עניין, האם אני יכול בכל זאת להרחיב את עמודת תיאור מק"ט ל-100 תווים ?[/b]
למרות שהשאלה נכתבה מזמן
אני בכל זאת חושב שיש מקום לענות מכיון שזה נושא שעולה הרבה
הרחבת שדה ב99% מהמקרים היא פעולה שצריכה להעשות על ידי מתכנת פריוריטי מקצועי.
זה לגמרי לא מספיק להרחיב את רוחב השדה בטבלה. צריך לעבור על כל הישויות והקוד שמתיחסים לשדה הזה ולעשות את השינויים הנדרשים וכמעט תמיד ישנם שינויים תכנותיים שצריכים להתבצע.
ביצוע לקוי של הרחבת שדה עלול לגרום נזק לתפקוד הפריוריטי וחבל על העוגמת נפש שלך כמנהל מערכת ושל המשתמשים.
תאור מק"ט ל 100 תוים – לא נראה לי שאתה תוכל להתגבר על בעית התאור ברשימות החיפוש.
דרישה כזו מגיעה הרבה ממשתמשים.
לרוב כשמתחקרים אותם מדובר על אחוז מאד נמוך מהמקטים.
אפשר במקום להרחיב שדה להשתמש בטקסט למקט שיופיע בהדפסות (תיאור מוצר מורחב)
או בפרמטרים, ובמידת הצורך להוסיף את שדה הפרמטר מתוך המקט לתצוגה במסכים רלוונטיים נוספים.
גם הרחבה של שדה המק"ט עצמו מגיעה הרבה ושם זה בעייתי הרבה יותר.
ליאור צודק והרבה פעמים גם אם הרחבת השדה עצמה היא פעולה פשוטה צריך הרבה לפני זה לערוך בדיקה איפה יש התייחסות במערכת לשדה ולראות שדברים לא נדפקים.
אם יש התאמות פרטיות הקשורות לשדה, או עוד יותר להצגה או להדפסה שלו, צריך להזה שבעתיים ואפילו לערוך נסיון בשרת פיתוח לפני שמנסים בכלל לגעת במערכת אמת (שזה משהו שבכלל צריך לעשות באופן כללי).
אם יש משהו שלמדתי מהפורום ומהנסיון המר זה שלפתח על סביבת האמת יכולה לעלות בהרבה יותר זמן עבודה מאשר חוסכים בלא להעביר את הפיתוח הלוך וחזור.