הרכבות במחסנים

פורומים שימוש במערכת הרכבות במחסנים

אורח
    האם יש בעיה כלשהיא לבצע הרכבה של מוצר אב ומוצרי הבן שלו (הדרושים להרכבתו) באותה תעודת הרכבה? או שעדיף להרכיב אותם בתעודות נפרדות?
    תודה רבה
    יאיר
מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום יאיר

כעיקרון אין עם זה בעיה,אך כדאי שתתחיל בדיווח של מוצרי הבן המורכבים ורק לאחר מכן תדווח על מוצר האב הסופי,
    כך לא תקבל הודעות אזהרה שיש ניפוקים עם מלאי שלילי.

יאיר

אלמוני
    אורח
    היי יאיר
    תודה רבה
    –יש לי שאלה נוספת
    האם יש דרך לדעת איזה מוצרים מנופקים (מוצרי בן) חסרים במלאי לטובת הרכבות שאושרו לביצוע?
    –כיום הדרך היחידה שלנו לדעת זאת היא : ע"י שכאשר אנחנו פותחים תעודת הרכבה אז במסך דווח הרכבות, אנחנו רושמים כמות נדרשת ותכף גם את הכמות בפועל(למרות שעוד לא הרכבנו כלום), אחרת אם אנחנו לא רושמים את הכמות בפועל, אז לא מתעדכנת הכמות שמוצגת בעמודה "יתרה במחסן" שבמסך הנכד ניפוקים להרכבה. ורק כאשר היתרה במחסן שלילית אנחנו יודעים שצריך להזמין..
    מקווה לעזרה
    אנחנו מסיימים ספירות מלאי ומקווים להתחיל את השנה ברגל ימין.
    תודה לכל ושבת שלום.
    יאיר.
    YairM
    משתתף
    הי יאיר
    עם איזו תוכנה אתם עובדים זום או פריוריטי?
    בתוכנת פריוריטי יש MRP שמטפל בבעיה שהעלית
    בתוכנת זום ישנה מגבלה,והתוכנה מטפלת רק בדרישה של מוצרים שמופיעים בהזמנת הלקוח ולא במוצרי הבן שלהם.

בזום אפשר להוסיף את מוצרי הבן להזמנה בעזרת ההפעלה הישירה הוספת סיכום מוצרי בן,ואז להפיק דוח המלצות לרכש מסחרי.
    זה בתנאי שעץ המוצר מורכב בשתי רמות,ואז שורות מוצרי הבן שנוספו להזמנה יסומנו ששולמו מראש,בעקבות זאת לא תצטרך לפתוח תעודת הרכבה,ובתעודת המשלוח תצטרך לפרט את כל מוצרי הבן,אם התהליך מתאים לך,זה יפתור לך את הבעיה לגבי זמינות חומרי הגלם.

יאיר

אלמוני
    אורח
    שבוע טוב יאיר
    אנחנו עובדים עם זום
    תודה על העזרה,
    בדקתי את הדרך שהצעת, בהדפסת תעודת המשלוח קיבלתי המון שורות של כל מוצרי הבן
    לצערי הלקוחות לא יסכימו לעבוד בצורה הזאת, האם לא קיימת דרך להסתיר את מוצרי הבן או כל פתרון אלגנטי יותר גם עבור משתמשי זום
    תודה רבה שוב
    YairM
    משתתף
    שבוע טוב יאיר

אני לא מכיר פתרון אלגנטי לבעיה שלך בתוכנת הזום,וזאת היות שהזום מטפל רק בפריטים הישירים המופיעים בהזמנות הלקוח.

דרך נוספת שאני יכול להציע לך,לשטח את עצי המוצר בצורה כזו שלכל פריט אב יהיו מוצרי בן ישירים כולם מטיפוס R,ואז לבצע הוספה של סיכום מוצרי בן להזמנה,להפיק את הדוח המלצות לרכש מסחרי.

כאשר אתה מגיע לשלב ההרכבה בפועל כולל דיווח, תבצע את ההרכבה על מוצרי האב המוזמנים,ואז לגשת להזמנה ולמחוק את כל מוצרי הבן שהוספת,אם מתווספים לך המון שורות תוכל למחוק אותם בעזרת מאקרו רקורסיבי.
    בתהליך זה תהיה לך אינדיקציה מלאה על כל הפריטים הנדרשים לאספקת ההזמנות בעזרת הפקת הדוח המלצות לרכש מסחרי.

יאיר

אלמוני
    אורח
    יאיר תודה ושבוע טוב,
    אני קורא את השיטות היצירתיות שלך ושואל איפה המתכנתים של אשבל??
    אני לא מצליח להבין, האם אין דו"ח פשוט ביותר שיכול להציג לכל ההרכבת הפתוחות, את הפרש בין כמות נדרשת לבין יתרה במחסן? עבור מוצרים מנופקים?
    לפי דבריך כנראה שאין דבר כזה
    תודה בכל אופן
    אלמוני
    אורח
    יאיר ויאיר שלום,
    כדי להתחשב בהזמנות לקוח פתוחות, שנה את ערך הקבוע ל-1,
    בקבוע לוגיסטיקה SParentAvail.

ערך קבוע זה מגדיר האם יילקחו בחשבון הזמנות לקוח פתוחות בחישוב הזמינות של מוצר עבור מוצרי בן.
    (ניהול מלאי > תחזוקת מלאי > קבועי לוגיסטיקה)
    זה יפתור לך את העניין.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    אולי תוכלו לעזור לי בעניין דומה ועמוקה רמה אחת יותר,
    הפתרון שצינתי עוזר בחישובי מלאי כשיש רק רמה אחת של מוצרי בן.

במקרה שלי,
    מוצר אב X מורכב ממוצר בן Y, שמורכב ממוצר בן Z (מה שאומר ש Z הוא ה"נכד" של X).

שיניתי בקבועי לוגיסטיקה את SParentAvail ל 1.

המלאי הזמין של מוצר Y אכן מחושב ומושפע מהזמנות לקוח של X.
    אך המלאי הזמין של Z אינו מושפע מהזמנות לקוח שהתקבלו ל X.

איך ניתן לעקוב אחר זמינות מוצרים במצב של מוצר "נכד"?

YairM
    משתתף
    שלום לך גיא
    תודה על העדכון

יאיר

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.