חשבונות בנק

פורומים שימוש במערכת חשבונות בנק

משתתף
    שלום לכולם

האם חשבון בנק שעובד גם בקשלים וגם במט"ח מוגדר כאותו חשבון בנק או שפותחים עבורו חשבון אחר?

בברכה
    bamabi

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • Replies
    פותחים חשבון אחר.
    בחשבונות בנק עבור ניהול מטבע שונה יש לפתוח חשבון נוסף.
    נעמה
    משתתף
    היי אלון

תודה, אבל למה בעצם?
    אם כך כרטיס אשראי לתשלומים לספקים שנותן גם שקלים וגם מט"ח גם צריך יותר מחשבון אחד?

בברכה
    bambi

היי במבי,

למה בעצם…?, כי כפי שבבנק קיימים חשבון עו"ש בשקלים לחוד וחשבון מט"ח לחוד, כך גם צריך להיות בהגדרות של חשבונות הבנק במערכת. המטרה לכך היא בעיקר לשם ביצוע התאמות לדפי הבנק מהחשבונות השונים.

גם אם אתם משלמים לספק כלשהו במטבע חוץ באמצעות כרטיס האשראי, הרי שבכל מקרה החיוב של הכרטיס מתבצע בסופו של דבר בחשבון העו"ש השקלי, כך שבפועל מתבצע המרת שער לערך השיקלי של יום הפרעון. אז מדוע לנהל שני חשבונות בנק בנפרד עבור עסקה המתבצעת מאותו כרטיס האשראי?
    לדוגמא, כאשר אני כאדם פרטי מבצע רכישה באמצעות כרטיס האשראי שלי במטבע דולרי, בסופו של דבר אני רואה בחשבון העו"ש את הערך השיקלי של העסקה, קרי הבנק מחייב את החשבון הראשי שלי בשקלים למרות שהרכישה בוצעה בדולר.

כאשר תתבקשי לבצע עסקה במט"ח באמצעות כרטיס האשראי, תוכלי במסך 'תשלום בהעברה בנקאית' להזין את הסכום במטבע השונה ולקבוע בשדות 'מטבע' ו-'שער מטח' את הערכים הרצויים, והמערכת תבצע את ההמרה בהתאם בתוך חשבון האשראי המקושר לקוד הבנק של כרטיס האשראי.

אלון.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.